AEG BE7004421M Recipe book

Typ
Recipe book

Denna manual är också lämplig för

SV RECEPTBOK BRUKSANVISNING
RÅD OCH TIPS
VARNING
Se kapitlet "Säkerhetsinforma-
tion".
För inbyggnad - under ugnar:
EXEMPEL PÅ OLIKA TYPER AV
TILLAGNING
Uppgifterna i tabellen är endast avsedda
som vägledning.
Vär-
melä-
ge
Använd för: Tid i
min.
Tips
1 - 2 Hollandaisesås, smältning av:
smör, choklad, gelatin
5 - 25 Rör om då och då
1 - 2 Stanning: fluffiga omeletter,
äggstanning
10 - 40 Tillaga med lock
2 - 3 Småkoka ris och mjölkrätter, vär-
ma färdiglagade rätter
25 - 50 Minst dubbelt så mycket
vätska som ris, rör om mjölk-
baserade rätter under tillag-
ningen
3 - 4 Ångkoka grönsaker, fisk, kött 20 - 45 Tillsätt några matskedar väts-
ka
4 - 5 Ångkoka potatis 20 - 60 Använd max. ¼ liter vatten till
750 g potatis
4 - 5 Tillaga större mängder mat, stuv-
ningar och soppor
60 -
150
Upp till 3 l vätska plus ingre-
dienser
6 - 7 Lätt stekning: schnitzel, cordon
bleu, kotletter, kroketter, korv,
lever, redning, ägg, pannkakor,
munkar
efter
behov
Vänd efter halva tiden
7 - 8 Kraftig stekning, potatiskroket-
ter, biff
5 - 15 Vänd efter halva tiden
9 Koka stora mängder vatten, koka pasta, bryna kött (gulasch, grytstek), fri-
tera pommes frites
UGNSLUCKANS INSIDA
På vissa modeller hittar du på insidan
av luckan:
nummer på ugnsnivåerna (vissa model-
ler)
information om tillagningsfunktioner,
rekommenderade ugnsnivåer och tem-
peraturer för typiska maträtter (vissa
modeller).
Temperaturerna och gräddnings-
tiderna i tabellerna är endast rik-
tvärden. De beror på recepten
samt på ingrediensernas kvalitet
och mängd.
BAKNING
Allmänna anvisningar
Din nya ugn kan ha andra bak-/steke-
genskaper än din gamla. Anpassa dina
vanliga inställningar (temperatur, kokti-
der) och placeringen av plåtar och gal-
ler till värdena i tabellerna.
Med längre bakningstider kan ugnen
stängas av ca 10 minuter innan bak-
ningstiden är slut, för att använda re-
stvärmen.
När du använder frysta livsmedel kan
plåtarna i ugnen slå sig. När plåtarna
kallnar igen återtar de sin normala
form.
2
www.aeg.com
Användning av baktabellerna
Vi rekommenderar att använda den läg-
re temperaturen den första gången.
Om du inte kan hitta inställningarna för
ett speciellt recept, leta efter ett recept
som är nästan likadant.
Bakningstiden kan förlängas med 10–15
minuter, om du bakar kakor på mer än
en nivå.
Bakverk vid olika nivåer blir först inte
alltid lika bruna. Om detta händer ska
du inte ändra temperaturinställningen.
Skillnaden jämnar ut sig under bakning-
en.
TIPS FÖR BAKNING
Bakresultat Möjlig orsak Åtgärd
Kakan är inte tillräckligt
gräddad på undersidan.
Fel ugnsnivå. Placera kakan längre ner.
Kakan faller ihop (blir de-
gig, klumpig, vattenrän-
der).
Ugnstemperaturen är för
hög.
Nästa gång du gräddar
ska du ställa in en något
lägre ugnstemperatur.
Kakan faller ihop (blir de-
gig, klumpig, vattenrän-
der).
För kort gräddningstid.
Förläng gräddningstiden.
Gräddningstider kan
inte förkortas med en
högre temperatur.
Kakan faller ihop (blir de-
gig, klumpig, vattenrän-
der).
Det finns för mycket väts-
ka i degen.
Använd mindre vätska.
Beakta blandningstider-
na, framför allt vid an-
vändning av en köksma-
skin.
Kakan är för torr.
Ugnstemperaturen är för
låg.
Nästa gång du gräddar
ska du ställa in en högre
ugnstemperatur.
Kakan är för torr. För lång gräddningstid.
Nästa gång du gräddar
ska du ställa in en kortare
gräddningstid.
Kakan blir ojämnt brun.
Ugnstemperaturen är för
hög och gräddningstiden
är för kort.
Ställ in en lägre ugnstem-
peratur och en längre
gräddningstid.
Kakan blir ojämnt brun.
Degen är ojämnt förde-
lad.
Fördela degen jämnt på
bakplåten.
Kakan blir inte klar med
den inställda tiden.
Ugnstemperaturen är för
låg.
Nästa gång du gräddar
ska du ställa in en något
högre ugnstemperatur.
SVENSKA
3
BAKNING PÅ EN NIVÅ:
Bakverk i formar
Typ av bak-
verk
Ugnsfunktion Ugnsnivå Temperatur
°C
Tid i min.
Kaka i ring-
form, mjuk
kaka
Varmluft 1 150 - 160 50 - 70
Sandkaka/
fruktkaka
Varmluft 1 140 - 160 70 - 90
Fatless
sponge cake/
lätt sockerkaka
utan fett
Varmluft 2 140 - 150 35 - 50
Fatless
sponge cake/
lätt sockerkaka
utan fett
Över/Under-
värme
2 160 35 - 50
Tårtbotten av
mördeg
Varmluft 2
170-180
1)
10 - 25
Tårtbotten av
sockerkaka
Varmluft 2 150 - 170 20 - 25
Apple pie /
äppelpaj (2
formar Ø 20
cm, diagonalt
placerade)
Varmluft 2 160 60 - 90
Apple pie /
äppelpaj (2
formar Ø 20
cm, diagonalt
placerade)
Över/Under-
värme
1 180 70 - 90
Cheesecake Över/Under-
värme
1 170 - 190 60 - 90
1)
Förvärm ugnen
Bakverk på plåtar
Typ av bak-
verk
Ugnsfunktion Ugnsnivå
Temperatur
°C
Tid i min.
Vetefläta/
krans
Över/Under-
värme
3 170 - 190 30 - 40
Tyskt julbröd Över/Under-
värme
2
160 - 180
1)
50 - 70
4
www.aeg.com
Typ av bak-
verk
Ugnsfunktion Ugnsnivå
Temperatur
°C
Tid i min.
Bröd (råg-
bröd):
1.
Första de-
len av
grädd-
ningen.
2.
Andra de-
len av
grädd-
ningen.
Över/Under-
värme
1
1.
230
1)
2.
160 - 180
1.
20
2.
30 - 60
Petit-chouer/
bakelser
Över/Under-
värme
3
190 - 210
1)
20 - 35
Rulltårta Över/Under-
värme
3
180 - 200
1)
10 - 20
Vetelängd
med strössel
Varmluft 3 150 - 160 20 - 40
Smörkakor/
sockerkringlor
Över/Under-
värme
3
190 - 210
1)
20 - 30
Fruktkaka (på
jästdeg/sock-
erkaksdeg)
2)
Varmluft 3 150 35 - 55
Fruktkaka (på
jästdeg/sock-
erkaksdeg)
2)
Över/Under-
värme
3 170 35 - 55
Fruktkaka av
mördeg
Varmluft 3 160 - 170 40 - 80
Jästkaka med
känslig fyllning
(t.ex. kvarg,
grädde, kräm)
Över/Under-
värme
3
160 - 180
1)
40 - 80
1)
Förvärm ugnen
2)
Använd långpannan
Småkakor
Typ av bak-
verk
Ugnsfunktion Ugnsnivå
Temperatur
°C
Tid i min.
Mördegskakor Varmluft 3 150 - 160 10 - 20
Short bread/
mördegskaka/
mördegsrem-
sor
Varmluft 3 140 20 - 35
SVENSKA
5
Typ av bak-
verk
Ugnsfunktion Ugnsnivå
Temperatur
°C
Tid i min.
Short bread/
mördegskaka/
mördegsrem-
sor
Över/Under-
värme
3
160
1)
20 - 30
Småkakor av
sockerkaksdeg
Varmluft 3 150 - 160 15 - 20
Bakverk med
äggvita, ma-
ränger
Varmluft 3 80 - 100 120 - 150
Mandelbiskvi-
er
Varmluft 3 100 - 120 30 - 50
Småkakor av
jästdeg
Varmluft 3 150 - 160 20 - 40
Smördegska-
kor
Varmluft 3
170 - 180
1)
20 - 30
Bullar Varmluft 3
160
1)
10 - 25
Bullar
Över/Under-
värme
3
190 - 210
1)
10 - 25
Small cakes /
Småkakor (20
stycken/plåt)
Varmluft 3
150
1)
20 - 35
Small cakes /
Småkakor (20
stycken/plåt)
Över/Under-
värme
3
170
1)
20 - 30
1)
Förvärm ugnen
Puddingar och gratänger
Maträtt
Ugnsfunktio-
ner
Ugnsnivå
Temperatur
°C
Tid i min.
Makaroni-
pudding
Över-/under-
värme
1 180 - 200 45 - 60
Lasagne
Över-/under-
värme
1 180 - 200 25 - 40
Grönsaksgra-
täng
1)
Varmluftsgrill-
ning eller
Varmluft
1 160 - 170 15 - 30
Ostbaguetter
Varmluftsgrill-
ning eller
Varmluft
1 160 - 170 15 - 30
Söta pudding-
ar
Över-/under-
värme
1 180 - 200 40 - 60
Fiskpudding
Över-/under-
värme
1 180 - 200 30 - 60
6
www.aeg.com
Maträtt
Ugnsfunktio-
ner
Ugnsnivå
Temperatur
°C
Tid i min.
Fyllda grönsa-
ker
Varmluftsgrill-
ning eller
Varmluft
1 160 - 170 30 - 60
1)
Förvärm ugnen
BAKNING PÅ FLERA NIVÅER
Bakverk på plåtar
Typ av bak-
verk
Varmluft
Temperatur i
°C
Tid i min.Ugnsnivå
2 nivåer 3 nivåer
Petit-chouer/
bakelser
1/4 -
160 - 180
1)
25 - 45
Smuldegspaj 1/4 - 150 - 160 30 - 45
1)
Förvärm ugnen.
Småkakor/small cakes/bakelser/bullar
Typ av bak-
verk
Varmluft
Temperatur i
°C
Tid i min.Ugnsnivå
2 nivåer 3 nivåer
Mördegskakor 1/4 1/3/5 150 - 160 20 - 40
Short bread/
mördegskaka/
mördegsrem-
sor
1/4 1/3/5 140 25 - 50
Småkakor av
sockerkaksdeg
1/4 - 160 - 170 25 - 40
Bakverk med
äggvita, ma-
ränger
1/4 - 80 - 100 130 - 170
Mandelbiskvi-
er
1/4 - 100 - 120 40 - 80
Småkakor av
jästdeg
1/4 - 160 - 170 30 - 60
Smördegska-
kor
1/4 -
170 - 180
1)
30 - 50
Bullar 1/4 - 180 30 - 55
Small cakes /
Muffins (20
stycken/plåt)
1/4 -
150
1)
25 - 40
1)
Förvärm ugnen.
SVENSKA
7
LÅGTEMPERATURSTEKNING
Använd den här funktionen för att tillaga
bitar av mört magert kött och fisk med
kärntemperatur på högst 65 °C. Lågtem-
peraturstekning är inte avsedd för recept
som t.ex. skinkstek eller feta fläskstekar.
Du kan använda matlagningstermometern
för att säkerställa att köttet har rätt kärn-
temperatur (se tabellen för matlagnings-
termometern).
Under de första 10 minuterna kan du stäl-
la in en ugnstemperatur mellan 80 °C och
150 °C. Normaltemperatur är 90 °C. När
temperaturen ställts in fortsätter ugnen
att tillaga på 80 °C. Använd inte automa-
tisk lågtemperaturstekning för fågel.
När du använder den här funktio-
nen ska maten alltid lagas utan
lock.
1.
Bryn köttet i het stekpanna i 1 - 2 mi-
nuter på varje sida.
2.
Sätt in köttet i den heta stekpannan i
ugnen på ugnsgallret.
3.
Sätt matlagningstermometern i köt-
tet.
4.
Välj Lågtemperaturstekning och ställ
in rätt slutkärntemperatur.
Typ av ma-
trätt
Vikt (g) Ugnsnivå
Temperatur
°C
Tid i min.
Engelsk rost-
biff
1000 - 1500 1 120 120 - 150
Oxfilé 1000 - 1500 3 120 90 - 150
Kalvstek 1000 - 1500 1 120 120 - 150
Stekar 200 - 300 3 120 20 - 40
PIZZA/PAJ
Typ av bakverk Ugnsnivå Temperatur °C Tid min.
Pizza (tunn botten)
2
200 - 230
1)2)
15 - 20
Pizza (med mycket
fyllning)
2 180 - 200 20 - 30
Paj 1 180 - 200 40 - 55
Ugnsbakad spenat 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 45 - 55
Schweizisk ostpaj 1 170 - 190 45 - 55
Äppelkaka, täckt 1 150 - 170 50 - 60
Grönsakspaj 1 160 - 180 50 - 60
Osyrat bröd
2
230 - 250
1)
10 - 20
Smördegskakor
2
160 - 180
1)
45 - 55
Flammekuchen
(pizzaliknande rätt
från Alsace)
2
230 - 250
1)
12 - 20
Piroger (rysk ver-
sion av calzone)
2
180 - 200
1)
15 - 25
1)
Förvärm ugnen
8
www.aeg.com
2)
Använd långpannan
STEKNING
Allmänna anvisningar:
Använd värmebeständiga ugnsformar
(läs tillverkarens bruksanvisning).
Stora stekar kan stekas direkt i långpan-
nan eller på gallret över långpannan.
(om det används).
Stek magert kött i en stekgryta med
lock. Det gör att köttet blir saftigare.
Alla typer av kött som ska ha en stekyta
kan stekas i en stekgryta utan lock.
Vi rekommenderar att kött och fisk som
steks i ugnen väger minst 1 kg.
För att förhindra att köttsaft som träng-
er ut bränner fast rekommenderar vi att
du tillsätter lite vätska i långpannan.
Vänd steken vid behov (efter 1/2 - 2/3
av stektiden).
Ös stora stekar samt fågel med deras
egen saft flera gånger under stekning-
en. Därigenom blir resultatet bättre.
Stäng av ugnen ca. 10 minuter före
stektidens slut för att utnyttja eftervär-
men.
STEKNING MED VARMLUFTSGRILL
Nötkött
Typ av kött Mängd
Ugnsfunk-
tioner
Ugnsnivå
Tempera-
tur °C
Tid min.
Grytstek 1–1,5 kg
Över/Un-
dervärme
1 230 120 - 150
Rostbiff eller
filé: röd
per cm
tjocklek
Varmlufts-
grill
1
190 - 200
1)
5 - 6
Rostbiff eller
filé: rosa (me-
dium)
per cm
tjocklek
Varmlufts-
grill
1
180 - 190
1)
6 - 8
Rostbiff eller
filé: genom-
stekt
per cm
tjocklek
Varmlufts-
grill
1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Förvärm ugnen.
Fläsk
Typ av kött Mängd
Ugnsfunk-
tioner
Ugnsnivå
Tempera-
tur °C
Tid min.
Bog, hals,
skinkstek
1–1,5 kg
Varmlufts-
grill
1 160 - 180 90 - 120
Kotlett, rev-
bensspjäll
1–1,5 kg
Varmlufts-
grill
1 170 - 180 60 - 90
Köttfärslimpa 750 g–1 kg
Varmlufts-
grill
1 160 - 170 50 - 60
Fläsklägg (fär-
diglagad)
750 g–1 kg
Varmlufts-
grill
1 150 - 170 90 - 120
SVENSKA
9
Kalv
Typ av kött Mängd Ugnsfunk-
tioner
Ugnsnivå Tempera-
tur °C
Tid min.
Kalvstek 1 kg Varmlufts-
grill
1 160 - 180 90 - 120
Kalvlägg 1,5–2 kg Varmlufts-
grill
1 160 - 180 120 - 150
Lamm
Typ av kött Mängd Ugnsfunk-
tioner
Ugnsnivå Tempera-
tur °C
Tid min.
Lammbog,
lammstek
1–1,5 kg Varmlufts-
grill
1 150 - 170 100 - 120
Lammsadel 1–1,5 kg Varmlufts-
grill
1 160 - 180 40 - 60
Vilt
Typ av kött Mängd Ugnsfunk-
tioner
Ugnsnivå Tempera-
tur °C
Tid min.
Harsadel,
harbog
upp till 1 kg Över/Un-
dervärme
1
230
1)
30 - 40
Rådjurssa-
del, hjortsa-
del
1,5–2 kg Över/Un-
dervärme
1 210 - 220 35 - 40
Rådjurs-/
hjortbog
1,5–2 kg Över/Un-
dervärme
1 180 - 200 60 - 90
1)
Förvärm ugnen.
Fågel
Typ av kött Mängd Ugnsfunk-
tioner
Ugnsnivå Tempera-
tur °C
Tid min.
Bitar av få-
gel
200–250 g
var
Varmlufts-
grill
1 200 - 220 30 - 50
Halv kyck-
ling
400–500 g
var
Varmlufts-
grill
1 190 - 210 35 - 50
Kyckling,
unghöna
1–1,5 kg Varmlufts-
grill
1 190 - 210 50 - 70
Anka 1,5–2 kg Varmlufts-
grill
1 180 - 200 80 - 100
Gås 3,5–5 kg Varmlufts-
grill
1 160 - 180 120 - 180
Kalkon 2,5–3,5 kg Varmlufts-
grill
1 160 - 180 120 - 150
10
www.aeg.com
Typ av kött Mängd Ugnsfunk-
tioner
Ugnsnivå Tempera-
tur °C
Tid min.
Kalkon 4–6 kg Varmlufts-
grill
1 140 - 160 150 - 240
Fisk (ångkokning)
Typ av kött Mängd Ugnsfunk-
tioner
Ugnsnivå Tempera-
tur °C
Tid min.
Hel fisk 1–1,5 kg Över/Un-
dervärme
1 210 - 220 40 - 60
MIN GRILL
Grilla alltid med maximal temperaturin-
ställning.
Placera gallret på den ugnsnivå som re-
kommenderas i grilltabellen.
Placera alltid plåten, som ska fånga upp
fettet, på den första ugnsnivån.
Grilla endast tunna bitar av kött eller fisk.
Förvärm alltid den tomma ugnen med
grillfunktionerna i 5 minuter.
FÖRSIKTIGHET
Grilla alltid med stängd ugns-
lucka.
Min grill
Maträtt Ugnsnivå Temperatur
Tid i min.
1:a sidan 2:a sidan
Rostbiff 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Oxfilé 3 230 20 - 30 20 - 30
Stek av gris 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Stek av kalv 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Stek av lamm 3 210 - 230 25 - 35 20 - 25
Hel fisk (500 -
1 000 g)
3/4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
Max grill
Maträtt Ugnsnivå
Tid i min.
1:a sidan 2:a sidan
Burgers/hambur-
gare
4 8 - 10 6 - 8
Fläskfilé 4 10 - 12 6 - 10
Korv 4 10 - 12 6 - 8
Nötbiffar, kalvbiff-
ar
4 7 - 10 6 - 8
Toast /rostat bröd
1)
5 1 - 3 1 - 3
Varma smörgåsar 4 6 - 8 -
SVENSKA
11
1)
Förvärm ugnen
Grillning med grillspett – sätt in långpannan på nivå 1
Livsmedel som ska ste-
kas
Temperatur °C Tid i min.
Kyckling 220 - 240 70 - 90
Roulad för stekning 190 - 210 120 - 180
Anka 220 - 240 90 - 150
Fläsklägg 190 - 210 150 - 210
UPPTINING
Avlägsna matens förpackning. Lägg rätten
på en tallrik.
Täck inte över med en tallrik eller skål.
Det kan förlänga upptiningstiden.
Använd ugnens första hyllnivå. Den längst
ned.
Maträtt
Upptinings-
tid i min.
Efterupptinings-
tid i min.
Kommentar
Kyckling, 1 000 g 100 - 140 20 - 30
Lägg kycklingen på ett
upp och nedvänt tefat
på en stor tallrik. Vänd
efter halva tiden.
Kött, 1 000 g 100 - 140 20 - 30 Vänd efter halva tiden
Kött, 500 g 90 - 120 20 - 30 Vänd efter halva tiden
Forell, 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Jordgubbar, 300 g 30 - 40 10 - 20 -
Smör, 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Grädde, 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15
Det går att vispa grädde
även om delar av den är
något frusen
Tårta, 1 400 g 60 60 -
HALVFABRIKAT
Fryst mat
Halvfabrikat Ugnsnivå Temperatur °C Tid (min)
Fryst pizza 2 200 - 220 15-25
Fryst panpizza 2 190 - 210 20-25
Kyld pizza 2 210-230 13-25
Fryst portionspizza 2 180-200 15-30
Pommes Frites,
tunn
3 200-220 20-30
Pommes Frites,
tjock
3 200-220 25-35
Croquetter 3 220-230 20-35
12
www.aeg.com
Halvfabrikat Ugnsnivå Temperatur °C Tid (min)
Riven potatisgräng 3 210-230 20-30
Lasagne/Cannello-
ni, kyld
2 170-190 35-45
Fryst lasagne/can-
nelloni
2 160-180 40-60
Ugnsgratinerad
ost
3 170-190 20-30
Kycklingvingar 2 190-210 20-30
Frysta färdigrätter
Typ av ma-
trätt
Ugnsfunktio-
ner
Ugnsnivå
Temperatur
°C
Tid
Fryst Pizza
Över/Under-
värme
3
enligt tillverka-
rens anvis-
ningar
enligt tillverka-
rens anvis-
ningar
Pommes Fri-
tes
1)
(300 - 600
g)
Över/Under-
värme eller
varmluftsgrill-
ning
3 200-220
enligt tillverka-
rens anvis-
ningar
Baguetter
Över/Under-
värme
3
enligt tillverka-
rens anvis-
ningar
enligt tillverka-
rens anvis-
ningar
Fruktkaka
Över/Under-
värme
3
enligt tillverka-
rens anvis-
ningar
enligt tillverka-
rens anvis-
ningar
1)
Vänd pommes fritesen 2 till 3 gånger under tillagningen
TORKNING –
VARMLUFTSTILLAGNING
Täck över ugnsgallren med bakpapper.
För bästa resultat: stäng av produkten när
halva tiden tiden har gått. Öppna produk-
tens lucka och låt produkten svalna. Fort-
sätt sedan torkprocessen.
Grönsaker
Livsmedel
som ska tor-
kas
Ugnsnivå
Temperatur i
°C
Tid i timmar
(riktvärde)
1 nivå 2 nivåer
Bönor 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Pepparfrukter 3 1/4 60 - 70 5 - 6
Soppgrönsa-
ker
3 1/4 60 - 70 5 - 6
Champinjoner 3 1/4 50 - 60 6 - 8
Örter 3 1/4 40 - 50 2 - 3
SVENSKA
13
Frukt
Livsmedel
som ska tor-
kas
Ugnsnivå
Temperatur i
°C
Tid i timmar
(riktvärde)
1 nivå 2 nivåer
Plommon 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Aprikoser 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Äppelskivor 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Päron 3 1/4 60 - 70 6 - 9
KONSERVERING -
UNDERVÄRME
Att observera:
Använd enbart, på marknaden tillgäng-
liga, konserveringsburkar av samma
mått.
Använd inte glas med skruvlock och ba-
jonettförslutning eller metallburkar.
Använd första nivån från botten för än-
damålet.
Sätt inte mer än sex enliters burkar på
plåten.
Fyll burkarna till samma nivå och förslut
med en klämma.
Burkarna får inte röra vid varandra.
Häll ca. 1/2 liter vatten i bakplåten så
att det blir tillräckligt fuktigt i ugnen.
När vätskan i de första burkarna börjar
sjuda (efter ca 35 - 60 minuter för enli-
tersburkar), stäng av ugnen eller sänk
temperaturen till 100 °C (se tabell).
Torkad frukt
Konservering Temperatur i °C
Koktid tills det
börjar sjuda, i
min.
Fortsatt tillag-
ningstid på 100
°C, i min.
Jordgubbar, blå-
bär, hallon, mogna
krusbär
160 - 170 35 - 45 -
Stenfrukt
Konservering Temperatur i °C
Koktid tills det
börjar sjuda, i
min.
Fortsatt tillag-
ningstid på 100
°C, i min.
Päron, kvitten,
plommon
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Grönsaker
Konservering Temperatur i °C
Koktid tills det
börjar sjuda, i
min.
Fortsatt tillag-
ningstid på 100
°C, i min.
Karotter/Morötter
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Gurka 160 - 170 50 - 60 -
Blandade inlagda
grönsaker
160 - 170 50 - 60 5 - 10
14
www.aeg.com
Konservering Temperatur i °C
Koktid tills det
börjar sjuda, i
min.
Fortsatt tillag-
ningstid på 100
°C, i min.
Kålrabbi, ärtor,
sparris
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Låt stå i frånslagen ugn
TABELL MATLAGNINGSTERMOMETER
Nötkött
Livsmedel Innertemperatur °C
Entrecôte eller oxfilé: röd 45 - 50
Entrecôte eller oxfilé: rosa 60 - 65
Entrecôte eller oxfilé: välstekt 70 - 75
Fläsk
Livsmedel Innertemperatur °C
Bog, skinka, hals 80 - 82
Kotlett, kassler 75 - 80
Köttfärslimpa 75 - 80
Kalv
Livsmedel Innertemperatur °C
Kalvstek 75 - 80
Kalvlägg 85 - 90
Får/lamm
Livsmedel Innertemperatur °C
Fårbog 80 - 85
Fårsadel 80 - 85
Lammstek, lammstek med ben 70 - 75
Vilt
Livsmedel Innertemperatur °C
Harsadel 70 - 75
Harbog 70 - 75
Hel hare 70 - 75
Rådjurssadel, hjortsadel 70 - 75
Rådjurs-/hjortbog 70 - 75
SVENSKA
15
Fisk
Livsmedel Innertemperatur °C
Lax 65 - 70
Foreller 65 - 70
RECEPTMENY
Displayen visar ugnsnivåer och
förinställda tillagningstider för var-
je automatiskt recept.
AUTOMATISKA PROGRAM
Programnummer Programnamn
1 ENGELSK ROSTBIFF
2 GRISSTEK
3 KALVSTEK
4 LAMMSTEK
5 VILTSTEK
6 HEL KYCKLING
7 HEL FISK <1KG
8 PIZZA
9 QUICHE LORRAINE
10 CITRONTÅRTA
11 CHEESECAKE
12 BULLAR
13 LANTBRÖD
14 JÄSNING AV DEG
15 POTATISGRATÄNG
16 LASAGNE
17 CANNELLONI
18 KAKMIX
19 SNABBPIZZA
20 HALVFABRIKAT POTATIS
Information om akrylamid
Viktigt Enligt de senaste vetenskapliga
rönen kan akrylamid bildas om livsmedel
bryns hårt (speciellt om de innehåller
stärkelse), vilket kan utgöra en hälsorisk.
Vi rekommenderar därför tillagning vid
låga temperaturer och att inte bryna mat
för hårt.
16
www.aeg.com
SVENSKA
17
18
www.aeg.com
SVENSKA
19
www.aeg.com/shop 892938127-A-022012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

AEG BE7004421M Recipe book

Typ
Recipe book
Denna manual är också lämplig för