Electrolux EVY3741AOX Recipe book

Typ
Recipe book

Denna manual är också lämplig för

.................................................. ...............................................
SV INBYGGNADSUGN RECEPTBOK
AUTOMATISKA PROGRAM
Programnummer Programnamn
1 ENGELSK ROSTBIFF
2 GRISSTEK
3 HEL KYCKLING
4 PIZZA
5 MUFFINS
6 QUICHE LORRAINE
7 FRANSKBRÖD
8 POTATISGRATÄNG
9 LASAGNE
1 - ENGELSK ROSTBIFF
Inställningar:
Automatisk matlagningstermometer. Inner-
temperatur för:
Rosa - 65 °C
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak, sätt i matlag-
ningstermometern och lägg i en ugnsfast
form.
Ugnsnivå: 1
2 - GRISSTEK
Inställningar:
Automatiska program med inställning av
vikt. Inställning för vikter mellan 1000 och
3 000 g.
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak och lägg det i
en ugnsfast form. Tillsätt vatten eller an-
nan vätska. Botten bör vara täckt till ett
djup av 20–40 mm.
Ugnsnivå: 1
3 - HEL KYCKLING
Inställningar:
Automatiska program med inställning av
vikt. Inställning för vikter mellan 900 och
2 100 g.
Beskrivning:
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och
krydda efter smak. Vänd steken efter ca.
30 minuter. Displayen visar en påminnel-
se.
Ugnsnivå: 1
4 - PIZZA
Ingredienser för degen:
14 g jäst
200 ml ljummet vatten
300 g mjöl
3 g salt
1 msk matolja
Ingredienser för fyllningen:
1/2 liten burk tomater, hackade
200 g riven Emmentalerost
100 g salami
100 g kokt skinka
150 g svamp (på burk)
150 g fetaost
•oregano
Beskrivning:
Smula sönder jästen i en skål och lös
upp den i det ljumma vattnet. Blanda
mjölet och saltet och blanda ner det i
skålen tillsammans med oljan. Knåda in-
gredienserna till en smidig deg som släp-
per från skålens kanter. Täck därefter
över degen och låt den jäsa på en varm
plats till dubbel storlek. Kavla ut degen
2
www.electrolux.com
och placera den på den smorda bakplå-
ten. Stick hål i botten med en gaffel.
Lägg på ingredienserna till fyllningen i tur
och ordning.
Använd en smord bakplåt.
Tid i produkten: 25 minuter
Ugnsnivå: 1
5 - MUFFINS
Ingredienser:
150 g smör
150 g socker
1 paket vaniljsocker (ungefär 8 g)
•1 nypa salt
skal från en ovaxad citron
•2 ägg
50 ml mjölk
25 g potatismjöl
225 g mjöl
10 g bakpulver
1 burk surkörsbär (375 g)
225 g grovhackad choklad
Övrigt:
Pappersformer, cirka 7 cm i diameter
Beskrivning:
Vispa samman smör, socker, vaniljsocker,
salt och skal från en ovaxad citron. Tillsätt
ägg och vispa ihop igen.
Blanda potatismjöl, mjöl och bakpulver och
rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
Låt surkörsbären rinna av och rör ner i
smeten tillsammans med chokladbitarna.
Häll smeten i pappersformarna, sätt for-
marna på en bakplåt och ställ i produkten.
Tid i produkten: 40 minuter
Ugnsnivå: 2
6 - QUICHE LORRAINE
Ingredienser för pajbotten:
200 g mjöl
•2 ägg
100 g smör
1/2 tesked salt
lite peppar
•1 nypa muskotnöt
Ingredienser för fyllningen:
150 g riven ost
200 g kokt skinka eller magert bacon
•2 ägg
250 g gräddfil
salt, peppar och muskotnöt
Beskrivning:
Lägg mjöl, smör, ägg och kryddor i en
skål och rör ihop till en jämn deg. Låt de-
gen stå i kylskåpet i några timmar. Kavla
sedan ut degen och lägg den i en smord
svart bakform. Nagga botten med en
gaffel. Fördela skinka eller bacon på de-
gen. Blanda ägg, gräddfil och kryddor till
fyllningen. Tillsätt sedan ost.
Svart bakform, smord, 28 cm diameter
Tid i produkten: 40 minuter
Ugnsnivå: 1
7 - FRANSKBRÖD
Ingredienser:
1 000 g mjöl
40 g färsk jäst eller 20 g torrjäst
560 ml mjölk
15 g salt
Övrigt:
Bakplåt, smord eller täckt med bakplåt-
spapper
Beskrivning:
Lägg mjöl och salt i en stor skål. Lös upp
jästen i ljummen mjölk och tillsätt den i
mjölet. Knåda alla ingredienser till en
smidig deg. Beroende på mjölets kvalitet
kan lite mer mjölk behöva tillsättas för att
degen ska bli smidig. Låt degen jäsa till
dubbel storlek. Skär degen i två delar,
forma två långa limpor och placera dem
på smord eller bakplåtspappersklädd
bakplåt. Strö lite mjöl över före bakning-
en och skär med en skarp kniv minst 1
cm djupt, 3 - 4 gånger diagonalt över
brödet.
Tid i produkten: 55 minuter
Ugnsnivå: 1
8 - POTATISGRATÄNG
Ingredienser:
1 000 g potatis
1 tesked av vardera salt, peppar och
muskotnöt
SVENSKA 3
2 vitlöksklyftor
200 g riven ost
•3 ägg
100 ml mjölk
250 ml grädde
•4 matskedar smör
Beskrivning:
Skala potatis, skär i tunna skivor, torka
av och krydda. Gnid in en ugnsfast form
med en vitlöksklyfta och smörj sedan for-
men med lite smör. Fördela hälften av
den kryddade potatisen i formen och
strö över lite riven ost. Lägg på resteran-
de potatisskivor och strö över resten av
den rivna osten. Pressa vitlöksklyftan och
vispa ihop med ägg, mjölk och grädde.
Häll blandningen över potatisen och för-
dela resten av smöret över gratängen i
små klickar.
Tid i produkten: 65 minuter
Ugnsnivå: 1
9 - LASAGNE
Ingredienser för köttsåsen:
•100 g bacon
•1 lök
•1 morot
100 g selleri
2 msk olivolja
•400 g blandfärs
100 ml köttbuljong
1 burk krossade tomater (cirka 400 g)
oregano, timjan, salt och peppar
Ingredienser för bechamelsåsen:
75 g smör
50 g mjöl
500 ml mjölk
salt, peppar och muskotnöt
Blandas med:
•3 matskedar smör
250 g gröna lasagneplattor
50 g riven parmesan
50 g riven Emmentalerost
Beskrivning:
Skär bort brosk och svål från fläsket med
en vass kniv och skär i små tärningar.
Skala lök och morot, putsa sellerin och
skär allt i små tärningar. Värm oljan i en
kastrull. Fräs fläsket och de tärnade
grönsakerna samtidigt som du rör om
oavbrutet för att bryta upp och deglasera
köttbuljongen. Sjud köttsåsen med to-
materna, kryddorna, salt och peppar på
svag värme under lock i ca. 30 minuter.
Gör under tiden bechamelsåsen: Smält
smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och
värm tills det är gyllene under oavbruten
omrörning. Tillsätt mjölken lite i taget un-
der ständig omröring. Krydda såsen med
salt, peppar och muskotnöt, sjud utan
lock ca. 10 minuter. Smörj en stor fyr-
kantig gratängform med 1 matsked
smör. Lägg i flera skikt lasagneplattor,
köttsås, bechamelsås och ostblandning i
formen. Översta skiktet ska bestå av be-
chamelsås med ost över. Lägg resteran-
de smör i klickar ovanpå lasagnen.
Tid i produkten: 55 minuter
Ugnsnivå: 1
4
www.electrolux.com
SVENSKA 5
6
www.electrolux.com
SVENSKA 7
www.electrolux.com/shop 892956553-A-402012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EVY3741AOX Recipe book

Typ
Recipe book
Denna manual är också lämplig för