Skär 8 snitt på längden runtom hela
kalvläggen. Skär fyra skivor av kokt skinka i
halvor och placera i snitten. Blanda olja,
salt, paprika och basilika och sprid ut över
kalvläggen. Lägg kalvläggen i en
långpanna och strö ut champinjonerna över
den. Tillsätt soppgrönsaker och vatten till
kalvläggen. Botten bör vara täckt till ett
djup av 10 - 15 mm. Vänd steken efter cirka
30 minuter.
• Tid i produkten: 160 minuter
• Ugnsnivå: 1
Ossobuco
Ingredienser/Tillagningsmetod:
• 4 msk smör för bryning
• 4 kalvläggsskivor, cirka 3 - 4 cm tjocka
(skurna på tvären i förhållande till
benen)
• 4 medelstora morötter, skurna i små
tärningar
• 4 stjälkar selleri, skurna i små tärningar
• 1 kg mogna tomater, skalade,
halverade, urkärnade och tärnade
• 1 knippe persilja, sköljd och grovhackad
• 4 matskedar smör
• 2 msk mjöl för panering
• 6 matskedar olivolja
• 250 ml vitt vin
• 250 ml köttbuljong
• 3 medelstora lökar, skalade och
finhackade
• 3 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
• 1/2 tsk vardera av timjan och oregano
• 2 lagerblad
• 2 kryddnejlikor
• salt, nymalen svartpeppar
Beskrivning:
Smält 4 matskedar smör i en ugnspanna
och fräs grönsakerna i den. Tag ut
grönsakerna ur pannan.
Skölj av kalvläggsskivorna, torka, krydda
och täck dem sedan med mjölet. Skaka av
överblivet mjöl. Hetta upp olivoljan och
bryn skivorna på medelhög värme tills de
är gyllenbruna. Tag ur köttet och häll av
överbliven olivolja.
Deglasera köttsaften i långpannan med
250 ml vin, häll över i en kastrull och låt
sjuda en stund. Tillsätt 250 ml köttbuljong
samt persilja, timjan, oregano och tärnade
tomater. Krydda med salt och peppar. Låt
sedan koka upp igen.
Lägg grönsakerna i en ugnsform, lägg
köttet ovanpå och häll såsen över allting.
Täck ugnspannan med ett lock och ställ in
den i produkten.
• Tid i produkten: 120 minuter
• Ugnsnivå: 1
Fylld kalvstek
Ingredienser:
• 1 småfranska
• 1 ägg
• 200 g köttfärs
• salt, peppar
• 1 hackad lök
• hackad persilja
• 1 kg kalvbringa (med ficka utskuren)
• soppgrönsaker (morot, purjolök, selleri,
persilja)
• 50 g bacon
• 250 ml vatten
Beskrivning:
Dränk in småfranskan i vatten och krama
sedan ur vattnet. Blanda sedan med ägg,
köttfärs, salt, peppar, hackad lök och
persilja.
Krydda kalvbringan (med ficka utskuren)
och fyll fickan med köttfärsen. Sy sedan
igen öppningen.
Placera kalvbringan i en långpanna. Tillsätt
soppgrönsaker, bacon och vatten. Vänd
steken efter cirka 30 minuter.
• Tid i produkten: 100 minuter
• Ugnsnivå: 1
SVENSKA
16