6
. MED HJÄLP AV TERMOMETERN
Med termometern kan du mäta
kärntemperaturen hos maten
under tillagningen.
Sätt in termometern djupt in
i köttet, undvik ben eller feta
områden.
Fågel: Sätt spetsen i mitten av
bröstet, undvik ihåliga områden.
Stycken eller lår: För in spetsen i
den tjockaste delen.
Fisk (hel): Placera spetsen i
den tjockaste delen, undvik
ryggraden.
ANVÄNDA DEN MANUELLA FUNKTIONEN
Sätt in maten i ugnen. Vi rekommenderar att du
placerar maten på gallret och placerar långpannan
under för att samla upp stekskyn.
Ta bort locket som täcker handtaget på termometern
och anslut pluggen. Se till att kabeln kan röra sig fritt
innan du stänger ugnsluckan.
Välj en manuell funktion: På inställningsmenyn för
funktionen kan du ändra temperaturen i ugnen
eller ångan och den temperatur som krävs för
termometern.
TEMPERATURA
100 °C
SONDA
ORA D INIZIO
18:20
57°C
Vapore
Ånga
TEMPERATUR
STARTTID
TERMOMETER
När du har angivit alla inställningar du behöver,
trycker du på START för att aktivera funktionen:
En akustisk signal ljuder och displayen visar när
termometern har nått önskad temperatur.
Observera: Du kan inte ansluta termometern när funktionen
har aktiverats.
I ASSISTERAD MATLAGNING
Några av receptfunktionerna i Assisterad
matlagning låter dig använda termometern:
Välj alternativet TERMOMETER och följ sedan
instruktionerna på displayen.
När du uppmanas att göra det, placera rätterna i
ugnen och anslut termometern till den avsedda
pluggen.
Roast Beef
TEMPERATURA
200°C
SONDA
55°C
Rostbiff
TEMPERATUR TERMOMETER
Anmärkning: Om förvärmning har valts kommer du inte att
kunna lägga till mat eller ansluta termometern förrän den har
avslutats.
. ANVÄNDA SPECIALFUNKTIONERNA
KONSERVERING
Vi rekommenderar att endast använda färsk
frukt eller grönsaker av hög kvalitet för att göra sylt
och konserver.
Fyll burkarna med frukt eller grönsaker (förkokta, om
möjligt) och fyll dem med konserveringsvätska eller
konserveringssirap och lämna ungefär 2 cm upptill.
Sätt sedan på locken löst utan att dra åt dem.
Placera gallret på nivå 2 med långpannan på nivå
under och placera burkarna på gallret. Alternativt kan
du placera burkarna direkt på långpannan.
Aktivera funktionen. När du är klar, dra åt locken på
burkarna helt (använd grytlappar eller skydda du
händerna med en värmetålig duk när du gör det) och
låt dem sedan svalna till rumstemperatur.
Observera: Vi rekommenderar att du använder funktionen
"Desinficera" för att rengöra burkarna effektivt.
YOGHURT
Innan du aktiverar funktionen, tillsätt ca. 100 g
kommersiellt tillgänglig färsk standardyoghurt till en
liter standardmjölk vid rumstemperatur.
Observera: Om du använder opastöriserad mjölk, värm den
till sjudningstemperatur innan du lämnar den att svalna till
rumstemperatur.
Häll blandningen i värmebeständiga burkar, täck dem
med värmetåliga lock eller plastfilm och placera dem
sedan på gallret, införd på nivå 2.
Välj funktion och ställ in tidslängden på fem timmar
(temperaturen kan inte ändras).
När funktionen är klar, låt yoghurten svalna i
kylskåpet i flera timmar före servering. Den håller i
1-2 veckor. Du kan använda en del av denna yoghurt
för att göra en ny sats inom 5-7 dagar.
Observera: Vi rekommenderar att du använder funktionen
"Desinficera" för att rengöra de redskap och burkar du
behöver för att göra yoghurt.
TÖMNING
För att förhindra att restvatten blir kvar inuti
kokaren är det lämpligt att aktivera denna funktion
varje gång som ugnen inte ska användas på ett tag.
Observera: Om kokaren är för varm kommer funktionen
inte att aktiveras förrän temperaturen i ugnen är under 60°
C. Funktionen aktiveras automatiskt när utrymmet har nått
denna temperatur.
Aktivera funktionen och följ anvisningarna som visas
på displayen. När du är klar, häll bort vattnet och skölj
vattenbehållaren med kranvatten.
TÖMMER KOKARE