Kenwood SM420 Användarmanual

Kategori
Smörgåsproducenter
Typ
Användarmanual
English 2-3
Nederlands 4-5
Français 6-7
Deutsch 8-9
Italiano 10-11
Português 12-13
Español 14-15
Dansk 16-17
Svenska 18-19
Norsk 20-21
Suomi 22-23
Türkçe 24-25
Česky 26-27
Magyar 28-29
Polski 30-31
русский 32-33
Ελληνικά 34-35
UNFOLD
innan du använder din
Kenwood-produkt
Läs noga igenom denna
bruksanvisning och behåll den för
framtida hänvisning.
Ta bort all förpackning och samtliga
etiketter.
säkerhet
VIDRÖRA INGA heta ytor.
Smörgåsjärnets ytor blir heta när det
används. Endast handtag och
kontrollknappar bör vidröras.
Använd inte smörgåsjärnet utan
stekplattor.
Smörgåsjärnet, sladden och
kontakten får inte sänkas ned i
vatten eller någon annan vätska.
Lämna inte smörgåsjärnet utan tillsyn
när det används.
Använd inte om smörgåsjärnet,
sladden eller kontakten är trasig. Se
till att järnet kontrolleras och
repareras: se ‘service’.
Denna produkt bör endast användas
på en jämn och värmebeständig yta.
Låt inte sladden hänga över
köksbänkens kant eller komma i
kontakt med heta ytor.
Dra alltid ut kontakten när
smörgåsjärnet inte används och låt
det svalna helt innan det flyttas eller
rengörs.
Inte för utomhusbruk.
Använd endast rekommenderade
tillsatser eller tillbehör.
Placera aldrig någon del av
smörgåsjärnet över eller i närheten av
en öppen eld, kokplatta eller het ugn.
Låt inte förståndshandikappade
personer använda produkten utan tillsyn.
Låt inte barn använda eller leka med
produkten.
Denna produkt bör endast användas
för avsett hushållsändamål. Kenwood
frånsäger sig allt ansvar vid felaktigt
användande av produkten eller
försummelse att iaktta denna
bruksanvisning.
innan du sätter i kontakten
Se till att elförsörjningen stämmer
med vad som anges på undersidan
av smörgåsjärnet.
Detta smörgåsjärn uppfyller EU-
direktivet 89/336/EEC.
innan du använder denna
produkt för första gången
Rengör alla delar – se ‘rengöring’
Borsta litet matolja på stekplattorna.
Använd inte lättmargarin som
bränner fast och kan skada non-
stick beläggningen. Värm upp
smörgåsjärnet med locket öppet i 5
minuter. Dra ur kontakten och låt
svalna. Avlägsna eventuell överflödig
olja med hjälp av absorberande
hushållspapper.
När smörgåsjärnet används för
första gången är det möjligt att det
ryker något. Detta är normalt.
bildförklaring
handtag
handtagslås
utlösningsknapp för platta
temperaturlampa
På/Av-lampa
lösa plattor
hur du använder ditt
smörgåsjärn
VIKTIGT
Var försiktig när du äter mat som
tillretts i smörgåsjärnet då vissa
fyllningar som t.ex. ost och sylt blir
oerhört heta och kan brännas om de
äts alltför snabbt.
hur du steker en
smörgås
1 Stäng locket och sätt i kontakten.
På/Av-lampan lyser.
2 Temperaturlampan tänds när korrekt
stektemperatur uppnås.
18
Svenska
3 Förbered brödet och önskad fyllning
medan smörgåsjärnet värms upp.
Välj alltid bröd av lämplig storlek för
plattorna.
För härligt gyllene rostade
smörgåsar, bred smör på
brödskivans utsida, dock inte
lättmargarin.
Placera fyllningen mellan
brödskivornas osmörade sidor.
Fördela fyllningen jämnt så att brödet
får en fin och jämn färg.
4 Öppna handtagslåset och lyft locket.
5 Placera smörgåsarna på plattorna
och tillslut locket. Forcera inte.
Om det är svårt att stänga locket har du
troligen lagt för mycket fyllning i brödet
eller så är brödskivorna för tjocka.
6 Låt smörgåsarna steka i cirka 3 – 8
minuter beroende på smak och tills
eventuella råa produkter (t.ex. bacon)
är ordentligt genomstekta. Råa
produkter kan även tillagas i förväg.
Ge akt på att het ånga kan tränga ut
framtill på smörgåsjärnet.
7 Temperaturlampan tänds och släcks
allteftersom smörgåsjärnet
upprätthåller korrekt temperatur.
8 När smörgåsarna är färdigstekta, lyft
försiktigt ur dem ur smörgåsjärnet med
hjälp av en stekspade av trä eller plast.
9 Använd inte köksredskap av metall
som kan skrapa eller skada non-
stick beläggningen.
10 Stäng av smörgåsjärnet och dra ut
kontakten. Låt smörgåsjärnet svalna
helt innan det görs rent.
hur du steker smördeg
Färdiga smördegsplattor som t.ex.
filo- eller mördeg är perfekta för
snabba och lättillagade mellanmål.
1 Lägg en smördegsplatta av lämplig
storlek på den heta stekplattan.
2 Gör fördjupningar i degen och fyll
med t ex äpple, ricottaost eller
grönsaker.
3 Lägg en smördegsplatta på toppen
och tillslut locket.
4 Stek till smördegen är gyllene i
färgen.
rengöring
Stäng av smörgåsjärnet och dra ut
kontakten. Låt järnet svalna helt.
Rengör alltid smörgåsjärnet efter
användande för att bibehålla dess
funktionsduglighet.
utsidan
Rengör med en fuktad trasa och
torka av.
stekplattor
Tryck på utlösningsknappen och
lyft därefter ut plattorna.
Rengör plattorna i varmt såpvatten.
Får inte diskas i diskmaskin!
Använd inte slipande
rengöringsmedel som kan skada
non-stick beläggningen.
Se till att stekplattorna har torkat
ordentligt innan de läggs tillbaka i
smörgåsjärnet.
Lägg tillbaka stekplattorna i
smörgåsjärnet genom att först rada
upp plattornas bakre kant med
järnet och sedan trycka dem på
plats.
service och kundstöd
En trasig sladd måste av
säkerhetsskäl bytas ut av
KENWOOD eller av KENWOOD
godkänd serviceingenjör.
Om du behöver hjälp med:
hur du använder ditt smörgåsjärn
service eller reparationer
Kontakta den affär där du köpte ditt
smörgåsjärn.
19
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42

Kenwood SM420 Användarmanual

Kategori
Smörgåsproducenter
Typ
Användarmanual