Krydda köttet efter smak, sätt i köttermome-
tern och lägg i en ugnsfast form.
Fläsklägg
Ingredienser:
• 1 baklägg av fläsk 0,8–1,2 kg
• 2 msk matolja
•1 tesked salt
• 1 tesked ädelpaprika
• 1/2 tesked basilika
• 1 liten burk skivade champinjoner
• soppgrönsaker (morot, purjolök, selleri,
persilja)
•vatten
Tillagningsmetod:
Skär i svålen runtom hela fläskläggen. Blanda
olja, salt, paprika och basilika och sprid ut
över fläskläggen. Lägg fläskläggen i en ugns-
panna och strö ut champinjonerna över den.
Tillsätt soppgrönsaker och vatten; botten bör
vara täckt till ett djup av 10–15 mm.
– Tid i ugnen: 160 minuter
–Nivå: 1
Fläskbog
Ingredienser:
• 1,5 kg fläskbog med skinn, från unggris
•salt
• peppar
• 2 matskedar olivolja
• 150 g fint skuren selleri
•1 purjolök, skivad
• 1 liten burk tomater, finhackade
• 250 ml grädde
• 2 vitlöksklyftor, skalade och krossade
• färsk rosmarin och timjan
Tillagningsmetod:
Skär rutor i skinnet med en vass kniv. Krydda
med salt och peppar och bryn på alla sidor
med olivolja i en långpanna på ringen. Av-
lägsna från ringen. Fräs selleri och purjolök
med lite olja i en ugnspanna, tillsätt sedan
tomater, grädde, vitlöksklyftor, rosmarin och
timjan. Rör om och lägg fläskbogen ovanpå.
Sätt in i ugnen.
– Tid i ugnen: 130 minuter
–Nivå: 1
Kalvstek
Inställningar:
Automatisk vikt. Inställning för vikter mellan
1 000 och 3 000 g.
Tillagningsmetod:
Krydda köttet efter smak och lägg det i en
ugnsfast form. Tillsätt vatten eller annan väts-
ka; botten bör vara täckt till ett djup av 10–
40 mm. Täck över med ett lock.
Kalvlägg
Ingredienser:
• 1 baklägg av kalv 1,5–2 kg
• 4 skivor kokt skinka
• 2 msk matolja
•1 tesked salt
• 1 tesked ädelpaprika
• 1/2 tesked basilika
• 1 liten burk skivade champinjoner
• soppgrönsaker (morot, purjolök, selleri,
persilja)
• vatten
Tillagningsmetod:
Skätt 8 snitt på längden runtom hela kalvläg-
gen. Skär fyra skivor av kokt skinka i halvor
och placera i snitten. Blanda olja, salt, pap-
rika och basilika och sprid ut över kalvläggen.
Lägg kalvläggen i en ugnspanna och strö ut
champinjonerna över den. Tillsätt soppgrön-
saker och vatten till kalvläggen; botten bör
vara täckt till ett djup av 10–15 mm.
– Tid i ugnen: 160 minuter
–Nivå: 1
Ossobuco
Ingredienser:
• 4 matskedar smör för bryning
• 4 kalvläggsskivor, cirka 3–4 cm tjocka
(skurna på tvären i förhållande till benen)
• 4 medelstora morötter, skurna i små tär-
ningar
• 4 stjälkar selleri, skurna i små tärningar
• 1 kg mogna tomater, skalade, halverade,
urkärnade och skurna i tärningar
• 1 knippe persilja, sköljd och grovhackad
•4 matskedar smör
• 2 matskedar mjöl för bestrykning
• 6 matskedar olivolja
• 250 ml vitt vin
• 250 ml köttbuljong
• 3 medelstora lökar, skalade och finhacka-
de
• 3 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
• 1/2 tesked vardera av timjan och oregano
•2 lagerblad
•2 klyftor
• salt, nymalen svartpeppar
Tillagningsmetod:
12 electrolux