• Töm ut vatten ur vattenlådan, slangförbindningarna och ånggeneratorn om du inte ska
använda ugnen på en längre tid (se avsnittet "Rengöring och skötsel").
Anmärkningar om tabellerna för Ångtillagning
• Tabellerna innehåller uppgifter om vanliga maträtter.
• Temperaturerna och tiderna är endast riktvärden och beror på matens sammansättning,
storlek och mängd samt på kokkärlet.
• Använd ett liknande recept om du inte kan hitta inställningarna för ditt recept.
• Påbörja matlagningen med kall ugn om inte uppgifterna i tabellerna rekommenderar nå-
got annat.
• Öka mängden vatten för ris till proportionen 1 : 1.5 - 1: 2 i motsats till specifikationerna i
tabellen.
Tabell ångvatten
Vatten i vattenlådan i ml
Tid
1)
i minuter
400 15 - 25
600 25- 40
800 40 - 50
1) Tiderna är endast riktvärden
Ånga/Min ånga
VARNING
Öppna inte produktens lucka när funktionen är igång. Risk för brännskador
Funktionen är lämplig för alla typer av mat – färsk såväl som fryst. Den kan användas för
att tillaga, värma, upptina, pochera eller förvälla grönsaker, kött, fisk, pasta, ris, majs, gryn
och ägg.
Tillagning av menyer: Du kan tillaga en hel meny på en och samma gång. För att undvika
över- eller underkokta rätter bör du välja sådana som kräver liknande tillagningstid. Använd
den största mängden vatten som specificeras för varje enskild komponent. Ställ rätterna på
gallren i lämpliga kokkärl. Justera avståndet mellan rätterna så att ångan kan cirkulera.
Sterilisering
• Med denna funktion kan du sterilisera behållare (t.ex. nappflaskor).
• Placera de rena behållarna i mitten av gallret på den första nivån. Se till att öppningen är
vänd lite snett nedåt.
• Fyll på maximal mängd vatten i lådan och ställ in tiden på 40 minuter.
Grönsaker
Livsmedel Temperatur ºC
Vatten i vattenlå-
dan i ml
Tid
1)
i minuter
Ugnsnivå
Kronärtskockor 96 800 50 - 60 2
Aubergine 96 450 15 - 25 2
Blomkål, hel 96 600 35 - 45 2
Blomkål, buketter 96 500 25 - 30 2
Användningsområden, tabeller och tips 5