• salt, peppar och muskotnöt
Blandas med:
• 3 matskedar smör
• 250 g gröna lasagneplattor
• 50 g riven parmesan
• 50 g riven Emmentalerost
Beskrivning:
• Skär bort brosk och svål från fläsket
med en vass kniv och skär i små tärning-
ar. Skala lök och morot, putsa sellerin
och skär allt i små tärningar. Värm oljan
i en kastrull. Fräs fläsket och de tärnade
grönsakerna samtidigt som du rör om
oavbrutet för att bryta upp och degla-
sera köttbuljongen. Sjud köttsåsen med
tomaterna, kryddorna, salt och peppar
på svag värme under lock i ca. 30 minu-
ter. Gör under tiden bechamelsåsen:
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet
och värm tills det är gyllene under oav-
bruten omrörning. Tillsätt mjölken lite i
taget under ständig omröring. Krydda
såsen med salt, peppar och muskotnöt,
sjud utan lock ca. 10 minuter. Smörj en
stor fyrkantig gratängform med 1 mats-
ked smör. Lägg i flera skikt lasagneplat-
tor, köttsås, bechamelsås och ostbland-
ning i formen. Översta skiktet ska bestå
av bechamelsås med ost över. Lägg
resterande smör i klickar ovanpå lasag-
nen.
– Ugnsnivå: 1
17 - CANNELLONI
Ingredienser för fyllningen:
• 50 g hackad lök
•30 g smör
• 350 g hackad bladspenat
• 100 g crème fraîche
• 200 g färsk tärnad lax
• 200 g tärnad abborre
•150 g räkor
• 150 g kött av musslor
• salt, peppar
• 50 g riven parmesan
• 150 g riven Emmentalerost
Ingredienser för bechamelsåsen:
•75 g smör
•50 g mjöl
• 500 ml mjölk
• salt, peppar och muskotnöt
Blandas med:
• 1 paket cannelloni
• 50 g riven parmesan
• 150 g riven Emmentalerost
Beskrivning:
• Lägg hackad lök och smör i en kastrull
och tillaga på svag värme tills löken är
genomskinlig. Tillsätt hackad bladspe-
nat och värm svagt en kort stund. Till-
sätt crème fraîche, rör ihop och låt sval-
na. Gör under tiden bechamelsåsen:
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet
och värm tills det är gyllene under oav-
bruten omrörning. Tillsätt mjölken lite i
taget under ständig omröring. Krydda
såsen med salt, peppar och muskotnöt,
sjud utan lock ca. 10 minuter. Tillsätt
lax, abborre, räkor, musslor, salt och
peppar till den svala spenaten och rör
om. Smörj en stor fyrkantig gratäng-
form med 1 matsked smör. Fyll cannel-
lonin med spenatblandningen och lägg
dem i bakformen. Häll béchamelsås
mellan cannelloniraderna. Översta skik-
tet ska bestå av bechamelsås med ost
över. Lägg resterande smör i klickar
ovanpå lasagnen.
– Ugnsnivå: 1
18 - KAKMIX
Instruktioner för tid och temperatur åter-
finns på förpackningen. Följ tillverkarens
instruktioner.
19 - SNABBPIZZA
SVENSKA
7