GUIDE FÖR UPPTINING
• Mat som ska upptinas placeras på glasfatet i ett mikrougnssäkert kärl utan att täckas över.
• Vid behov kan du täcka över mindre bitar kött eller fågel med aluminiumfolie. Detta förhindrar att de värms upp upptining. Se till att folien inte kommer i
kontakt med ugnsväggarna.
• Matvaror som t.ex. köttfärs, kotletter, korv och bacon bör separeras och spridas ut så snart det är möjligt.
När du hör en LJUDSIGNAL ska matvarorna vändas. Ta ut det som tinat färdigt och fortsätt upptiningen.
Låt maten stå en stund efter upptiningen så att tjockare delar tinar fullständigt även i mitten.
• Större köttbitar och hela kycklingar bör stå i minst 1 timme innan tillagning.
Kategori Vikt Tillbehör Instruktioner
0,1 kg ~ 4,0 kg
Mikrougnssäkert kärl
(Flat tallrik)
KÖTT
Köttfärs, rostbiff, utskuren biff, filé, grytbitar, fransyska, hamburgare, fläskkotletter, lammkotletter,
korv.
Vänd maten vid ljudsignal.
Låt stå i 5–15 min. efter upptining.
FJÄDERFÄ
Hel kyckling, kycklinglår, kycklingbröst, kalkonbröst (under 2,0 kg).
Vänd maten vid ljudsignal.
Låt stå i 20–30 min. efter upptining.
FISK
Filéer, kotletter, hel fisk, skaldjur.
Vänd maten vid ljudsignal.
Låt stå i 10–20 min. efter upptining.
KÖTT
FJÄDERFÄ
FISK
0,1 kg ~ 0,5 kg
Papirhåndkle eller
flat tallerken
Oppskåret brød, boller, rundstykker, baguetter osv.
BRÖD