SEKVENS MATVAROR MIN./MAX. MAT
UPPTININGSFUNKTION – SEKVENSFÖRTECKNING FÖR VIKTINSTÄLLNING
Nötkött
Lamm
Kalv
Kyckling
Kalkon
Fisk
Skaldjur
0,1/4,0 kg
0,1/4,0 kg
0,1/4,0 kg
0,1/0,5 kg
Köttfärs, Filé, Tärnat kött, Utskuren biff, Grytstek, Rumpstek, Hamburgare.
Lammkotletter (2,5 cm tjocka), Lammstek
Kalvkotletter (450 g, 1,2 cm tjocka)
Hel (under 2 kg), Uppdelat bröststycke (benfritt), Ben.
Bröststycken (under 2,5 kg)
Filéer. Stekar, hela
Krabbkött, Hummersvansar, Räkor, Kammusslor
Uppskuret grovt/vitt bröd, Vita/grova småbröd, Baguetter, Gifflar
* Fördelen med denna upptiningsfunktionen är automatisk inställning och kontroll av upptiningen, men precis som vid vanlig uppvärmning
måste du kontrollera maten under upptiningen.
* För bästa resultat bör du avlägsna allt förpackningsmaterial (papper eller plast) från köttet eller fjäderfät du skall tina. I annat fall kommer
förpackningsmaterialet att hålla kvar ånga och fukt nära maten vilket kan leda till att den yttre delen av maten kokas.
* Placera maten på en flat bakform för att fånga upp vatten.
* Maten bör fortfarande vara lite fryst i mitten när den tas ut från ugnen.
* Om det är svårt att avlägsna förpackningen från maten kan du tina den ca en fjärdedel av upptiningstiden som visas i början av
upptiningscykeln. Ta sedan ut maten från ugnen och avlägsna förpackningsmaterialet.
* Skivat bröd bör placeras i vecken på en kökshandduk och småbröd bör delas i två innan de tinas.
1. KÖTT
2. FJÄDERFÄ
3. FISK
4. BRÖD