●
S
täng av maskinen om den stannar
eller körs fast under användningen.
H
åll ner backningsknappen (R)
5
i
f
em sekunder for att frigöra det som
körts fast. Dra ut sladden och ta bort
e
ventuellt fastkört material.
●
N
är du ska använda
backningsfunktionen måste du vänta
t
ills maskinen stannar innan du
s
täller på/av-knappen i
backningsläge (R).
6 Stäng av apparaten och dra ut
stickkontakten efter användningen.
7 Lossa muttern. Använd vid behov
den medföljande skruvnyckeln.
8 Håll ned frikopplingsknappen
2
överst på apparaten medan du
vrider matningskanalen framåt mot
framsidan på apparaten och sedan
drar den loss.
korvtillsats
Använd svintarm på det stora
korvhornet och får-/lammtarm på det
lilla korvhornet. Alternativt kan
korvköttet rullas i skorpmjöl eller
kryddat mjöl före tillagning.
bq
litet korvhorn (för smala korvar)
br
stort korvhorn (för tjocka korvar)
bs
basplatta
användning av
korvtillsatsen
1 Om du använder tarmar ska de först
blötläggas i 30 minuter i kallt vatten.
Öppna dem sedan med en
vattenstråle och placera önskat
munstycket under en rinnande kran
och dra på tarmen på munstycket.
2 Montera in kvarnvalsen i matarhuset.
3 Montera basplattan
bs
– Passa in
jacket över monteringspiggen
5
.
4 Håll korvhornet på
köttkvarnstillbehöret och skruva lätt
fast axelmuttern.
5 Med köttkvarnstillbehöret på plats i
utsläppet, se
6
, vrid matarhuset tills
matningskanalen är i lodrätt ställning.
6 Skruva åt muttern hårt för hand.
7 Montera brickan.
8
Slå på och tryck ned maten i
matningskanalen med hjälp av
m
atarproppen. Tryck inte på för
h
årt – då kan du skada
köttkvarnen. Lätta försiktigt
s
kinnet från munstycket allteftersom
d
et fylls. Fyll inte på för mycket.
9 Vrid skinnet så att korvar bildas.
recept för korvar av
griskött
100 g torra brödsmulor
600 g griskött, magert och fett,
skuret i strimlor
1 ägg (vispat)
5 ml (1 tsk) blandade örtkryddor
salt och peppar
1 Blötlägg brödet i vatten, krama
sedan ur vattnet och slå bort det.
2 Hacka grisköttet i kvarnen och ner i
en skål.
3 Tillsätt resten av ingredienserna och
blanda väl.
4 Tillverka korvar (se ”så här använder
du korvhornet”.
5 Stek, grilla eller grädda dem tills de
är guldbruna.
kebbetillsats
Kebbe, som är en traditionell rätt
från Mellanöstern, är frityrstekta
paket av lamm och bulgur fyllda med
lammfärs.
bt
kon
ck
formare
användning av
kebbetillsatsen
1 Montera kvarnvalsen i matarhuset.
2 Montera formaren
ck
– Passa in
jacket över monteringspiggen
7
.
3 Montera konan
bt
.
4 Skruva på muttern löst.
5 Med köttkvarnstillbehöret på plats i
utsläppet, se
8
, vrid matarhuset tills
matningskanalen är i lodrätt ställning.
6 Skruva åt muttern hårt för hand.
7 Montera brickan.
8 Slå på och tryck försiktigt blandningen
igenom med hjälp av matarproppen.
Skär av i lämpliga längder.
69