Whirlpool MS 998 IX HA Daily Reference Guide

Typ
Daily Reference Guide
SV
1
BESKRIVNING AV PRODUKTEN
KONTROLLPANEL
1. Kontrollpanel
2. Lätt
3. Anslutning för termometern
4. Sidostegar
5. Identifieringsskylt
(ska inte tas bort)
6. Temperatur
7. Ånginloppsventil
8. Vattenbehållare
9. Lucka
1. / AV / PAUS
För att sätta på och stänga av
ugnen och för att pausa eller
stoppa en funktion.
2. MENY
För att få snabb tillgång till
huvudmenyn.
3. FAVORITER
För att komma åt de 10 mest
använda funktionerna.
4. TILLBAKA
För att gå tillbaka till föregående
meny.
5. DISPLAY
6. NAVIGERINGSKNAPPAR
För att navigera i menyer, flytta
markören och ändra inställningar.
7. OK / LJ
För att välja funktioner och
bekfta inställningar.
8. START
För att starta funktionen som har
valts.
DAGLIG
INFORMATIONSBOK
Innan apparaten används ska man noga läsa igenom guiden Hälsa och säkerhet.
TACK FÖR ATT DU KÖPT EN PRODUKT
HOTPOINT-ARISTON
För att få en mer omfattande
kundservice, registrera din produkt på
www. hotpoint. eu/ register
WWW
Du kan ladda ner handböckerna
Säkerhetsinstruktioner och Användning
och skötsel genom att besöka vår hemsida
docs . hotpoint . eu och följa instruktionerna
på baksidan av denna broschyr.
1
2
3
4
8
7
9
6
5
1 4
32 5
76 8
2
TILLBEHÖR
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för ytterligare information
WWW
PLACERA TILLBEHÖR PÅ SIDOSTEGARNA
Sätt in ångkokningssatsen vågrätt genom att skjuta
den över sidostegarna och se till att sidan med den
upphöjda kanten är vänd uppåt.
Nivåerna (sidostegarna) som gallret och andra
tillbehör kan placeras på är numrerade, där 1 är den
lägsta och 4 den högsta nivån.
4
3
2
1
BORTTAGNING OCH TILLBAKAMONTERING AV
SIDOSTEGARNA
För att ta bort sidostegarna, skjut dem framåt och dra
dem mot dig för att haka loss dem från fästena (fig. A).
För att montera gallrets gejder, haka fast dem i
fästena genom att trycka ner dem försiktigt tills de
klickar på plats (Fig. B).
a. b.
Innan du köper andra tillbehör som finns på
marknaden, se till att de är värmebeständiga och
lämpliga för ångkokning.
Se till att det finns ett mellanrum på minst 30 mm
mellan toppen av eventuella kärl och kokarens
väggar så att ångan kan flöda tillräckligt.
GALLER
Detta tillåter den varma luften
att cirkulera på ett effektivt sätt.
Placera maten direkt på gallret
eller använd det för att stödja
bakplåtar och burkar eller andra
värmebeständiga kärl. När du
lagar mat direkt på gallret, placera långpannan på
nivån under den.
Den kan också placeras ovanpå endera långpannan
eller ångkokningssatsen på samma nivå.
DROPPBRICKA
Den används som en bakplåt
i funktionen "Varmluft" för att
tillaga kött, fisk, grönsaker eller
olika typer av bröd och bakverk.
Den kan också användas som
underlag till värmebeständiga kärl
för att undvika att placera föremål
på ugnsbottnen.
Den samlar upp steksky när kärlen placeras under
gallret eller ångkokningssatsen.
ÅNGKOKNINGSSATS
Det gör det lättare för ångan att
cirkulera, vilket hjälper till att laga
maten jämnt. Placera långpannan
på nivån under för att samla upp
stekskyn.
VATTENBEHÅLLARE
Vattenbehållaren kan lätt nås genom
att öppna dörren. Ta bort den genom
att lyfta den något uppåt och dra den
sedan mot dig.
Fyll vattenbehållaren med dricksvatten
upp till "MAX"-markeringen.
När den är full, sätt tillbaka vattenbehållaren i
hållaren. Se till att den är rätt placerad: Den övre
och den högra sidan av vattenbehållaren ska vidröra
hållarens sidor.
För in vattenbehållaren helt och skjut sedan nedåt tills
den klickar på plats.
Ta försiktigt bort vattenbehållaren och töm den efter
varje användning. Var noga med att även hälla ut
vatten från röret.
TERMOMETER
För att mäta kärntemperaturen på
maten under tillagningen.
RENGÖRINGSSVAMP
För att ta bort eventuell kondens som
bildas under tillagningen.
SV
3
M
ANUELL
ÅNGA
För att laga naturliga och hälsosamma rätter
med ånga. Den här funktionen är särskilt lämpad för
tillagning av grönsaker, fisk och frukt, och även för
blanchering.
VARMLUFT
Vid tillagning av rätter på ett sätt som ger
liknande resultat som med en konventionell ugn.
Vi rekommenderar att du använder gallret med
den här funktionen eftersom den tillåter luften att
cirkulera effektivt.
Bakplåten eller annat kärl som lämpar sig för
ugnsbruk kan användas för att laga vissa livsmedel.
VARMLUFT + ÅNGA
Denna funktion kombinerar funktionerna i
ugnstillagning med ångans egenskaper för att laga
mat effektivt, producera rätter som är knapriga på
utsidan men möra och saftiga på insidan.
UPPTINING MED ÅNGA
För upptining av kött, fågel, fisk, grönsaker, bröd och
frukt. För bästa resultat, ska du inte tina maten helt
utan låta processen avslutas under ståtiden.
ÅTERUPPVÄRMNING
För värma färdiglagad mat som antingen är fryst, kylt
eller vid rumstemperatur.
SLUTBEREDNING
För att optimera tillagningen av färdiglagad
mat samtidigt som rätten hålls mjuk och saftig.
Vi rekommenderar att du lägger livsmedel på
bakplåten och ångar den på nivå 3 med långpannan
på nivån under. Du bör ställa in ugnstemperaturen
på den slutliga temperaturen du vill att maten ska
ha.
FUNKTIONER
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för ytterligare information
WWW
SPECIALFUNKTIONER
JÄSNING
För optimal jäsning av söt eller salt deg.
För att garantera bra resultat ska funktionen inte
aktiveras om ugnen fortfarande är varm efter en
tillagningscykel.
KONSERVERING
För att göra konserverad frukt och grönsaker.
YOGHURT
För framställning av yoghurt.
DESINFICERA
För desinficering av nappflaskor eller burkar.
MNING
För att tömma kokaren automatiskt och
förhindra att restvatten stannar kvar när apparaten
inte ska användas på ett tag. Funktionen kommer
endast att aktiveras om temperaturen i ugnen är
under 60° C.
AVKALKNING
För att ta bort kalkavlagringar från kokaren.
Vi rekommenderar att du använder denna funktion
med jämna mellanrum.
ÅNGRENGÖRING
För att göra det lättare att rengöra
ugnsutrymmet. Regelbunden användning förhindrar
att avlagringar som kan skada ytan bildas.
ASSISTERAD MATLAGNING
För att välja ett av de många förinställda recept som
gör att du kan laga pasta, ris, vegetariska rätter,
tt, fisk, fågel, smårätter, pizzor, pajer, bröd, kakor,
ägg och desserter mer effektivt. Ugnen tillämpar
automatiskt de rekommenderade inställningarna för
varje typ av rätt och ger ibland instruktioner som du
kan följa för att uppnå optimala resultat.
INSTÄLLNINGAR
För att komma åt en meny som låter dig ändra
inställningarna för ugnen och displayen (språk, tid,
bakgrundsbelysning, volym för ljudsignalen, Ekoläge,
kalibrering).
Observera: När Ekoläge är aktivt, kommer bildskärmens
bakgrundsbelysning att sänkas efter några sekunder för att
spara energi. Skärmen återaktiveras automatiskt när någon
av knapparna trycks in, etc.
4
FÖRSTA ANVÄNDNING
DAGLIG ANVÄNDNING
1. VÄLJA EN FUNKTION
Funzioni di cottura manuali
Scong. a vapore
Impostazioni
Manuale
1
4
2
3
Manuella tillagningsfunktioner
Upptining med ånga
Inställningar
Manuell
1. Symbol för den valda funktionen
2. Vald funktion
3. Andra tillgängliga funktioner
4. Beskrivning av den valda funktionen
TT PÅ UGNEN
Tryck på
: Displayen visar huvudmenyn.
NAVIGERA I MENYN
Tryck på
eller för att navigera genom
huvudmenyn och markera den funktion du vill välja.
VÄLJ ETT ALTERNATIV I MENYN
När det objekt som du vill välja är markerat i
teckenfönstret, tryck på
för att bekräfta och gå
till inställningsmenyn för funktion eller till listan över
funktioner.
VÄLJ ÖNSKAD FUNKTION
Tryck på
eller för att navigera genom
listan. Tryck på
för att bekräfta och gå till
inställningsmenyn.
TERMOMETERNS TILLVAL
När du har valt önskad funktion, kommer vissa
automatiska funktioner be dig ange om du använder
en termometer. Tryck på
eller för att markera
önskat alternativ och tryck på
för att bekräfta.
1. VÄLJ SPRÅK
Du kommer att behöva ställa in språk och tid när du
slår på apparaten för första gången: Displayen visar
en lista över tillgängliga språk.
Please select language
Italiano
Türkçe
English
Använd eller för att välja det språk du vill ha
och tryck på
för att bekräfta.
Observera: Språket kan också ändras senare i
menyalternativet "Inställningar".
2. STÄLLA KLOCKAN
När du har valt språk ska du ställa in aktuell tid: 12:00
blinkar på displayen.
Premere per impostare il tempo, OK per terminare
HH MM
12:00
Tryck på för att ställa in tiden, tryck på OK när du är klar
TT MM
Använd eller för att ställa in tiden och tryck på
för att bekräfta.
Observera: Du kan behöva ställa in klockan igen efter långa
strömavbrott.
3. SKÖLJ OCH FYLL VATTENBEHÅLLAREN
Ta bort svampen, skölj och fyll vattenbehållaren med
kranvatten upp till "MAX"-markeringen.
4. KALIBRERAR
För att göra det möjligt för ugnen att producera ånga
effektivt måste den kalibreras innan den används för
matlagning.
När du har fyllt vattenbehållaren och placerat den
på plats, tryck på
för att sätta på ugnen, använd
sedan
eller för att välja "Inställningar" i menyn
och tryck på
. Välj "Kalibrering" och tryck sedan på
igen för att bekräfta.
Tryck på
för att starta kalibreringen, se till att
ugnsluckan förblir stängd tills processen är avslutad.
När kalibreringen är klar, låt ugnen svalna och torka
kokaren med en trasa.
Observera: En stor mängd ånga kan alstras under denna
process: Detta är helt normalt.
5. ÅTERUPPVÄRMNING AV UGNEN
Innan du börjar laga mat, rekommenderar vi att du
värmer ugnen utan mat för att avlägsna eventuella
lukter som kan ha stannat kvar efter tillverkningen.
Vi rekommenderar att du värmer ugnen till 200° C
under cirka en timme med "Varmluft"-funktion. Följ
instruktionerna för att ställa in funktionen på rätt sätt.
Observera: Det är lämpligt att lufta rummet efter att ha
använt apparaten för första gången.
SV
5
. FÖRVÄRMNING
"Varmluft"-läget (för vissa recept automatiskt i läget
"Assisterad matlagning") kan användas för att värma
upp ugnen innan tillagning.
Om du väljer "Ja" aktiveras förvärmningen. När
funktionen har aktiverats visar displayen hur
förvärmningen fortskrider.
Preriscaldamento
TEMPERATURA
160°C
INSERIRE IN
-00:10
Förvärmning
TEMPERATUR TILLAGNINGSTID
När förvärmningen är klar avges en ljudsignal
och displayen anger att ugnen har nått inställd
temperatur: I detta läge kan du tillsätta maten och
trycka på
för att starta tillagningen.
Observera: Termometern kan inte användas under
förvärmningsfasen.
Om du väljer "Nej" kommer den totala tillagningstiden
(inklusive förvärmning) att minska och energiförbrukningen
reduceras med upp till 25 %.
Att placera maten i ugnen innan förvärmningen är klar kan
ha en negativ effekt på det slutliga tillagningsresultatet.
. STÄLL IN TILLAGNINGENS SLUTTID/FÖRSENAD
START
Många funktioner ger dig möjlighet att programmera
slutet på tillagningstiden genom att fördröja
tidpunkten då funktionen startar. När du ställer in
funktionens varaktighet kommer displayen att visa
vilken tid matlagning beräknas vara klar.
Använd
eller för att flytta markören till SLUTTID
och tryck på
: Tiden blinkar.
Använd
eller för att välja den tid du behöver
för tillagningen och tryck på
.
Tryck på
och sätt in maten i ugnen. Tryck sedan
igen för att aktivera funktionen: Ugnen slås
på automatiskt efter den tid som har beräknats för att
tillagningen ska vara klar vid inställd tid.
LIVELLO VAPORE
Alto
TEMPERATURA
180 °C
TEMPO COTTURA
AVVIO IN
-00:36
00:20
Aria forzata + Vap.
Varmluft + Ånga
ÅNG NIVÅ
TEMPERATUR
STARTA OM
TILLAGNINGSTID
Hög
Anmärkning: Du kan aktivera denna funktion omedelbart
och avbryta väntetiden genom att trycka på .
. FUNKTIONER SOM ANVÄNDER ÅNGA
När du väljer en funktion som kräver användning av
ånga, kommer displayen alltid att påminna dig om att
fylla vattenbehållaren helt.
När du har bekräftat att du har fyllt den med
kranvatten upp till "MAX"-markeringen, tryck på
för att gå till inställningsmenyn för funktionen.
FLYTTA MARKÖREN
Tryck på
eller för att flytta markören till de
inställningar som du kan ändra.
TILLÄMPA INSTÄLLNINGAR
När markören är på plats, ändra inställningen genom
att trycka på
: Inställningen du har valt börjar
blinka.
Använd
eller för att ändra inställning och tryck
för att bekräfta.
Observera: Du kan ändra inställningarna senare, även under
pågående tillagning, genom att följa de här stegen igen.
AKTIVERA FUNKTIONEN
När inställningarna som visas är de som du behöver,
tryck på
för att aktivera funktionen.
Observera: När funktionen har aktiverats kan du pausa den
genom att trycka på en gång.
För att återuppta funktionen, tryck på .
2. STÄLLA IN OCH AKTIVERA EN FUNKTION
LIVELLO VAPORE
Alto
TEMPERATURA
180 °C
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
18:30
00:20
Aria forzata + Vap.
Varmluft + Ånga
Hög
ÅNG NIVÅ
1
5
2
3
4
TEMPERATUR
SLUTTID
TILLAGNINGSTID
1. Inställningar för en funktion
(temperatur, ångnivå osv.)
2. Markör
(markerar vald inställning)
3. Tidslängd
4. Tiden då funktionen avslutas
5. Funktionens namn
6
. MED HJÄLP AV TERMOMETERN
Med termometern kan du mäta
kärntemperaturen hos maten
under tillagningen.
Sätt in termometern djupt in
i köttet, undvik ben eller feta
områden.
Fågel: Sätt spetsen i mitten av
bröstet, undvik ihåliga områden.
Stycken eller lår: För in spetsen i
den tjockaste delen.
Fisk (hel): Placera spetsen i
den tjockaste delen, undvik
ryggraden.
ANVÄNDA DEN MANUELLA FUNKTIONEN
Sätt in maten i ugnen. Vi rekommenderar att du
placerar maten på gallret och placerar långpannan
under för att samla upp stekskyn.
Ta bort locket som täcker handtaget på termometern
och anslut pluggen. Se till att kabeln kan röra sig fritt
innan du stänger ugnsluckan.
Välj en manuell funktion: På inställningsmenyn för
funktionen kan du ändra temperaturen i ugnen
eller ångan och den temperatur som krävs för
termometern.
TEMPERATURA
100 °C
SONDA
ORA D INIZIO
18:20
57°C
Vapore
Ånga
TEMPERATUR
STARTTID
TERMOMETER
När du har angivit alla inställningar du behöver,
trycker du på START för att aktivera funktionen:
En akustisk signal ljuder och displayen visar när
termometern har nått önskad temperatur.
Observera: Du kan inte ansluta termometern när funktionen
har aktiverats.
I ASSISTERAD MATLAGNING
Några av receptfunktionerna i Assisterad
matlagning låter dig använda termometern:
Välj alternativet TERMOMETER och följ sedan
instruktionerna på displayen.
När du uppmanas att göra det, placera rätterna i
ugnen och anslut termometern till den avsedda
pluggen.
Roast Beef
TEMPERATURA
200°C
SONDA
55°C
Rostbiff
TEMPERATUR TERMOMETER
Anmärkning: Om förvärmning har valts kommer du inte att
kunna lägga till mat eller ansluta termometern förrän den har
avslutats.
. ANVÄNDA SPECIALFUNKTIONERNA
KONSERVERING
Vi rekommenderar att endast använda färsk
frukt eller grönsaker av hög kvalitet för att göra sylt
och konserver.
Fyll burkarna med frukt eller grönsaker (förkokta, om
möjligt) och fyll dem med konserveringsvätska eller
konserveringssirap och lämna ungefär 2 cm upptill.
Sätt sedan på locken löst utan att dra åt dem.
Placera gallret på nivå 2 med långpannan på nivå
under och placera burkarna på gallret. Alternativt kan
du placera burkarna direkt på långpannan.
Aktivera funktionen. När du är klar, dra åt locken på
burkarna helt (använd grytlappar eller skydda du
händerna med en värmetålig duk när du gör det) och
låt dem sedan svalna till rumstemperatur.
Observera: Vi rekommenderar att du använder funktionen
"Desinficera" för att rengöra burkarna effektivt.
YOGHURT
Innan du aktiverar funktionen, tillsätt ca. 100 g
kommersiellt tillgänglig färsk standardyoghurt till en
liter standardmjölk vid rumstemperatur.
Observera: Om du använder opastöriserad mjölk, värm den
till sjudningstemperatur innan du lämnar den att svalna till
rumstemperatur.
Häll blandningen i värmebeständiga burkar, täck dem
med värmetåliga lock eller plastfilm och placera dem
sedan på gallret, införd på nivå 2.
Välj funktion och ställ in tidslängden på fem timmar
(temperaturen kan inte ändras).
När funktionen är klar, låt yoghurten svalna i
kylskåpet i flera timmar före servering. Den håller i
1-2 veckor. Du kan använda en del av denna yoghurt
för att göra en ny sats inom 5-7 dagar.
Observera: Vi rekommenderar att du använder funktionen
"Desinficera" för att rengöra de redskap och burkar du
behöver för att göra yoghurt.
MNING
För att förhindra att restvatten blir kvar inuti
kokaren är det lämpligt att aktivera denna funktion
varje gång som ugnen inte ska användas på ett tag.
Observera: Om kokaren är för varm kommer funktionen
inte att aktiveras förrän temperaturen i ugnen är under 60°
C. Funktionen aktiveras automatiskt när utrymmet har nått
denna temperatur.
Aktivera funktionen och följ anvisningarna som visas
på displayen. När du är klar, häll bort vattnet och skölj
vattenbehållaren med kranvatten.
SVUOTAMENTO CALDAIA
20 %
TÖMMER KOKARE
SV
7
AVKALKNING
När denna speciella funktion används med
jämna mellanrum bibehålls kokaren i optimalt skick.
Aktivera funktionen och följ stegen på displayen,
genom att trycka på
för att fortsätta.
För bästa resultat rekommenderar vi att fylla
vattenbehållaren med 250 ml vitvinsvinäger och fyll
sedan på med kranvatten till markeringen "MAX".
Avkalkningen tar cirka 30 minuter: Stäng inte av
ugnen under denna tid. Tillagningsfunktioner kan inte
aktiveras under rengöringscykeln.
FASE
1/3
TEMPO FASE
TEMPO FINE
18:20
00:32
Tratt. disincrostante
Avkalkar
FAS
SLUTTID
FAS TID
När du är klar, för att förhindra att eventuella rester
bildas, skölj vattenbehållaren med kranvatten och
aktivera sedan funktionen "Ångrengöring" med tom
ugn.
ÅNGRENGÖRING
Denna funktion mjukar upp avlagringar och
matrester, vilket gör det lättare att rengöra ugnen.
När den används regelbundet, blir det lätt för dig att
ta bort eventuella matrester eller avlagringar i facket.
Observera: Vi rekommenderar att ta bort alla tillbehör från
ugnen innan du aktiverar den här funktionen.
TEMPO FINE
15:45
Pulizia con vapore
Ångrengöring
SLUTTID
När du är klar, vänta tills ugnen svalnat och avsluta
sedan rengöringen genom att torka ytorna med en
svamp eller trasa.
. FAVORITER
Ugnen kommer automatiskt att sammanställa en lista
över de funktioner som du använder mest.
Tryck på
knappen för att sätta på ugnen, tryck
sedan på
för att visa en lista över funktioner som
du använder mest.
Le funzioni di cottura utilizzate più di frequente
Mun
Lasagne
Vapore
Dina mest använda tillagningsfunktioner
Muffins
Lasagne
Ånga
Använd eller för att välja önskad funktion,
tryck på
för att bekräfta och ändra sedan
inställningarna efter dina behov, om nödvändigt
(grundinställningarna föreslås).
När du är klar, tryck på
för att aktivera funktionen.
. TIMER
När ugnen är avstängd, kan displayen användas som
timer.
För att aktivera funktionen, se till att ugnen är
avstängd och tryck sedan på
: Timern blinkar på
displayen.
Premere per impostare il timer, OK per avviare
00 : 01 : 00
(HH) (MM) (SS)
Tryck på för att ställa in timern, och OK för start
(TT) (MM) (SS)
Använd eller för att ställa in hur lång tid du
behöver och tryck sedan på
för att aktivera
timern. En ljudsignal avges när timern har slutat räkna
ner den valda tiden.
Observera: Du kan stoppa timern när som helst genom att
trycka på .
. KNAPPLÅS
För att låsa knappsatsen, tryck samtidigt på och
och håll dem nedtryckta i minst fem sekunder.
Gör det igen för att låsa upp knappsatsen.
Observera: Denna funktion kan även aktiveras under
tillagning. Av säkerhetsskäl kan den stängas av när som helst
genom att trycka på -knappen.
8
TILLAGNINGSTABELL
MAT FUNKTION FÖRVÄRMNING TEMPERATUR (°C) ÅNG NI TIDSLÄNGD
NI
OCH TILLBEHÖR
Bakverk (tårta)
Ja 160 - 35-40
2
Kakor
Ja 165 - 175 - 12 - 15
2
Petit-chouer
Ja 190 - 200 - 25 - 30
2
BRÖD
Ja 180 - 190 Låg - medel 35 - 40
2
Rulltårtor
Ja 230 - 7 - 8
2
Quiche
Ja 180 - 190 - 35 - 40
2
Smördegskakor
Ja 180 - 190 - 15 - 20
2
Gnocchi
- 90 - 100 - 10 - 15
3 1
Frysta kycklingvingar
Ja 190 - 200 - 15 - 18
2
Kalkonbröst
Ja 200 - 210 Medel 50 - 60
2 1
Revben
Ja 160 - 170 Låg 80 - 90
2 1
Fiskgratäng
Ja 190 - 200 Låg 15- 25
2 1
Fiskterrin
- 75 - 80 - 60 - 90
3
Kokta ägg
- 90 - 20 - 25
3
Rostade grönsaker
Ja 200 - 210 Medelhög 20 - 30
2 1
Rödbeta
- 100 - 50 - 60
3 1
Rödkål
- 100 - 30 - 35
3 1
Vitkål
- 100 - 25 - 30
3 1
Vita bönor
- 100 - 75 - 90
3 2/1
Halvfabrikat
- 100 - 18 - 25
3 2/1
Soppa / buljong
- 100 - 20 - 25
3
GRÖNSAKER
- 100 - 20 - 25
3 2/1
Ris / pasta
- 100 - 15 - 20
3 2/1
Potatis
- 100 - 20 - 25
3 2/1
Kött i skivor
- 100 - 15 - 20
3 2/1
Kött i sås
- 100 - 25 - 30
3
Fiskfiléer
- 100 - 10 - 15
3 2/1
Ånga Varmluft Varmluft + Ånga Slutberedning
SV
9
UPPTINING MED ÅNGA
MAT VIKT (g) TIDSLÄNGD VILOTID TEMPERATUR (°C)
NIVÅ OCH
TILLBER
KÖTT
Köttfärs
500 25 -30
30 - 35 60
3 1
Skivor 20 - 25 60
3 1
Bratwurst 450 10 - 15 10 - 15 60
3 1
FÅGEL
Hel 1000 60 - 70 40 - 50 60
3 1
Filéer
500
25 - 30 20 - 25 60
3 1
Lår 30 - 35 25 - 30 60
3 1
FISK
Hel 600 30 - 40 25 - 30 60
3 1
Filéer 300 10 - 15 10 - 15 60
3 1
Block 400 20 - 25 20 - 25 60
3 1
GRÖNSAKER
Block 300 25 - 30 20 - 25 60
Delar 400 10 - 15 5 - 10 60
BRÖD
Limpa bröd 500 15 - 20 25 - 30 60
Skivor
250
8 - 12 5 - 10 60
Kuvertbröd/bullar 10 - 12 5 - 10 60
Kakor 400 8 - 10 15 - 20 60
FRUKT
Blandad 400 10 - 15 5 - 10 60
Bär 250 5 - 8 3 - 5 60
STÖDFUNKTIONER *
RECEPT TIDSLÄNGD
NI
OCH TILLBEHÖR
RECEPT TIDSLÄNGD
NI
OCH TILLBEHÖR
RIS OCH PASTA
Lasagne 25 - 35
2
VEGETARISKA RÄTTER
Potatisgratäng 40 - 50
2
Fryst lasagne 40 - 50
2
Bakad potatis 45 - 55
2
Svart ris
(300 g + 450 ml vatten)
20 - 60
3
Fryst gratäng 20 - 30
2
Basmatiris
(300 g + 450 ml vatten)
25 - 30
3
Fyllda tomater 30 - 35
2
Långkornigt vitt ris
(300 g + 450 ml vatten)
35 - 40
3
Fyllda paprikor 35 - 40
2
Bulgur
(300 g + 600 ml vatten)
10 - 40
3
Fylld squash 20 - 30
2
Couscous
(300 g + 300 ml vatten)
10 - 15
3
Fylld äggplanta 35 - 40
2
* Observera: För mer information, recept och användbara råd om hur du använder denna funktion, läs och ladda ner
handboken Användning och skötsel från www.hotpoint.eu
Galler
Ugnsform på
gallret
Droppbricka Ångkokningssats Mattermometern (optional)
10
RECEPT TIDSLÄNGD
NI
OCH TILLBEHÖR
RECEPT TIDSLÄNGD
NI
OCH TILLBEHÖR
KÖTT
Varmkorv, kokt 10 - 15
3 1
PIZZA & SALTA KEX
Fryst panpizza 12 - 20
2
Köttfärslimpa 35 - 45
2
Fryst tunn pizza 8 - 12
2
Lammstek 60 - 90
2 1
Kyld pizza 7 - 12
2
Rostbiff 40 - 60
2 1
Hemlagad pizza 12 - 18
2
Kalvstek 50 - 70
2 1
Quiche lorraine 30 - 45
2
FÅGEL
Ångkokta kycklingbröst 25 - 30
3 1
Fryst quiche 20 - 30
2
Ugnsstekt kyckling 50 - 60
2 1
BRÖD/TÅRTOR
Limpa bröd 30 - 40
2
Kycklingbitar 25 - 30
3 1
Bröddeg 10 - 15
2
Grillad anka 60 - 90
2 1
Frysta kuvertbröd 10 - 13
2
FISK
Ångkokta kotletter 12 - 18
3 1
Vakuumförpackade
kuvertbröd
8 - 10
2
Fiskfiléer 15 - 20
3 1
Croissanter på burk 10 - 14
2
Ångkokt hel fisk 35 - 55
3 1
Kakor 10 - 15
2
Ugnsstekt hel fisk 25 - 40
2
Maränger 50 - 60
2
Fryst gratäng 35 - 45
2
Muffins 15 - 20
2
Musslor 8 - 12
3 1
Sockerkaka 35 - 50
2
Räkor 8 - 12
3 1
Scones 9 - 13
2
SMÅRÄTTER
Frysta grönsaker 12 - 20
3 1
ÄGG
Hårda 15 - 18
3 1
Hel potatis 30 - 40
3 1
Medel 12 - 15
3 1
Potatis i bitar 20 - 30
3 1
Löskokt 9 - 12
3 1
Broccoli 15 - 25
3 1
EFTERRÄTT
Fruktkompott 10 - 20
3 1
Morötter 20 - 30
3 1
Förgräddad fryst fruktpaj 15 - 20
2
Blomkål 20 - 30
3 1
Fruktpaj 20 - 30
2
Majskolvar 20 - 30
3 1
Suff 35 - 50
2
Haricots verts 20 - 30
3 1
Ugnsbakade äpplen 20 - 30
2
Ångkokt paprika 8 - 12
3 1
Crème brûlée 20 - 30
2 1
Ångkokt zucchini 5 - 10
3
KONSERVERING
MAT MÄNGD TID (MIN)
NI
OCH TILLBEHÖR
GRÖNSAKER
1 l 40 - 120
3 2/1
500 ml 25 - 105
3 2/1
FRUKT
1 l 30 - 50
3 2/1
500 ml 15 - 35
3 2/1
Sparris 20 - 30
3 1
Kronärtskockor 40 - 55
3 1
Brysselkål 20 - 35
3 1
Klyftpotatis 30 - 40
2
Fryst pommes frites 15 - 25
2
Anmärkning: Denna tabell över testade recept har sammanställts för certifikatutfärdare i enlighet med standarden IEC 60350-
1. Den kan läsas genom att ladda ner handboken Användning och skötsel från www.hotpoint.eu
Galler
Ugnsform på
gallret
Droppbricka Ångkokningssats Mattermometern (optional)
SV
11
UTSIDAN
Rengör ytorna med en fuktig trasa av mikrofiber.
Om de är mycket smutsiga, tillsätt några droppar pH-
neutralt rengöringsmedel. Torka med en torr duk.
Rengör luckans glas med ett lämpligt flytande
rengöringsmedel.
INSIDAN
Efter varje användning, låt ugnen svalna och rengör
den sedan, helst medan den fortfarande är varm, för
att ta bort eventuella avlagringar eller fläckar som
orsakas av matrester.
För att ta bort fukt som genereras av ångan, låt
ugnen svalna och torka sedan ugnsutrymmet med en
trasa eller den medföljande svampen.
Vi rekommenderar att du använder
ångrengöringsfunktionen regelbundet.
TILLBEHÖR
De flesta tillbehören kan diskas i diskmaskinen,
inklusive sidostegarna.
Vattenbehållaren och termometern tål dock inte
maskindisk. Rengör vattenbehållaren försiktigt med
en svamp och lite pH-neutralt rengöringsmedel. Skölj
med kranvatten.
Termometern kan rengöras med en fuktig trasa eller
hushållspapper.
KOKARE
För att säkerställa att ugnen alltid fungerar
med optimal prestanda och för att förhindra
kalkavlagringar med tiden, rekommenderar vi att du
använder funktionerna "Tömning" och "Avkalkning"
regelbundet.
Se till att apparaten har svalnat innan du utför
underhåll eller rengöring.
Använd inte ångtvätt.
Ha på dig skyddshandskar.
Använd inte stålull, slipsvampar eller slipande/
frätande rengöringsmedel, eftersom dessa kan
skada apparatens ytor.
Apparaten måste kopplas bort från elnätet innan
du utför någon form av underhållsarbete.
ATT BYTA GLÖDLAMPA
1. Koppla bort ugnen från elnätet.
2. Skruva av locket från lampan och ta försiktigt bort
tätningarna och brickan.
3. Byt lampan och skruva tillbaka locket, var noga
med att montera tätningarna och brickan korrekt.
4. Anslut ugnen till eltet igen.
Observera: Använd 10 W/12 V typ G4, T300° C
halogenlampor. Glödlampan som används i apparaten är
särskilt utformad för hushållsapparater och lämpar sig inte för
allmän rumsbelysning i hemmet (EG-förordning 244/2009).
Lamporna finns att köpa av vår kundservice.
- Hantera inte glödlamporna med bara händerna eftersom
dina fingeravtryck kan skada dem.
Använd inte ugnen förrän lampkåpan har satts tillbaka på
plats.
UNDERHÅLL OCH
RENGÖRING
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för ytterligare information
WWW
12
Problem Möjlig orsak Åtgärder
Ugnen fungerar inte.
Strömavbrott.
Frånkoppling från elnätet.
Kontrollera att spänningen kommer fram till
eluttaget då ugnen är ansluten till elnätet.
Stäng av ugnen och slå på den igen för att se om
felet kvarstår.
Ugnen producerar ingen ånga.
Vattenbehållaren är inte
korrekt isatt.
Vattenbehållare tom.
Kontrollera om vattenbehållaren har placerats i rätt
läge och huruvida den är fylld med dricksvatten
upp till "MAX"-markeringen, starta sedan önskad
funktion igen.
Displayen visar bokstaven "F"
följt av ett nummer.
Programvaruproblem.
Kontakta din närmaste kundservice och ange
numret efter bokstaven "F".
FELSÖKNING
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för ytterligare information
WWW
001
PRODUKTBLAD
WWW
Produktbladet med energiförbrukningen för
denna apparat kan laddas ner från vår webbplats
docs . hotpoint.eu
HUR DU FÅR TAG PÅ HANDBOKEN ANVÄNDNING
OCH SKÖTSEL
>
WWW
Ladda ner handboken Användning
och skötsel från vår webbplats
docs . hotpoint. eu
(du kan använda denna QR-kod) och ange
produktens handelskod.
> Du kan även kontakta vår kundservice.
KONTAKTA VÅR KUNDSERVICE
Du hittar våra
kontaktuppgifter i
garantiboken. När
du kontaktar vår
kundservice, ange
koderna som står på
produktens typskylt.
XXX/XXX
XXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXX
400010849603
Tryckt i Italien
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool MS 998 IX HA Daily Reference Guide

Typ
Daily Reference Guide