• 2 matskedar matolja
• 1 tesked salt
• 1 tesked ädelpaprika
• 1/2 tesked basilika
• 1 liten burk skivade champinjoner (280 g)
• soppgrönsaker (morot, purjolök, selleri,
persilja)
• vatten
Beskrivning:
Skär i svålen runtom hela fläskläggen. Blan-
da olja, salt, paprika och basilika och sprid
ut över fläskläggen. Lägg fläskläggen i en
långpanna och strö ut champinjonerna över
den. Tillsätt soppgrönsaker och vatten;
botten bör vara täckt till ett djup av 10 -
15 mm. Vänd steken efter cirka 30 minuter.
– Tid i produkten: 160 minuter
– Ugnsnivå: 1
Fläskbog
Ingredienser:
• 1,5 kg fläskbog med skinn, från unggris
•salt
• peppar
• 2 matskedar olivolja
• 150 g fint skuren selleri
• 1 purjolök, skivad
• 1 liten burk tomater, finhackade (400 g)
• 250 ml grädde
• 2 vitlöksklyftor, skalade och krossade
• färsk rosmarin och timjan
Beskrivning:
Skär rutor i skinnet med en vass kniv. Kryd-
da med salt och peppar och bryn på alla si-
dor med olivolja i en stekpanna. Fräs selleri
och purjolök med lite olja i en långpanna,
tillsätt sedan tomater, grädde, vitlöksklyftor,
rosmarin och timjan. Rör om och lägg
fläskbogen ovanpå. Sätt in i produkten.
– Tid i produkten: 130 minuter
– Ugnsnivå: 1
Kalvstek
Inställningar:
Automatisk vikt. Inställning för vikter mellan
1000 och 3 000 g.
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak och lägg det i en
ugnsfast form. Tillsätt vatten eller annan
vätska; botten bör vara täckt till ett djup av
10–20 mm. Täck över med ett lock.
– Ugnsnivå: 1
Kalvlägg
Ingredienser:
• 1 baklägg av kalv 1,5 - 2 kg
• 4 skivor kokt skinka
• 2 matskedar matolja
• 1 tesked salt
• 1 tesked ädelpaprika
• 1/2 tesked basilika
• 1 liten burk skivade champinjoner (280 g)
• soppgrönsaker (morot, purjolök, selleri,
persilja)
•vatten
Beskrivning:
Skär 8 snitt på längden runtom hela kalv-
läggen. Skär fyra skivor av kokt skinka i
halvor och placera i snitten. Blanda olja,
salt, paprika och basilika och sprid ut över
kalvläggen. Lägg kalvläggen i en långpanna
och strö ut champinjonerna över den. Till-
sätt soppgrönsaker och vatten till kalvläg-
get; botten bör vara täckt till ett djup av 10
- 15 mm. Vänd steken efter cirka 30 minu-
ter.
– Tid i produkten: 160 minuter
– Ugnsnivå: 1
Ossobuco
Ingredienser:
• 4 matskedar smör för bryning
• 4 kalvläggsskivor, cirka 3 - 4 cm tjocka
(skurna på tvären i förhållande till benen)
• 4 medelstora morötter, skurna i små tär-
ningar
• 4 stjälkar selleri, skurna i små tärningar
• 1 kg mogna tomater, skalade, halverade,
urkärnade och tärnade
• 1 knippe persilja, sköljd och grovhackad
•4 matskedar smör
• 2 matskedar mjöl för panering
• 6 matskedar olivolja
• 250 ml vitt vin
• 250 ml köttbuljong
• 3 medelstora lökar, skalade och finhack-
ade
SVENSKA 3