5 Tina frysta livsmedel
ordentligt innan du hackar
dem. Köttet ska vara skuret i 2,5
cm breda strimlor.
6 Koppla på . Använd stöten och
tryck försiktigt genom det som ska
malas, en bit i taget. Tryck inte
hårt - då kan kvarnen skadas.
●
Om maskinen stannar när du
använder den eller det som ska
malas körs fast i den, ska du stänga
av. Tryck sedan in
backningsknappen i ett par
sekunder så att det som körts fast
lossnar. Dra ur sladden och ta bort
eventuella bitar som sitter fast.
korvtillsats
basplatta*
stort korvhorn* (för tjocka korvar)
litet korvhorn* (för smala korvar)
* Förvaras i stöten
Använd korvskinn från gris på det
stora korvhornet och från får/lamm
på det lilla. Som alternativ till
korvskinn kan du rulla korvarna i
brödsmulor eller kryddat mjöl innan
du steker eller grillar dem.
användning av
korvtillsatsen
1 Lägg först korvskinnet, om sådant
används, i kallt vatten i 30 minuter.
2 Frigör låsskruven genom att vrida
den moturs . Skjut sedan in
tillsatsen i uttaget .
3Vrid åt båda hållen tills den låses på
plats. Vrid sedan låsskruven medurs
för att låsa fast den.
4 Sätt i matarskruven i kvarnkroppen.
5 Montera basplattan – sätt jacket
över stiftet.
6 Öppna korvskinnet, om sådant
används, med en vattenstråle under
kranen. Sätt sedan ett horn av
önskad storlek under kranen och dra
på korvskinnet på hornet.
7 Håll hornet mot kvarntillsatsen och
skruva på ringmuttern .
8 Montera brickan.
9 Koppla på. Använd stöten och tryck
försiktigt genom det ska malas.
Tryck inte hårt - då kan
kvarnen skadas. Hjälp skinnet
över hornet vartefter som det fylls.
Fyll inte för mycket.
10Vrid ihop korvskinnet till korvar.
recept för korvar av
griskött
100 g torra brödsmulor
600 g griskött, magert och fett,
skuret i strimlor
1 ägg (vispat)
5 ml (1 tsk) blandade örtkryddor
salt och peppar
1 Lägg brödsmulorna i blöt i vatten
och vrid sedan ur dem.
2 Hacka grisköttet i kvarnen och ner i
en skål.
3Tillsätt resten av ingredienserna och
blanda väl.
4 Gör till korvar (se ovan).
5 Stek, grilla eller grädda dem tills de
är guldbruna.
kebbetillsats
formare*
kon*
* Förvaras i stöten
Kebbe, som är en traditionell rätt
från Mellanöstern, är frityrstekta
paket av lamm och bulgur fyllda med
lammfärs.
användning av
kebbetillsatsen
1 Frigör låsskruven genom att vrida
den moturs . Skjut sedan in
tillsatsen i uttaget .
2Vrid åt båda hållen tills den låses på
plats. Vrid sedan låsskruven medurs
för att låsa fast den.
36
p
q
r
s
t