RÅD OCH TIPS
VARNING
Se kapitlet "Säkerhetsinforma-
tion".
UGNSLUCKANS INSIDA
På vissa modeller hittar du på insidan
av luckan:
• nummer på ugnsnivåerna (vissa model-
ler)
• information om tillagningsfunktioner,
rekommenderade ugnsnivåer och tem-
peraturer för typiska maträtter (vissa
modeller).
Temperaturerna och gräddnings-
tiderna i tabellerna är endast rik-
tvärden. De beror på recepten
samt på ingrediensernas kvalitet
och mängd.
REKOMMENDATIONER FÖR
UGNENS
SPECIALFUNKTIONER FÖR
UPPVÄRMNING
Tallriksvärmare
Använd detta fungerar, om du önskar
varm uppehällemat.
Temperaturen regleras automatiskt till 80
°C.
Jäsning av deg
För uppvärmning av tallrikar och formar.
Fördela tallrikar och formar jämnt på gall-
ret. Flytta högar efter halva uppvärm-
ningstiden (byt plats på övre och nedre)
Den automatiska temperaturen är 70 °C.
Rekommenderad hyllposition: 3.
Jäsning av deg
Du kan använda denna automatiska funk-
tion med alla recept på jäsdeg. Det ger
dig en god jäsningsatmosfär. Lägg degen
i en skål som är tillräckligt stor för jäsning-
en och täck över den med en fuktig hand-
duk eller med plastfolie. Sätt in ett ugns-
galler på nivå 1 och ställ skålen där. Stäng
luckan och ställ in funktionen Jäsning av
deg. Ställ in nödvändig tid.
BAKNING
Allmänna anvisningar
• Din nya ugn kan baka och steka annor-
lunda än din gamla. Anpassa dina vanli-
ga inställningar (temperatur, koktider)
och nivåer till värdena i tabellerna.
• Vid längre gräddningstider kan ugnen
stängas av ca. 10 minuter innan grädd-
ningstiden har gått ut, detta för att ut-
nyttja eftervärmen.
När du använder frysta livsmedel kan
plåtarna i ugnen slå sig. När plåtarna
kallnar igen återtar de sin normala
form.
Användning av baktabellerna
• Vi rekommenderar att använda den läg-
re temperaturen första gången.
• Om du inte hittar inställningar för ett
speciellt recept, använd inställningar för
ett liknande.
• Gräddningstiden kan förlängas med
10-15 minuter, om du bakar kakor på
mer än en nivå.
• Kakor och bakverk med olika höjd kan
färgsättas olika i början. Ändra inte
temperaturinställningen om detta in-
träffar. Skillnaderna utjämnas under
gräddningen.
Tips för bakning
Bakresultat Möjlig orsak Lösning
Kakan är inte till-
räckligt gräddad
på undersidan
Fel ugnsnivå Ställ kakan på en lägre ugnsnivå
2
www.aeg.com