RÅD OCH TIPS
VARNING
Se kapitlet "Säkerhetsinforma-
tion".
För inbyggnad - under ugnar:
EXEMPEL PÅ OLIKA TYPER AV
TILLAGNING
Uppgifterna i tabellen är endast avsedda
som vägledning.
Vär-
melä-
ge
Använd för: Tid i
min.
Tips
1 - 2 Hollandaisesås, smältning av:
smör, choklad, gelatin
5 - 25 Rör om då och då
1 - 2 Stanning: fluffiga omeletter,
äggstanning
10 - 40 Tillaga med lock
2 - 3 Småkoka ris och mjölkrätter, vär-
ma färdiglagade rätter
25 - 50 Minst dubbelt så mycket
vätska som ris, rör om mjölk-
baserade rätter under tillag-
ningen
3 - 4 Ångkoka grönsaker, fisk, kött 20 - 45 Tillsätt några matskedar väts-
ka
4 - 5 Ångkoka potatis 20 - 60 Använd max. ¼ liter vatten till
750 g potatis
4 - 5 Tillaga större mängder mat, stuv-
ningar och soppor
60 -
150
Upp till 3 l vätska plus ingre-
dienser
6 - 7 Lätt stekning: schnitzel, cordon
bleu, kotletter, kroketter, korv,
lever, redning, ägg, pannkakor,
munkar
efter
behov
Vänd efter halva tiden
7 - 8 Kraftig stekning, potatiskroket-
ter, biff
5 - 15 Vänd efter halva tiden
9 Koka stora mängder vatten, koka pasta, bryna kött (gulasch, grytstek), fri-
tera pommes frites
UGNSLUCKANS INSIDA
På vissa modeller hittar du på insidan
av luckan:
• nummer på ugnsnivåerna (vissa model-
ler)
• information om tillagningsfunktioner,
rekommenderade ugnsnivåer och tem-
peraturer för typiska maträtter (vissa
modeller).
Temperaturerna och gräddnings-
tiderna i tabellerna är endast rik-
tvärden. De beror på recepten
samt på ingrediensernas kvalitet
och mängd.
BAKNING
Allmänna anvisningar
• Din nya ugn kan ha andra bak-/steke-
genskaper än din gamla. Anpassa dina
vanliga inställningar (temperatur, kokti-
der) och placeringen av plåtar och gal-
ler till värdena i tabellerna.
• Med längre bakningstider kan ugnen
stängas av ca 10 minuter innan bak-
ningstiden är slut, för att använda re-
stvärmen.
När du använder frysta livsmedel kan
plåtarna i ugnen slå sig. När plåtarna
kallnar igen återtar de sin normala
form.
2
www.aeg.com