Vatten i vattenlådan i ml
Tid
1)
i minuter
800 40 - 50
1) Tiderna är endast riktvärden
Ånga/Min ånga
VARNING
Öppna inte produktens lucka när funktionen är igång. Risk för brännskador
Funktionen är lämplig för alla typer av mat – färsk såväl som fryst. Den kan användas för
att tillaga, värma, upptina, pochera eller förvälla grönsaker, kött, fisk, pasta, ris, majs, gryn
och ägg.
Tillagning av menyer: Du kan tillaga en hel meny på en och samma gång. För att undvika
över- eller underkokta rätter bör du välja sådana som kräver liknande tillagningstid. Använd
den största mängden vatten som specificeras för varje enskild komponent. Ställ rätterna på
gallren i lämpliga kokkärl. Justera avståndet mellan rätterna så att ångan kan cirkulera.
Sterilisering
• Med denna funktion kan du sterilisera behållare (t.ex. nappflaskor).
• Placera de rena behållarna i mitten av gallret på den första nivån. Se till att öppningen är
vänd lite snett nedåt.
• Fyll på maximal mängd vatten i lådan och ställ in tiden på 40 minuter.
Grönsaker
Livsmedel Temperatur ºC
Vatten i vattenlå-
dan i ml
Tid
1)
i minuter
Ugnsnivå
Kronärtskockor 96 800 50 - 60 2
Aubergine 96 450 15 - 25 2
Blomkål, hel 96 600 35 - 45 2
Blomkål, buketter 96 500 25 - 30 2
Broccoli, hel 96 550 30 - 40 2
Broccoli, buketter 96 400 20 - 25 2
Svamp, skivor 96 400 15 - 20 2
Ärtor 96 450 20 - 25 2
Fänkål 96 600 35 - 45 2
Morötter 96 600 35 - 45 2
Kålrabbi, strimlor 96 550 30 - 40 2
Paprika, strimlor 96 400 20 - 25 2
Purjolök, ringar 96 500 25 - 35 2
Gröna böror 96 550 35 - 45 2
Småbladig bu-
kettsallad, buket-
ter
96 450 20 - 25 2
Råd och tips 5