RÅD OCH TIPS
VARNING
Se kapitlet "Säkerhetsinformation".
UGNSLUCKANS INSIDA
På vissa modeller hittar du på insidan
av luckan:
• Ugnsnivåernas nummer.
• Information om tillagningsfunktioner, re-
kommenderade ugnsnivåer och tempe-
raturer för typiska maträtter.
Temperaturerna och gräddningsti-
derna i tabellerna är endast riktvär-
den. De beror på recepten samt på
ingrediensernas kvalitet och
mängd.
REKOMMENDATIONER FÖR
UGNENS SPECIALFUNKTIONER
FÖR UPPVÄRMNING
Varmhållning
Använd den här funktionen om du hålla
maten varm.
Temperaturen regleras automatiskt till 80
°C.
Tallriksvärmare
För uppvärmning av tallrikar och formar.
Fördela tallrikar och formar jämnt på ugns-
gallret. Flytta högarna efter halva uppvärm-
ningstiden (byt plats på övre och nedre).
Den automatiska temperaturen är 70 °C.
Rekommenderad hyllposition: 3.
Jäsning av deg
Du kan använda denna automatiska funk-
tion med alla recept på jäsdeg. Det ger dig
en god jäsningsatmosfär. Lägg degen i en
skål som är tillräckligt stor för jäsningen och
täck över den med en fuktig handduk eller
med plastfolie. Sätt in ett ugnsgaller på nivå
1 och ställ skålen där. Stäng luckan och
ställ in funktionen Jäsning av deg. Ställ in
nödvändig tid.
ÅNGTILLAGNING
Ångtillagningskärl
• Använd bara kokkärl som är värme- och
korrosionsresistenta eller ugnsformar av
kromstål (endast för vissa modeller).
Ugnsnivåer
• Rätt ugnsnivåer finns i tabellen nedan.
Räkna ugnsnivåerna nerifrån och upp.
Allmänna anmärkningar
• Tillsätt vatten vid behov när du lagar mat
i mer än 30 minuter eller när du tillagar
stora mängder mat.
• Placera livsmedlen i rätt kokkärl och sätt
dem på ugnsnivåerna. Se till att det är
lite mellanrum mellan ugnsnivåerna så att
ånga kan cirkulera runt varje kokkärl.
• Töm ut vattnet ur vattenlådan efter varje
användningstillfälle genom att ansluta
slangar och ånggenerator. Se kapitlet
"Underhåll och rengöring".
Anmärkningar om tabellerna för
ångtillagning
• Tabellerna innehåller uppgifter om vanli-
ga maträtter.
• Temperaturen och tiden är endast rik-
tvärden och beror på livsmedlens sam-
mansättning, storlek och mängd samt på
kokkärlet.
• Använd ett recept som är nästan likadant
om du inte kan hitta inställningarna för
ditt recept.
• Påbörja matlagningen med kall ugn om
inte uppgifterna i tabellerna är annorlun-
da.
• När du lagar ris, använd förhållandet
1.5:1 – 2:1 vatten till ris eftersom riset
absorberar vatten.
TABELL ÅNGVATTEN
Vatten i vattenlådan i (ml)
Tid
1)
(min.)
400 15 - 25
600 25 - 40
2
www.electrolux.com