• 3 medelstora lökar, skalade och finhack-
ade
• 3 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
• 1/2 tsk vardera av timjan och oregano
• 2 lagerblad
• 2 kryddnejlikor
• salt, nymalen svartpeppar
Beskrivning:
Smält 4 matskedar smör i en ugnspanna
och fräs grönsakerna i den. Tag ut grönsa-
kerna ur pannan.
Skölj av kalvläggsskivorna, torka, krydda
och täck dem sedan med mjölet. Skaka av
överblivet mjöl. Hetta upp olivoljan och bryn
skivorna på medelhög värme tills de är gyl-
lenbruna. Tag ur köttet och häll av överbli-
ven olivolja.
Deglasera köttsaften i ugnspannan med
250 ml vin, häll över i en kastrull och låt sju-
da en stund. Tillsätt 250 ml köttbuljong
samt persilja, timjan, oregano och tärnade
tomater. Krydda med salt och peppar. Låt
sedan koka upp igen.
Lägg grönsakerna i en ugnsform, lägg köt-
tet ovanpå och häll såsen över allting. Täck
ugnspannan med ett lock och ställ in i pro-
dukten.
– Tid i produkten: 120 minuter
– Ugnsnivå: 1
Fylld kalvstek
Ingredienser:
•1 småfranska
•1 ägg
•200 g köttfärs
•salt, peppar
• 1 hackad lök
• hackad persilja
• 1 kg kalvbringa (med ficka utskuren)
• soppgrönsaker (morot, purjolök, selleri,
persilja)
• 50 g bacon
• 250 ml vatten
Beskrivning:
Dränk in småfranskan i vatten och krama
sedan ur vattnet. Blanda sedan med ägg,
köttfärs, salt, peppar, hackad lök och per-
silja.
Krydda kalvbringan (med ficka utskuren)
och fyll fickan med köttfärsen. Sy sedan
igen öppningen.
Placera kalvbringan i en ugnspanna. Tillsätt
soppgrönsaker, bacon och vatten. Vänd
steken efter cirka 30 minuter.
– Tid i produkten: 100 minuter
– Ugnsnivå: 1
Köttfärslimpa
Ingredienser:
• 2 torra småfranskor
•1 lök
• 3 msk hackad persilja
• 750 g blandfärs
•2 ägg
• salt, peppar och paprika
•100 g baconskivor
Beskrivning:
Dränk in småfranskorna i vatten och krama
sedan ur vattnet. Skala och finhacka löken,
fräs den sedan och tillsätt hackad persilja.
Blanda färsen, äggen, de urkramade småf-
ranskorna och löken. Smaksätt med salt,
peppar och paprika. Placera på ett rek-
tangulärt stekfat och täck med baconski-
vor. Tillsätt lite vatten och ställ i ugnen.
– Tid i produkten: 70 minuter
– Ugnsnivå: 1
Plommonfylld fläskkarré
Ingredienser:
• 200 g torkade plommon
• 150 ml vitt vin
• 1,5 kg grisstek eller kalvsadel (utan ben)
• 1 medelstor lök
• äpple
• salt, peppar och paprika
Beskrivning:
Blötlägg plommonen i vitt vin i två timmar.
Skölj köttet snabbt med vatten och torka
det sedan. Skär hål i köttets undersida och
stoppa in ett plommon i varje hål. Tryck in
dem så långt det går. Krydda köttet och
lägg det i ugnsformen med plommonsidan
nedåt. Skala lök och äpple. Skär i klyftor
och lägg runt steken. Späd vinet som an-
vändes för att blötlägga plommonen med
vatten till 250 ml och häll över steken. Ser-
vera till exempel med croquetter, potatis-
gratäng eller broccoli.
– Tid i produkten: 60
– Ugnsnivå: 1
4
www.electrolux.com