Instruktion för uppvärmning/återuppvärmning
Färska Grönsaker Guide
Mikrovågssäkra kokkärl
Matvaror och tillagning i mikrovågsugn
Frågor och svar
Information om ledarna i nätsladden/
tekniska specifikationer
Snabbstart 46
Automatisk Upprepad
Upphettning
47
~ 48
Auto Cook 49 ~ 51
Upptiningsfunktion 52~ 53
Snabbupptining
54 ~ 55
56 ~ 58
59 ~ 60
61
62
63 ~ 64
65
66 ~ 67
68
69
Hur mikrovågsugnen fungerar
Mikrovågor är en form av energi som liknar radio- och TV-vågor och vanligt
dagsljus. Vanligtvis sprids mikrovågor utåt allteftersom de färdas genom
atmosfären och försvinner utan att ha någon effekt. I mikrovågsugnar sitter det
dock en magnetron som är utformad för att utnyttja energin i mikrovågor.
Elektricitet som matas in i magnetronröret används för att skapa
mikrovågsenergi.
Dessa mikrovågor kommer in i ugnens tillagningsutrymme genom öppningar
inuti ugnen. En roterande platta eller en bricka är placerade på ugnens golv.
Mikrovågor kan inte passera ugnens metallväggar, men de kan ta sig igenom
material som glas, porslin och papper, de material som mikrovågssäkra
matlagningsbehållare är tillverkade av.
Mikrovågor värmer inte direkt upp kokkärl, även om dessa under matlagning
också värms upp av den värme som genereras från maten.
En mycket säker hushållsapparat
Innehåll
Mikrovågsugnen är en av de säkraste hushållsapparater
som finns. När dörren är öppen slutar ugnen automatiskt att
producera mikrovågor. Mikrovågsenergin omvandlas
fullständigt till värme när den tränger in i mat, vilket gör att
det inte finns någon "överskottsenergi" som kan skada dig
när du äter maten.
Förhållningsregler 37
Innehåll 38
Uppackning och installation 39 ~ 40
Ställa klockan 41
Barnlås 42
Micro Power – Tillagning 43
Micro Power – Effektnivåer 44
Europeisk meny
Till barnen tillagning
Tillagning i
två steg
45
Viktiga säkerhetsföreskrifter