Electrolux. Thinking of you.
Ta del av våra tankegångar på www.electrolux.com
INNEHÅLL
Användningsområden, tabeller och tips
2
Tillagningshjälp-recept 13
Med reservation för ändringar
ANVÄNDNINGSOMRÅDEN, TABELLER OCH TIPS
Varning Se kapitlet
"Säkerhetsinformation".
Information om akrylamid
Viktigt Enligt de senaste vetenskapliga
rönen kan akrylamid bildas om livsmedel
bryns hårt (speciellt om de innehåller
stärkelse), vilket kan utgöra en hälsorisk. Vi
rekommenderar därför tillagning vida låga
temperaturer och att inte bryna mat för hårt.
Temperaturerna och gräddningstiderna
i tabellerna är endast riktvärden. De be-
ror på recepten samt på ingrediensernas
kvalitet och mängd.
Ett paket vaniljsocker eller bakpulver kan in-
nehålla olika mycket beroende på marknad.
Om du vill använda våra recept ska du
använda nedanstående mängder:
• 1 paket vaniljsocker - ungefär 8 g
• 1 paket bakpulver - ungefär 15 g
Ångtillagning
Viktigt Använd endast vatten som vätska!
Ångtillagningskärl
• Använd endast värme- och korrosionsbe-
ständiga kokkärl.
• Även ugnsformar av kromstål går bra (se
extra tillbehör).
Ugnsnivåer
• Korrekta ugnsnivåer anges i följande ta-
beller. Räkna nivåerna nerifrån och uppåt.
Allmänna anmärkningar
• Tillsätt vatten vid behov när du lagar mat i
mer än 30 minuter eller när du tillagar stora
mängder mat.
• Spola noga igenom vattenlådan, slangför-
bindningarna och ånggeneratorn om du
inte ska använda ugnen på en längre tid
(se avsnittet "Rengöring och skötsel").
Tabellanmärkning
• Tabellerna innehåller uppgifter om vanliga
maträtter.
• Temperaturerna och tiderna är endast rik-
tvärden och beror på matens samman-
sättning, storlek och mängd samt på kok-
kärlet.
• Använd ett liknande recept om du inte kan
hitta inställningarna för ditt recept.
• Påbörja matlagningen med kall ugn om
inte uppgifterna i tabellerna rekommende-
rar något annat.
Ånga
Varning Under Ånga , öppna inte
ugnsluckan under några som helst
omständigheter.
Funktionen Ånga lämpar sig för alla livsme-
del, såväl färska som frysta. Man kan tillaga,
värma, tina, pochera eller förvälla grönsaker,
kött, bakverk, ris, majs, gryn och ägg.
Tillagning av menyer: Du kan tillaga en hel
meny på en enda gång. För att undvika över-
eller underkokta rätter bör du välja sådana
som kräver liknande tillagningstid. Använd
den största mängden vatten som specifice-
ras för enskilda komponenter från menyn (se
tillagningstabeller). Ställ rätterna på gallren i
lämpliga kokkärl. Justera avståndet mellan
rätterna så att ångan kan komma åt alla rät-
ter.
Sterilisering
• Du kan sterilisera behållare (t.ex. nappflas-
kor) med Ånga -funktionen.
• Placera de rena behållarna i mitten av gall-
ret på den första nivån. Se till att öppning-
en är vänd lite snett nedåt.
• Fyll på maximal mängd vatten i lådan (650
ml) och ställ in tiden på 40 minuter vid 96
°C.
2 electrolux