Hel fläskfilé med rosmarin
Ingredienser (4-6 portioner)
800 g hel fläskfilé
4 kvistar rosmarin
2 små vitlöksklyftor
500 g färskpotatis
60 g smör
2 lökar
Salt och peppar
700 ml 30 - 40 min 170ºC 1 Intervallånga Svårighet: Medel
Metod
1. Skölj potatisen väl och skär
dem på mitten. Hacka löken.
2. Krydda fläskfilén med salt
och peppar och bryn den i
lite olja på hög värme.
3. Smöra en ugnsfast form och
lägg i fläskfilén, potatis, lök,
rosmarin och vitlök. Lägg
några klickar smör ovanpå.
4. Stek i förvärmd ugn vid
170 ºC (kvarts ånga och
värmefunktion) i 30-40 minuter.
Rosmarin och vitlök
passar perfekt med
fläskfilé i den här
praktiska rätten i en
gryta.