Princess 112309 Bruksanvisningar

Kategori
Smörgåsproducenter
Typ
Bruksanvisningar
TYPE 112309
CLASSIC SANDWICH GRILL
Gebruiksaanwijzing
Instructions for use
Mode d’emploi
Anleitung
Instrucciones de Uso
Istruzioni d’uso
Bruksanvisning
Brugsanvisning
Bruksanvisning
Käyttöohje
Instruções de utilização
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Instructions for use . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Mode d’emploi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Anleitung . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Instrucciones de Uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Istruzioni d’uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Brugsanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Käyttöohje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Instruções de utilização . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
18 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
MAART 2008 V1
NL
UK
F
D
E
I
S
DK
N
SF
P
GR
ARAB
23
PRINCESS CLASSIC SANDWICH GRILL ART. 112309
Läs först igenom hela bruksanvisningen och spara den för framtida bruk.
PRINCESS CLASSIC SANDWICH GRILL är idealisk för att snabbt göra en grillad smörgås med
t.ex. ost eller skinka. Denna kontaktgrill har löstagbara grillplattor. Passar även för fisk, kött, grönsaker,
smörgåsar, etc. Grillplattorna är försedda med ett teflonlager så att varken smör eller olja måste användas,
varpå maten absorberar mycket mindre fett och resulterar i fettsnål matlagning. Grillplattorna är
löstagbara och är därför lätta att rengöra. Komplett med ”power”- och ”ready”-lampa, automatisk
termostat och överhettningsskydd.
Vi rekommenderar att rengöra grillplattorna med en fuktig trasa och avlägsna eventuella dekaler innan
apparaten tas i bruk.
ANVÄNDNINGSTIPS
Sätt stickkontakten i vägguttaget (”power”-lampan tänds). Det dröjer ungefär 5 minuter innan apparaten
är uppvärmd. Under tiden kan du göra i ordning ingredienserna. När grillplattorna har rätt temperatur
tänds ”ready”-lampan.
Öppna nu PRINCESS CLASSIC SANDWICH GRILL och lägg maten på brukligt sätt på den nedersta
grillplattan. Stäng smörgåsgrillen (tryck inte ihop plattorna med alltför stor kraft) och spärra den med
klämman runt handtaget.
När du stänger smörgåsgrillen kan det bildas ånga. Var försiktig så att du inte bränner dig. Man kan
experimentera med tillagningstiden för att komma fram till bästa resultat.
Anmärkning: under stekningen kommer ”ready”-lampan att tändas och slockna. Detta anger att
termostaten fungerar och reglerar den inställda temperaturen.
Så snart maten är klar kan du öppna smörgåsgrillen och ta ut den, eventuellt med en stekspade av trä eller
plast. Använd aldrig stekspadar eller liknande av metall för att förhindra skador på teflonlagret.
Om du vill använda smörgåsgrillen direkt igen kan du låta den stå stängd för att behålla den rätta
temperaturen. Drag ur stickkontakten ur vägguttaget när apparaten inte längre används.
RENGÖRING
DRAG FÖRST UR KONTAKTEN UR VÄGGUTTAGET
Rengör smörgåsgrillen efter varje användartillfälle. Detta förhindrar att matrester torkar fast. Låt PRINCESS
CLASSIC SANDWICH GRILL först svalna efter användning. Häll aldrig kallt vatten på grillplattorna.
Detta skadar apparaten och det kan stänka hett vatten. Använd inga aggressiva eller slipande medel.
SKÖLJ ALDRIG AV SMÖRGÅSGRILLEN I VATTEN ELLER NÅGON ANNAN VÄTSKA.
Rengör grillplattorna med t.ex. hushållspapper. Svårt fastnade rester kan lösas upp med litet matolja (låt
verka i ca. 5 minuter). Utsidan kan rengöras med en fuktig trasa.
PRINCESS-TIPS
- Apparaten är endast avsedd för hushållsbruk.
- Kontrollera att sladden eller en eventuell förlängningssladd läggs undan så att ingen
snubblar över den eller kommer i kontakt med de varma grillplattorna.
- Med den här typen av apparater kan en skadad sladd endast bytas ut med särskilt
verktyg av vår serviceavdelning.
- Använd aldrig smörgåsgrillen utomhus.
- Se noggrant efter smörgåsgrillen om det finns barn i närheten. Grillplattorna och utsidan
blir mycket varma. Var naturligtvis även försiktig själv. Låt apparaten svalna ordenligt
innan du ställer undan den.
- Apparaten får endast kopplas till ett jordat vägguttag.
24
- Barn ska hållas under uppsikt så att de inte leker med apparaten.
- Om apparaten används av personer med ett fysiskt, mentalt eller motoriskt funktionshinder eller nedsatt
sinnesförmåga, eller brist på erfarenhet och kunskap, kan fara uppstå. Personer som är ansvariga för
deras säkerhet ska ge uttryckliga instruktioner eller hålla dem under uppsikt när de använder apparaten.
- Denna apparat är inte avsedd för användning med en extern timer eller separat fjärrkontroll.
RECEPT:
VARM MACKA MED GORGONZOLA OCH ANANAS
Ingredienser:
3 brödskivor
gorgonzola
ananasring
Tillagning:
Lägg gorgonzola på brödskivorna. Lägg en ananasring på 2 skivor. Lägg den andra brödskivan ovanpå.
Smörj de dubbla smörgåsarna lätt med smör på utsidan. Stek smörgåsarna i smörgåsgrillen gyllenbruna
på båda sidorna.
VARM FULLKORNSMACKA MED RÖKT KÖTT OCH BANAN
Ingredienser:
2 skivor fullkornsbröd
smör eller margarin
1 skiva mild ost, (1 matsked currysås)
2 skivor rökt kött, 1/2 banan i skivor
Tillagning
Bred brödskivorna med ett tunt lager smör. Skär bort ostskalkarna. Lägg ostskivan på den osmörade sidan
av brödskivan. Bred på currysåsen och lägg på det rökta köttet och banan.
Lägg den andra brödskivan ovanpå med den smörade sidan utåt. Stek mackan gyllenbrun under några
minuter i smörgåsgrillen.
Tips: denna macka är även god med skinka, kokt skinka eller stekt kycklingfilé i stället för rökt kött.
VARM MACKA AV VETEBRÖDSLÄNGD
Ingredienser:
50 gram mandelmassa (förpackning à 300 gram)
8 skivor vetelängd
4 matskedar smör
4 matskedar hasselnötskräm
Tillagning:
Lägg mandelmassan i kylskåpet en stund innan tillagning. Bred vetelängdsskivorna med smör.
Hyvla med hjälp av en osthyvel tunna skivor mandelmassa och lägg på 4 vetelängdsskivor. Bred
hasselnötskräm på de andra 4 skivorna. Lägg en skiva med hasselnötskräm på en skiva med mandelmassa.
Stek vetelängdstostisarna i smörgåsgrillen under ca. 3 minuter.
GRILLAT KÖTT MED GRÖNSAKER
Ingredienser för 4 personer:
400 gram oxfilé, 400 gram kalvfilé, 1 melon, 1 dl ingefärssirap, 1 paprika,
1 lök, 1 vitkålshuvud, 8 shii-takessvampar.
Ris med gröna ärtor: 400 gram ris, 7 dl dasjii-komboe, 2 matskedar saké,
50 gram gröna ärtor.
Goma-zoesås: 3 matskedar vita eller svarta sesamfrön, 6 matskedar sojasås,
2 matskedar dasji, saft från 1 citron.
25
Tillagning av kött och grönsaker:
Skär oxfilén i tärningar à 2 cm och lägg upp dem på ett fint uppläggningsfat. Skär kalvfilén i tunna skivor
och lägg upp dem på samma fat. Skär bort kärnorna och skalet från melonen och pensla melonbitarna
med ingefärssirap. Skär lök och paprika i ringar (ta bort kärnorna), skär bort stjälkarna på shii-takessvam-
parna och strimla vitkålen. Lägg därefter grönsakerna i en skål.
Tillagning ris:
Blanda riset med sakén och dasjii-komboe och låt detta stå i en timma. Koka därefter riset mjukt enligt
anvisningarna på paketet. I slutet av koktiden häller du i de gröna ärtorna.
Värm upp smörgåsgrillen. Grilla köttet snabbt på båda sidor. Stek därefter grönsakerna knapriga på
plattan (rör om då och då med en stekspade av trä). Stek melonen på båda sidor på plattan.
STEKT SPARRIS PÅ EN SPENATBÄDD MED CHAMPINJONER
Ingredienser för 4 personer:
1,5 kg sparris (vit eller grön), 400 gram champinjoner, 1 vitlöksklyfta, 1 schalottenlök, 2 basilikablad,
600 gram spenat, 1 apelsin, 100 gram lättmargarin, 10 gram färsk körvel, 10 gram gräslök, 1 matsked
maizenamjöl.
Tillagning:
Skala sparrisen med potatisskalaren och koka i litet vatten under ca. 2 minuter. Låt ånga av när vattnet
kokat upp. Riv apelsinskalet (inte det vita), skölj av spenaten och skär av stjälkarna. Hacka schalottenlöken
och vitlöken fint. Borsta bort sand från champinjonerna och skär dessa i skivor.
Sås:
Smält 50 gram lättmargarin i en kastrull. Häll i den finhackade körveln, gräslöken och basilikan i
kastrullen och låt stå under 2 minuter på svag värme. Tillsätt 1 träslev kokspad från sparrisen med
maizenamjölet. Låt koka upp och salta och peppra efter smak. Lägg den halvmjuka sparrisen på
hushållspapper och låt torka.
Värm upp smörgåsgrillen, smörj med litet lättmargarin och lägg i schalottenlök och vitlök. Blanda detta
med en stekspade och stek därefter även de skivade champinjonerna. När de är mjuka och ljusbruna häller
du dem i den stora skålen. Smörj plattan med lättmargarin igen och lägg på det rivna apelsinskalet.
Tillsätt spenaten och stek den mjuk. Rör om regelbundet. Lägg till sist spenaten i den uppvärmda gröns-
aksskålen. Smörj plattan igen med lättmargarin för att få sparrisen mjuk. Stek nu sparrisen ljusbrun.
När den är mjuk lägger du spenaten mitt på en tallrik och ovanpå den lägger du sparris och runt omkring
lägger du champinjoner och kryddsåsen. Denna smala maträtt smakar förträffligt med ett glas vitt vin.
LAXFJÄRIL MED STEKTA RÄDISOR OCH EN SENAPSSÅS MED DILL
Ingredienser för 4 personer:
4 st. laxfjärilar à 150 gram, 1 knippe stora rädisor, 8 st. skärbönor, 20 st. färskpotatisar,
1/2 knippe dill, 1 burk majonnäs, 1 burk dijonsenap, majsolja.
Lax på plattan:
Avlägsna laxens skinn liksom det mörka fettet och benen. Skär laxfilén i bitar på 150 gram och pensla
dem med litet olja. Sätt rädisorna i kallt vatten i 1 timma och skär dem därefter i skivor. Skär av ändarna
på skärbönor och skär dem i långa remsor. Blanchera dem därefter i litet vatten med salt. När du tvättat
färskpotatisarna, koka dem i lättsaltat vatten. När potatisarna är genomkokta kan du steka dem gyllenbruna
på grillplattan.
Såsen:
Finhacka dillen och lägg den i en skål. Tillsätt 1 matsked senap till majonnäsen samt litet
salt och peppar. Ställ allt detta i fina skålar på bordet och värm upp smörgåsgrillen.
Stek nu laxen, skärbönorna och rädisorna på grillplattan. Rör om då och då. Räkna
med att laxen måste stekas längre än grönsakerna (en laxbit måste stekas ca. 15 minuter).
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Princess 112309 Bruksanvisningar

Kategori
Smörgåsproducenter
Typ
Bruksanvisningar