RÅD OCH TIPS
VARNING
Se kapitlet "Säkerhetsinforma-
tion".
UGNSLUCKANS INSIDA
På vissa modeller hittar du på insidan
av luckan:
• nummer på ugnsnivåerna (vissa model-
ler)
• information om tillagningsfunktioner,
rekommenderade ugnsnivåer och tem-
peraturer för typiska maträtter (vissa
modeller).
Temperaturerna och gräddnings-
tiderna i tabellerna är endast rik-
tvärden. De beror på recepten
samt på ingrediensernas kvalitet
och mängd.
REKOMMENDATIONER FÖR
UGNENS
SPECIALFUNKTIONER FÖR
UPPVÄRMNING
Tallriksvärmare
Använd detta fungerar, om du önskar
varm uppehällemat.
Temperaturen regleras automatiskt till 80
°C.
Jäsning av deg
För uppvärmning av tallrikar och formar.
Fördela tallrikar och formar jämnt på gall-
ret. Flytta högar efter halva uppvärm-
ningstiden (byt plats på övre och nedre)
Den automatiska temperaturen är 70 °C.
Rekommenderad hyllposition: 3.
Jäsning av deg
Du kan använda denna automatiska funk-
tion med alla recept på jäsdeg. Det ger
dig en god jäsningsatmosfär. Lägg degen
i en skål som är tillräckligt stor för jäsning-
en och täck över den med en fuktig hand-
duk eller med plastfolie. Sätt in ett ugns-
galler på nivå 1 och ställ skålen där. Stäng
luckan och ställ in funktionen Jäsning av
deg. Ställ in nödvändig tid.
ÅNGTILLAGNING
Ångtillagningskärl
• Använd endast värme- och korrosions-
beständiga kokkärl.
• Även ugnsformar av kromstål går bra
(medföljer vissa modeller).
Ugnsnivåer
• Rätt ugnsnivåer finns i tabellen nedan.
Räkna ugnsnivåerna nerifrån och upp.
Allmänna anmärkningar
• Tillsätt vatten vid behov när du lagar
mat i mer än 30 minuter eller när du till-
agar stora mängder mat.
• Placera livsmedlen i rätt kokkärl och sätt
dem på ugnsnivåerna. Håll avståndet
mellan gallren så att ångan kan komma
till alla kokkärl.
• Töm ut vattnet ur vattenlådan efter var-
je användningstillfälle genom att anslu-
ta slangar och ånggenerator. Se kapit-
let "Underhåll och rengöring".
Anmärkning om tabellerna för
ångtillagning
• Tabellerna innehåller uppgifter om van-
liga maträtter.
• Temperaturerna och tiderna är endast
riktvärden och beror på matens sam-
mansättning, storlek och mängd samt
på kokkärlet.
• Använd ett liknande recept om du inte
kan hitta inställningarna för ditt recept.
• Påbörja matlagningen med kall ugn om
inte uppgifterna i tabellerna rekom-
menderar något annat.
• När du lagar ris använder du förhållan-
det vatten - ris 1,5:1 - 2:1 på grund av ri-
sets förmåga att absorbera vatten.
2
www.aeg.com