ANVÄNDNINGSOMRÅDEN, TABELLER OCH TIPS
VARNING
Se kapitlet "Säkerhetsinformation".
Ugnsluckans insida
På vissa modeller hittar du på insidan av ugnsluckan:
• nummer på nivåpositionerna (vissa modeller)
• information om ugnens funktioner, rekommenderade nivåpositioner och temperaturer
för typiska maträtter (vissa modeller).
Temperaturerna och gräddningstiderna i tabellerna är endast riktvärden. De beror på recep-
ten samt på ingrediensernas kvalitet och mängd.
Rekommendationer för ugnens specialfunktioner för uppvärmning
Varmhållning
Använd detta fungerar, om du önskar varm uppehällemat.
Temperaturen regleras automatiskt till 80 °C.
Tallriksvärmare
För uppvärmning av tallrikar och formar.
Fördela tallrikar och formar jämnt på gallret. Flytta högar efter halva uppvärmningstiden
(byt plats på övre och nedre)
Den automatiska temperaturen är 70 °C.
Rekommenderad ugnsnivå: 3.
Jäsning av deg
Du kan använda denna automatiska funktion med alla recept på jäsdeg. Det ger dig en god
jäsningsatmosfär. Lägg degen i en skål som är tillräckligt stor för jäsningen och täck över
den med en fuktig handduk eller med plastfolie. Sätt in ett ugnsgaller på nivå 1 och ställ
skålen där. Stäng luckan och ställ in funktionen Jäsning av deg. Ställ in nödvändig tid.
Bakning
Allmänna anvisningar
• Din nya ugn kan baka och steka annorlunda än din gamla. Anpassa dina vanliga inställ-
ningar (temperatur, koktider) och nivåer till värdena i tabellerna.
• Vid längre gräddningstider kan ugnen stängas av ca. 10 minuter innan gräddningstiden
har gått ut, detta för att utnyttja eftervärmen.
När du använder frysta livsmedel kan plåtarna i ugnen slå sig. När plåtarna kallnar igen
återtar de sin normala form.
Användning av baktabellerna
• Vi rekommenderar att använda den lägre temperaturen första gången.
• Om du inte hittar inställningar för ett speciellt recept, använd inställningar för ett lik-
nande.
4 Användningsområden, tabeller och tips