24
NÅGRA RECEPT
VÅFFELRECEPT (FÖR CA. 8 VÅFFLOR)
Ingredienser:
500 gram smör
500 gram självjäsande bakmjöl
500 gram socker
8 ägg
Tillredning: Smält smöret långsamt, tillfoga sockret och 8 äggulor. Rör det hela till en gräddig massa.
Vispa äggvitorna hårda. Tillfoga nu först långsamt det silade mjölet och blanda till en tjock massa.
Slutligen tillfogar du de vispade äggvitorna. Degen är nu klar att användas.
VALNÖTSSMÖRGÅS
Ingredienser (4 personer):
8 skivor bröd efter smak
en klick smör eller margarin
200 gram ost (du kan t.ex. även använda brie eller getost!)
60 gram skalade valnötter
8 skivor skinka eller bacon
Tillredning: Bred den ena sidan av brödet med smör eller margarin. Lägg en brödskiva på stekplattan och
lägg ovanpå några skivor ost, ett par valnötter och ett par skivor skinka eller bacon. Lägg den andra
brödskivan ovanpå och stäng apparaten. Efter några minuter är smörgåsen klar.
ROSTAT KÖTT MED GRÖNSAKER
Ingredienser för 4 personer: 400 gram oxfilé i bitar, 400 gram kalvfilé, 1 melon, 1 dl ingefärssirap,
1 paprika, 1 lök, 1 huvud vitkål, 8 sjiitakè-svampar.
Ris med ärtor: 400 gram ris, 7 dl dasjii-komboe, 2 msk saké, 50 gram gröna ärtor.
Goma-zoesås: 3 msk vita eller svarta sesamfrön, 6 msk sojasås, 2 msk dasji, saft av 1 citron.
Tillredning kött och grönsaker: Skär oxfilén i bitar på 2 centimeter och lägg dem snyggt ordnade på en bräda.
Skär kalvfilén i tunna skivor och ordna även dessa på brädan. Tag ut kärnsträngarna ur melonen, tag bort
skalet och stryk ingefärssirap på melonklyftorna. Skär löken och paprikan i ringar (avlägsna kärnsträngarna),
tag bort skaften från sjiitakè-svamparna och skär kålen i strimlor. Lägg sedan grönsakerna på en skål.
Tillredning ris: Blanda riset med saké och dasjii-komboe och låt detta stå i en timme. Koka sedan riset
färdigt enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda i ärtorna vid slutet av koktiden.
Värm upp stekplattan vid det högsta läget. Bryn köttet snabbt på båda sidor så att det sluter sig. Stek
sedan grönsakerna knapriga på plattan (rör om då och då med en träspade). Vändstek till sist steker du
melonen på plattan.
PRINCESS SILVER MULTI SNACK 4-IN-1 ART. 112336
Læs først brugsanvisningen grundigt igennem og opbevar denne, så du også ved en
senere lejlighed kan kigge i den. Før stikket sættes i stikkontakten, kontrollerer man, at
spændingsangivelsen på typepladen svarer til den lokale netspænding. Tilslut apparatet
udelukkende til stikkontakt, der har jordforbindelse.
Silver Multi Snack 4-i-1 er et professionelt 4-i-1 apparat. Apparatet kan anvendes som et
vaffeljern med de 4x4 vaffelplader. Silver Multi Snack 4-i-1 kan derudover anvendes til at
lave sandwich med. Hertil kan du fastgøre sandwichpladerne på apparatet. Sidst men ikke
mindst kan apparatet i udklappet tilstand anvendes som grill med de to dertil hørende grillplader.
Alle plader er af massivt støbt letmetal og er forsynet med en teflon-belægning. Dette
gør, at rengøringen af apparatet altid er nem og hurtig. Kontrollampen og den regulerbare
termostat gør Silver Multi Snack 4-i-1 til et praktisk, håndterbart apparat.