11
ALLMÄNT
D
ET FINNS många olika sorters tillbehör på
marknaden. Kontrollera att de är lämpade för
tillagning med ånga och varmluft i kombination
innan du gör några inköp.
P
LACERA BEHÅLLARE på gallerhyllan. Gallret klarar
större tyngd än bakplåten eller ångbrickan.
SE TILL ATT DET FINNS minst 30 mm mellan den
övre kanten av behållaren och ugnsutrymmets
innertak, så att ångan kan komma in i behållaren.
ATT VÄLJA KOKBEHÅLLARE
A
NVÄND PERFORERADE KOKBEHÅLLARE då detta är
möjligt, till exempel för att ånga grönsaker. Då kan
ångan komma till från alla håll och rätten tillagas
jämnt.
Å
NGAN NÅR LÄTT in i utrymmet mellan stora
livsmedel som till exempel stora potatisar. Detta
gör att tillagningen blir jämn och effektiv. Det gör
även att det är möjligt att tillaga en stor mängd mat
på samma tid som en mindre mängd mat. Placera
ut maten så att ångan lätt kommer åt de olika
livsmedlen, så att de kan tillagas på samma tid som
för en mindre mängd mat.
MER KOMPAKTA RÄTTER som grytor eller vid
bakning, eller maträtter som har väldigt liten/ingen
plats mellan dem (som t ex ärtor och sparris)
kommer att ta längre tid att tillaga, eftersom ångan
har mindre plats att arbeta.
RENGÖRINGSSVAMP
D
EN MEDFÖLJANDE SVAMPEN skall användas för att
torka bort kondens som kan finnas i det svala
ugnsutrymmet efter tillagning. Det är viktigt att du
låter ugnen svalna för att undvika brännskada.
GALLERHYLLA
G
ALLERHYLLAN möjliggör
varmluftcirkulation runt
maten. Placera maten
direkt på gallret eller
använd det som hylla för grytor, bakformar och
andra kokkärl. Då du placerar mat direkt på gallret,
skall du placera bak & droppbrickan under det.
BAK & DROPPBRICKA
A
NVÄND BAK &
DROPPBRICKA under
gallerhyllan och ångbrickan.
Den kan också användas
som kokkärl eller bakplåt.
Bak & droppbrickan används för att samla upp
droppande vätskor och matpartiklar som annars
skulle fläcka och smutsa ned
ugnens insida. Undvik att ställa kokkärl direkt på
ugnens botten.
ÅNGBRICKA
A
NVÄND ÅNGBRICKAN för
maträtter som fisk,
grönsaker och potatis.
A
NVÄND UGNEN UTAN
ÅNGBRICKA
för mat som ris och andra grynrätter.
VATTENBEHÅLLARE
Vattenbehållaren sitter bakom
ugnsluckan, och du kan komma
åt den då luckan är öppen.
A
LLA TILLAGNINGSFUNKTIONER,
förutom varmluft, kräver att
vattenbehållaren är fylld.
F
YLL VATTENBEHÅLLAREN till
"MAX"-märket med kranvatten.
A
NVÄND ENDAST färskt kranvatten eller icke-
kolsyrat mineralvatten. Använd aldrig destillerat
eller filtrerat vatten eller andra typer av vätskor i
behållaren.
D
ET ÄR VIKTIGT ATT DU TÖMMER
VATTENBEHÅLLAREN EFTER VARJE ANVÄNDNING.
Detta av hygieniska skäl. Det gör även att du
undviker kondensbildning i apparaten.
D
RA FÖRSIKTIGT UT vattenbehållaren (sakta så att
du inte spiller) ut ur sitt säte. Håll den vågrätt så att
det kvarvarande vattnet kan rinna ut ur ventilsätet.
INSTICKSTERMOMETER
I
NSTICKSTERMOMETERN ÄR
FRAMTAGEN
för att läsa av
innertemperaturen i din mat
- mellan 30 °C - 100 °C. Så
fort inställd temperatur
uppnås, stängs apparaten av och på
displayen visas "Temperatur uppnådd".
S
ÄNK ALDRIG NED
instickstermometern i vatten då du
rengör den. Torka helt enkelt av den
med en fuktig trasa eller med
hushållspapper då du inte använder
den längre.
Tillbehör