Progress PBD46100X Recipe book

Typ
Recipe book
Receptbok
AUTOMATISKA PROGRAM
Traditionella grönsaker
Kokkärl:
Alla slags kokkärl som är
värmebeständiga upp till minst 100 °C
kan användas.
Ingredienser/Tillagningsmetod:
400 g blomkål
200 g morötter
200 g kålrabbi
200 g gul och röd paprika
Beskrivning:
Skölj blomkålen och dela i buketter. Skala
morötter och kålrabbi och dela i lagom
bitar. Tvätta paprikan och skär i strimlor.
Placera alla grönsaker i en öppen form och
tillaga utan att tillsätta vatten. Med denna
tillagningsmetod behövs inte alltid salt och
andra kryddor.
Tid i produkten: 35 minuter
Potatisgratäng
Ingredienser/Tillagningsmetod:
1 000 g potatis
1 tesked av vardera salt, peppar och
muskotnöt
2 vitlöksklyftor
200 g riven ost
200 ml mjölk
200 ml grädde
4 matskedar smör
Beskrivning:
Skala potatis, skär i tunna skivor, torka av
och krydda.
Gnid in en ugnsfast form med en
vitlöksklyfta och smörj sedan formen med
lite smör.
Fördela hälften av den kryddade potatisen i
formen och strö över lite riven ost. Lägg på
resterande potatisskivor och strö över
resten av den rivna osten.
Pressa vitlöksklyftan och vispa ihop med
mjölk och grädde. Häll blandningen över
potatisen och fördela resten av smöret över
gratängen i små klickar.
Tid i produkten: 65 minuter
Ugnsnivå: 2
Lantbröd
Ingredienser/Tillagningsmetod:
500 g vetemjöl
250 g rågmjöl
15 g salt
1 litet paket torrjäst
250 ml vatten
250 ml mjölk
Övrigt:
Bakplåt, smord eller täckt med
bakplåtspapper
Beskrivning:
Lägg vetemjöl, rågmjöl, salt och torrjäst i en
stor skål.
Blanda vatten, mjölk och salt och rör ner i
mjölet. Knåda alla ingredienser till en smidig
deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek.
Forma degen till en lång limpa och placera
den på smord eller bakpappersbeklädd
bakplåt.
Låt brödet jäsa med ungefär hälften av sin
volym. Strö ut lite mjöl före bakningen.
Tid i produkten: 60 minuter
Ugnsnivå: 2
Häll 300 ml vatten i vattenlådan.
Bullar
Ingredienser:
500 g vetemjöl special
20 g färsk jäst eller 1 paket torrjäst (ca 8
g)
300 ml vatten
10 g salt
Beskrivning:
Lägg mjöl och salt i en stor skål. Lös upp
jästen i vatten och häll den i mjölet. Knåda
alla ingredienser till en smidig deg. Låt
degen jäsa till dubbel storlek.
Skär degen i bitar, forma till småfranskor
och lägg dem på en smord plåt eller en
2 Progress
hålplåt (extra tillbehör). Låt bullarna jäsa
igen i cirka 25 minuter.
Skär kryss i bullarna före gräddningen. Strö
över vallmo-, kummin- eller sesamfrön, om
så önskas.
Fisk
Ingredienser/Tillagningsmetod:
600 - 700 g gös-, lax- eller havsforell-
filéer
150 g riven ost
250 ml grädde
50 g ströbröd
1 tsk dragon
hackad persilja
salt, peppar
citron
smör
Beskrivning:
Skvätt citronjuice över fiskfiléerna och låt
marinera ett tag. Badda med
hushållspapper för att ta bort överbliven
juice. Salta och peppra fiskfiléerna på båda
sidor. Placera sedan fiskfiléerna i en smord,
ugnsfast form.
Rör ihop riven ost, hackad persilja, dragon,
ströbröd och grädde. Fördela genast
blandningen över fiskfiléerna och klicka ut
smör på blandningen.
Tid i produkten: 35 minuter
Ugnsnivå: 2
Pocherade fisk (forell)
Ingredienser/Tillagningsmetod:
4 foreller på 250 - 300 g vardera
citronsaft, peppar, salt
Beskrivning:
Tvätta forellerna inuti och utanpå, droppa
på citronsaft, krydda och lägg i rostfria
formar med perforerad insats, två foreller i
varje. Servera med rostade mandelflagor.
Variant på ångkokt forell: Häll varmt vatten
och vinäger över forellerna innan de läggs i
de rostfria formarna med silinsats.
Tid i produkten: 30 minuter
Plommonknyten
Ingredienser/Tillagningsmetod:
Till degen (ingredienserna bör ha
rumstemperatur):
125 ml mjölk
20 g socker
1 litet paket torrjäst (ca 8 g)
300 g mjöl
30 g socker
30 g smör
1 äggula
1 ägg
1 paket vaniljsocker (ungefär 8 g)
lite citronskal
plommonsylt
Efter tillagning:
50 g smör
50 g malda vallmofrön
florsocker
Övrigt:
smord form
Beskrivning:
Häll mjölk och socker i kastrullen och värm
lätt. Tillsätt jästen och rör om. Låt stå i cirka
30 minuter. Tillsätt mjöl, socker, smör,
äggula, ägg, vaniljsocker och lite citronskal i
en skål. Tillsätt mjölk och jäst och knåda till
en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i
ytterligare 45 minuter. Använd sedan en
sked och tryck ut klimpar (cirka 80 g), tryck
dem platta med handen och fyll med 1
tesked plommonsylt. Dra upp degkanterna
och täck sylten med degen och forma till en
boll. Lägg bollarna på ett smort fat och låt
jäsa övertäckt i ytterligare 45 minuter och
sätt därefter in i produkten.
Tid i produkten: 35 minuter
Kalvlägg
Ingredienser/Tillagningsmetod:
1 baklägg av kalv 1,5 - 2 kg
4 skivor kokt skinka
2 msk matolja
1 tsk salt
1 tsk ädelpaprika
1/2 tsk basilika
1 liten burk skivade champinjoner
Progress 3
soppgrönsaker (morot, purjolök, selleri,
persilja)
vatten
Beskrivning:
Skär 8 snitt på längden runtom hela
kalvläggen. Skär fyra skivor av kokt skinka i
halvor och placera i snitten. Blanda olja,
salt, paprika och basilika och sprid ut över
kalvläggen. Lägg kalvläggen i en långpanna
och strö ut champinjonerna över den.
Tillsätt soppgrönsaker och vatten till
kalvläggen; botten bör vara täckt till ett djup
av 10 - 15 mm.
Tid i produkten: 160 minuter
Ris
Ingredienser/Tillagningsmetod:
200 g långkornigt ris
50 g vildris
salt och peppar
2 teskedar grönsaksbuljong
600 ml vatten
1 liten röd paprika
2 teskedar farinsocker
2 teskedar tomatpuré
400 ml oxbuljong
Efter tillagning:
1 liten burk majs (150 g)
Låt majsen rinna av och blanda ner i det
kokta riset.
Beskrivning:
Lägg långkornigt ris, vildris, salt, peppar,
grönsaksbuljong och vatten i en skål i en
halvtimma före tillagning. Skär paprikan i
små tärningar, blanda ner i riset och koka.
Tid i produkten: 40 minuter
Lasagne
Ingredienser för köttsåsen:
100 g bacon
1 lök
1 morot
0,1 kg selleri
2 matskedar olivolja
400 g blandfärs
100 ml köttbuljong
1 burk krossade tomater (cirka 400 g)
oregano, timjan, salt och peppar
Ingredienser för béchamelsåsen:
75 g smör
50 g mjöl
600 ml mjölk
salt, peppar och muskotnöt
Blandas med:
3 matskedar smör
250 g gröna lasagneplattor
50 g riven parmesan
50 g mild ost, riven
Beskrivning:
Skär bort brosk och svål från fläsket med
en vass kniv och skär i små tärningar. Skala
lök och morot, putsa sellerin och skär allt i
små tärningar.
Hetta upp oljan i en stekgryta, lägg i
fläskköttet och de tärnade grönsakerna och
stek under omrörning.
Tillsätt köttfärsen gradvis och stek under
omrörning för att bryta upp och deglasera
köttbuljongen. Sjud köttsåsen med
tomaterna, kryddorna, salt och peppar på
svag värme under lock i ca. 30 minuter.
Gör béchamelsåsen under tiden: Smält
smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och värm
tills det är gyllene under oavbruten
omrörning. Tillsätt mjölken lite i taget under
ständig omröring. Krydda såsen med salt,
peppar och muskotnöt, sjud utan lock ca.
10 minuter.
Smörj en stor fyrkantig gratängform med 1
matsked smör. Lägg i flera skikt
lasagneplattor, köttsås, bechamelsås och
ostblandning i formen. Översta skiktet ska
bestå av béchamelsås med ost över. Lägg
resterande smör i klickar ovanpå lasagnen.
Tid i produkten: 55 minuter
Ugnsnivå: 1
Jäsning av deg
Du kan använda denna automatiska
funktion med alla recept på jäsdeg. Det ger
dig en god jäsningsatmosfär.
Lägg degen i en skål som är tillräckligt stor
för jäsningen och täck över den med en
fuktig handduk eller med plastfolie. Sätt in
4 Progress
ett ugnsgaller på nivå ett och ställ skålen
där. Stäng luckan och ställ in funktionen
Jäsning av deg. Ställ in nödvändig tid.
Bräserat kött
Inställningar:
Automatiska program med inställning av
vikt. Inställning för vikter mellan 1000 och
2 000 g.
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak och lägg det i en
ugnsfast form. Tillsätt vatten eller annan
vätska. Botten bör vara täckt till ett djup av
10 – 20 mm. Sätt på ett lock.
Använd inte detta program för
maträtter baserade på ryggbiff
och stek.
Ugnsnivå: 1
Grisstek
Inställningar:
Automatisk vikt. Inställning för vikter mellan
1000 och 2 000 g.
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak och lägg det i en
ugnsfast form. Tillsätt vatten eller annan
vätska. Botten bör vara täckt till ett djup av
20 - 40 mm. Vänd steken efter cirka 30
minuter.
Ugnsnivå: 1
Kalvstek
Inställningar:
Automatisk vikt. Inställning för vikter mellan
1000 och 2 000 g.
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak och lägg det i en
ugnsfast form. Tillsätt vatten eller annan
vätska. Botten bör vara täckt till ett djup av
10 – 20 mm. Sätt på ett lock.
Ugnsnivå: 1
Lammstek
Inställningar:
Automatisk vikt. Inställning för vikter mellan
1000 och 2 000 g.
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak och lägg det i en
ugnsfast form. Tillsätt vatten eller annan
vätska. Botten bör vara täckt till ett djup av
10 – 30 mm. Sätt på ett lock.
Ugnsnivå: 1
Viltstek
Inställningar:
Automatisk vikt. Inställning för vikter mellan
1000 och 2 000 g.
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak och lägg det i en
ugnsfast form. Tillsätt vatten eller annan
vätska. Botten bör vara täckt till ett djup av
10 – 20 mm. Sätt på ett lock.
Ugnsnivå: 1
Hel kyckling
Inställningar:
Automatisk vikt. Inställning för vikter mellan
900 och 2 100 g.
Beskrivning:
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och
krydda efter smak. Vänd steken efter ca.
30 minuter. Displayen visar en påminnelse.
Ugnsnivå: 1
Pizza
Ingredienser för degen:
14 g jäst
200 ml vatten
300 g mjöl
3 g salt
1 matsked matolja
Ingredienser för fyllningen:
1/2 liten burk tomater, hackade (200 g)
200 g ost, riven
100 g salami
100 g kokt skinka
150 g svamp (på burk)
150 g fetaost
Progress 5
oregano
Övrigt:
Bakplåt, smord
Beskrivning:
Smula sönder jästen i en skål och lös upp
den i vattnet. Blanda mjölet och saltet och
blanda ner det i skålen tillsammans med
oljan.
Knåda ingredienserna till en smidig deg
som släpper från skålens kanter. Täck
därefter över degen och låt den jäsa på en
varm plats till dubbel storlek.
Kavla ut degen och placera den på den
smorda bakplåten. Stick hål i botten med
en gaffel.
Lägg på ingredienserna till fyllningen i tur
och ordning.
Tid i produkten: 25 minuter
Ugnsnivå: 1
Quiche Lorraine
Ingredienser för pajbotten:
200 g mjöl
2 ägg
100 g smör
1/2 tesked salt
lite peppar
1 nypa muskotnöt
Ingredienser för fyllningen:
150 g riven ost
200 g kokt skinka eller magert bacon
2 ägg
250 g gräddfil
salt, peppar och muskotnöt
Övrigt:
Svart bakform, smord, 28 cm diameter
Beskrivning:
Lägg mjöl, smör, ägg och kryddor i en skål
och rör ihop till en jämn deg. Låt degen stå i
kylskåpet i några timmar.
Kavla sedan ut degen och lägg den i en
smord svart bakform. Nagga botten med
en gaffel.
Fördela skinka eller bacon på degen.
Blanda ägg, gräddfil och kryddor till
fyllningen. Tillsätt sedan ost.
Häll fyllningen över köttet.
Tid i produkten: 40 minuter
Ugnsnivå: 2
Citrontårta
Ingredienser för smeten:
250 g smör
200 g socker
1 paket vaniljsocker (ungefär 8 g)
1 nypa salt
4 ägg
150 g mjöl
150 g potatismjöl
1 slät tesked bakpulver
rivet skal av 2 citroner
Ingredienser till glasyren:
125 ml citronjuice
100 g florsocker
Övrigt:
Rektangulär bakform, 30 cm lång
Margarin för smörjning
Ströbröd för att täcka bakformen
Beskrivning:
Häll smör, socker, citronskal, vaniljsocker
och salt i en skål och vispa tills det är
pösigt. Tillsätt sedan äggen, ett åt gången,
vispa pösigt igen.
Rör samman mjöl, potatismjöl och
bakpulver och rör ner i smeten.
Häll smeten i den smorda och bröade
formen, jämna till och sätt in formen i
produkten.
Blanda citronsaft och florsocker efter
gräddningen. Lägg den bakade kakan på
aluminiumfolie.
Vik upp aluminiumfolien längs kakans sidor
så att glasyren inte rinner ut. Nagga kakan
och bred på glasyr med en pensel. Låt
därefter kakan stå en stund för att suga
upp glasyren.
Tid i produkten: 75 minuter
Ugnsnivå: 1
6 Progress
Ostkaka
Ingredienser för botten:
150 g mjöl
70 g socker
1 paket vaniljsocker (ungefär 8 g)
1 ägg
70 g rumstempererat smör
Ingredienser för ostkrämen:
3 äggvitor
50 g russin
2 matskedar rom
750 g lättkvarg
3 äggulor
200 g socker
saft från en citron
200 g crème fraiche
1 paket vaniljsåspulver (40 g eller
motsvarande mängd pulver för att göra
pudding av 500 ml mjölk)
Övrigt:
Svart springbakform med 26 cm
diameter, smord
Beskrivning:
Sikta ned mjölet i en skål. Tillsätt resten av
ingredienserna och blanda ihop med en
elvisp. Ställ sedan degen i kylskåpet i 2
timmar.
Lägg cirka 2/3 av degen i den smorda
kakformen och gör små hål med en gaffel.
Forma en ca. 3 cm hög kant av resten av
degen.
Vispa äggvitorna till hårt skum med en
elvisp. Tvätta russinen, låt dem torka väl,
droppa över rommen och låt dra in.
Häll lättkvarg, äggulorna, socker,
citronsaften, crème fraîche och
puddingpulvret i en skål och blanda
ingredienserna väl.
Vänd avslutningsvis försiktigt ner de
vispade äggvitorna och russinen i
kvargsmeten.
Tid i produkten: 85 minuter
Ugnsnivå: 1
Cannelloni
Ingredienser för fyllningen:
50 g hackad lök
30 g smör
350 g hackad bladspenat
100 g crème fraiche
200 g färsk tärnad lax
200 g tärnad abborre
150 g räkor
150 g kött av musslor
salt, peppar
Ingredienser för béchamelsåsen:
75 g smör
50 g mjöl
600 ml mjölk
salt, peppar och muskotnöt
Blandas med:
1 paket cannelloni
50 g riven parmesan
150 g ost, riven
40 g smör
Beskrivning:
Lägg hackad lök och smör i en kastrull och
tillaga på svag värme tills löken är
genomskinlig. Tillsätt hackad bladspenat
och värm svagt en kort stund. Tillsätt crème
fraîche, rör ihop och låt svalna.
Gör béchamelsåsen under tiden: Smält
smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och värm
tills det är gyllene under oavbruten
omrörning. Tillsätt mjölken lite i taget under
ständig omröring. Krydda såsen med salt,
peppar och muskotnöt, sjud utan lock ca.
10 minuter.
Tillsätt lax, abborre, räkor, musslor, salt och
peppar till den svala spenaten och rör om.
Smörj en stor fyrkantig gratängform med 1
matsked smör.
Fyll cannellonin med spenatblandningen
och lägg dem i bakformen. Häll
béchamelsås mellan cannelloniraderna.
Översta skiktet ska bestå av béchamelsås
med ost över. Lägg resterande smör i
klickar ovanpå lasagnen.
Tid i produkten: 55 minuter
Ugnsnivå: 1
Progress 7
Kakmix
Instruktioner för tid och temperatur återfinns
på förpackningen. Följ tillverkarens
anvisningar.
Fryst pizza
Instruktioner för tid och temperatur återfinns
på förpackningen. Följ tillverkarens
anvisningar.
Potatisbaserad snabbmat
Instruktioner för tid och temperatur återfinns
på förpackningen. Följ tillverkarens
anvisningar.
8 Progress
*
Progress 9
10 Progress
Progress 11
www.progress-hausgeraete.de
867326197-A-362015
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Progress PBD46100X Recipe book

Typ
Recipe book