Philips HD9150/91 Användarmanual

Kategori
Ångkokare
Typ
Användarmanual

Denna manual är också lämplig för

HD9150, HD9149
ENGLISH 6
DANSK 15
DEUTSCH 24
SUOMI 35
FRANÇAIS 44
ITALIANO 55
NEDERLANDS 65
NORSK 75
SVENSKA 84
84
Introduktion
Grattis till inköpet och välkommen till Philips! För att dra maximal nytta av den support som Philips
erbjuder kan du registrera din produkt på www.philips.com/welcome.
Allmän beskrivning (Bild 1)
1 Kontrollpanel
- a Lampa för “Tom vattentank”
- b Timerindikering
- c Lampa för “Värmehållning”
- d Timerjusteringsvred med ljusring
- e Start/stopp- och pausknapp
2 Basdel med vattentank
3 Droppbricka
4 Smakförstärkare
5 Liten ångskål (1)
6 Medelstor ångskål (2)
7 Stor ångskål (3)
8 Lock
9 Ångöppning
10 Lockhandtag
11 Löstagbar botten
12 Påfyllningspip för vatten
13 Sladdhållare
Visas inte: soppskål (endast vissa modeller)
Obs! Ångskålarna är numrerade från 1 till 3. Numren nns på respektive ångskåls handtag. En större
skål kan staplas ovanpå en mindre skål, men skålarna passar bäst om du staplar dem i logisk stigande
ordning: den minsta skålen (1) först, sedan den medelstora skålen (2) och slutligen den stora skålen (3).
Obs! endast för vissa modeller: Soppskålen används lämpligen tillsammans med den stora skålen (3).
Obs! Placera alltid droppbrickan under ångskålarna och använd bara ångskålar som fyllts med mat.
Viktigt
Läs användarhandboken noggrant innan du använder apparaten och spara den för framtida bruk.
Fara
- Sänk aldrig ned basdelen i vatten och skölj den inte under kranen.
Varning
- Kontrollera att den spänning som anges på apparaten överensstämmer med den lokala
nätspänningen innan du ansluter apparaten.
- Apparaten får endast anslutas till ett jordat vägguttag. Se alltid till att kontakten är ordentligt isatt
i uttaget.
- Den här apparaten är inte avsedd att användas med hjälp av en extern timer eller ett separat
fjärrkontrollssystem.
- Använd inte apparaten om stickkontakten, nätsladden eller själva apparaten är skadad.
- Om nätsladden är skadad måste den alltid bytas ut av Philips, något av Philips auktoriserade
serviceombud eller liknande behöriga personer för att undvika olyckor.
- Apparaten är inte avsedd för användning av personer (inklusive barn) med olika funktionshinder,
eller av personer som inte har kunskap om hur apparaten används, om de inte övervakas eller
får instruktioner angående användning av apparaten av en person som är ansvarig för deras
säkerhet.
- Små barn ska övervakas så att de inte kan leka med apparaten.
SVENSKA
- Förvara apparaten och sladden utom räckhåll för barn. Låt inte sladden hänga ned över
bordskanten eller arbetsytan där apparaten står.
- Låt inte nätsladden komma i kontakt med varma ytor.
- Rulla alltid ut nätsladden helt innan du ansluter apparaten.
- Ångkoka aldrig fryst kött, fågel eller sk och skaldjur. Tina alltid dessa ingredienser helt innan du
ångkokar dem.
- Använd aldrig ångkokaren utan droppbrickan. I så fall kan varmt vatten stänka ut ur apparaten.
- Använd endast ångskålarna och soppskålen (endast vissa modeller) i kombination med den
ursprungliga basdelen.
Varning!
- Apparaten är endast avsedd för normalt hushållsbruk. Den är inte avsedd för användning i
miljöer som personalkök i verkstäder, på kontor eller i andra arbetsmiljöer. Den är inte heller
avsedd att användas av kunder på hotell, motell, bed and breakfast och i andra boendemiljöer.
- Om den används på felaktigt sätt eller i storskaligt bruk eller om den inte används enligt
anvisningarna i användarhandboken upphör garantin att gälla och Philips tar inte på sig ansvar för
skador som kan uppkomma.
- Använd aldrig tillbehör eller delar från andra tillverkare om inte Philips särskilt har
rekommenderat dem. Om du använder sådana tillbehör eller delar gäller inte garantin.
- Utsätt inte apparaten för höga temperaturer, varm gas, ånga eller fuktig hetta från andra källor än
ångkokaren. Placera inte ångkokaren på eller i närheten av en spis eller ugn som är påslagen eller
fortfarande varm.
- Placera inte apparaten i närheten av eller under föremål som kan skadas av ånga, t.ex. väggar och
skåp.
- Använd inte apparaten i närheten av explosiva och/eller brandfarliga gaser.
- Ställ ångkokaren på en stabil, plan och jämn yta och kontrollera att det nns minst 10 cm fritt
utrymme runt den för att undvika överhettning.
- Placera alltid de löstagbara bottnarna i ångskålarna uppifrån. Placera bottnarna ordentligt genom
att först sänka ner den ena sidan i skålen och sedan den andra tills botten knäpper på plats (ett
klickljud hörs). Se till att bottens utbuktning är vänd uppåt. (Bild 2)
- Se upp för den heta ångan som kommer ut ur ångkokaren under ångkokningen, i
värmehållningsläget eller när du tar bort locket. Använd alltid köksredskap med långa handtag
när du kontrollerar maten.
- Böj dig inte över ångkokaren när den används.
- Rör inte vid apparatens varma ytor. Använd alltid grytlappar när du rör vid apparatens varma
delar.
- Flytta inte på ångkokaren när den används.
- Ta alltid bort locket försiktigt och vänt bort från dig själv. Låt kondensen droppa av locket och
ned i ångkokaren så att du inte bränner dig.
- Håll alltid ångskålen i handtagen när maten är varm.
- Töm inte vattentanken genom påfyllningspipen. Luta istället basen bakåt och häll ut vattnet via
basens baksida (Bild 3).
- Dra alltid ur nätsladden och låt apparaten svalna innan du rengör den.
Automatisk avstängning
Apparaten är utrustad med en automatisk avstängningsfunktion. Apparaten stängs av automatiskt om
du inte trycker på någon knapp inom 2 minuter efter att du kopplat in apparaten. Apparaten stängs
även av automatiskt efter den inställda ångkokningstiden (inklusive värmehållningstiden).
Torrkokningsskydd
Ångkokaren har ett torrkokningsskydd. Det gör att värmeelementet automatiskt stängs av när det
inte nns något vatten i vattentanken eller om vattnet tar slut under användning. Fyll vattentanken
med kallt vatten upp till MAX-nivån när du ska använda apparaten igen.
SVENSKA 85
Elektromagnetiska fält (EMF)
Den här apparaten från Philips uppfyller alla standarder för elektromagnetiska fält (EMF). Om
apparaten hanteras på rätt sätt och enligt instruktionerna i den här användarhandboken är den säker
att använda enligt de vetenskapliga belägg som nns i dagsläget.
Före första användningen
1 Rengör noggrant de delar som kommer i kontakt med mat innan du använder apparaten för
första gången (se kapitlet “Rengöring och underhåll”).
2 Torka vattentankens insida med en fuktig trasa.
Förberedelser inför användning
1 Placera apparaten på en stabil, plan och jämn yta.
2 Rulla ut nätsladden helt innan du ansluter apparaten.
3 Fyll vattentanken med vatten upp till maxnivån (Bild 4).
, När vattentanken är fylld till maxnivån kan ångkokaren köras i cirka 60 minuter.
Fyll inte vattentanken över MAX-markeringen.
Häll endast vatten i vattentanken. Häll aldrig kryddor, olja eller andra ämnen i vattentanken.
4 Sätt droppbrickan på vattentanken i basdelen (Bild 5).
Obs! Använd aldrig apparaten utan droppbrickan och häll inte vatten, kryddor, olja eller andra ämnen i
droppbrickan.
5 Placera smakförstärkaren på droppbrickan om du vill ge maten som ska ångas extra
smak. (Bild 6)
- Fyll smakförstärkaren med färska eller torkade örter.
- Förslag på örter eller kryddor för olika typer av mat nns i ångkokningstabellen i kapitlet
Mattabell och ångtips.
6 Lägg maten som ska ångkokas i en eller era ångskålar. Endast vissa modeller: Du kan även
använda soppskålen. (Bild 7)
- Placera alltid de löstagbara bottnarna i ångskålarna uppifrån. Placera bottnarna ordentligt genom
att först sänka ner den ena sidan i skålen och sedan den andra tills botten knäpper på plats (ett
klickljud hörs). Se till att bottens utbuktning är vänd uppåt (Bild 2).
- Lägg inte för mycket mat i ångskålarna utan lämna lite utrymme mellan bitarna och fördela
maten jämnt i botten av skålen.
- Lägg stora matbitar och mat som kräver längre tillagningstid i ångskålen längst ned (1).
- Lägg ägg i ägghållarna för att ångkoka dem på ett praktiskt sätt (Bild 8).
- Du kan använda soppskålen (endast vissa modeller) för att göra soppor eller efterrätter, koka
ris, pochera sk, förbereda grönsaker för såser eller tillaga marinerad mat. Du kan även använda
en lättviktsskål som placeras i ångskålarna för förberedning av ingredienserna. När du gör det ska
du se till att det nns utrymme runt skålen så att ångan kan cirkulera inuti ångkokaren.
- Endast för vissa modeller: Soppskålen är avsedd för tillagning av soppor, annan ytande mat och
sk. När du vill använda soppskålen placerar du den inuti den stora ångskålen (3) (Bild 9).
- Endast för vissa modeller: När du tar bort den löstagbara botten från den stora ångskålen (3)
så att den tillsammans med den medelstora ångskålen (2) blir en större skål, kan du placera
soppskålen ovanpå för att tillaga sk, ris eller soppa (Bild 10).
- Om du vill ångkoka mat i stora bitar (t.ex. en hel kyckling eller majskolvar), kan du ta bort de
löstagbara bottnarna från den mellanstora ångskålen (2) och den stora ångskålen (3) så att det
blir en stor skål.
Obs! Ångskålarnas maxkapacitet är 1 kg.
SVENSKA86
7 Ställ en eller era ångskålar på droppbrickan. Se till att skålarna står stadigt (Bild 11).
- Du behöver inte använda alla tre ångskålarna.
- Ångskålarna är numrerade från 1 till 3. Numren nns på respektive ångskåls handtag. En större
skål kan staplas ovanpå en mindre skål, men skålarna passar bäst om du staplar dem i logisk
stigande ordning: den minsta skålen (1) först, sedan den medelstora skålen (2) och slutligen den
stora skålen (3). Använd alltid droppbrickan under ångskålarna och använd bara ångskålar som
fyllts med mat (Bild 12).
- När du tar av den löstagbara botten från den medelstora ångskålen (2) så att den tillsammans
med den lilla ångskålen (1) blir en större skål, kan du fortfarande placera den stora ångskålen (3)
högst upp.
8 Sätt locket på den övre ångskålen (Bild 13).
Obs! Om locket inte satts på ångskålen, eller om det har satts på fel, kommer maten inte att ångkokas
på rätt sätt.
Använda apparaten
1 Sätt i stickkontakten i vägguttaget.
, Ljusringen tänds och standardtillagningstiden (20 minuter) visas på kontrollpanelen (Bild 14).
2 Vrid timerjusteringsvredet åt vänster eller höger för att välja den ångkokningstid du
behöver (Bild 15).
3 Tryck på start/stopp-knappen för att starta ångkokningen (Bild 16).
, Ångkokningsprocessen startar. Ljusringen blinkar långsamt och timern räknar ned den angivna
tillagningstiden (Bild 17).
Obs! Om du tillagar stora mängder mat bör du röra om efter halva tillagningstiden med ett lämpligt
verktyg. Se till att du använder grytlappar.
, När ångkokningen är klar piper apparaten 5 gånger och växlar sedan automatiskt till
värmehållningsläget (se avsnittet “Värmehållningsläge”). (Bild 18)
4 Ta försiktigt bort locket när tillagningen är klar.
Se upp för den varma ånga som kommer ut ur apparaten när du tar bort locket.
Obs! Undvik brännskador genom att använda grythandskar när du tar av locket. Ta av locket långsamt
och vänd det bort från dig. Låt kondensen rinna av locket i ångskålen.
Obs! Använd ett köksredskap med långt handtag när du tar upp maten ur ångskålarna.
5 När du tar bort en ångskål, låter du kondensen droppa av skålen i den underliggande
ångskålen eller droppbrickan.
6 Ta ut kontakten ur vägguttaget och låt ångkokaren svalna helt innan du tar bort droppbrickan.
7 Töm vattentanken efter varje användning genom att luta basen bakåt och hälla ut vattnet via
basens baksida (Bild 3).
Var försiktig när du tar bort droppbrickan och tömmer vattentanken, eftersom vattnet
fortfarande kan vara varmt även om apparatens övriga delar har svalnat.
Obs! Om vattnet tar slut under ångkokningen tänds lampan “Tom vattentank” så att du vet att du
behöver fylla på vattentanken (Bild 19).
Obs! Om du vill ångkoka mer mat och behöver mer vatten, kan du fylla på små mängder via
påfyllningspipen.
Obs! Apparaten går automatiskt över till standbyläge om den inte har använts under 2 minuter. Tryck på
start/stopp-knappen så aktiveras kontrollpanelen igen.
SVENSKA 87
Varmhållningsläge
Efter ångkokningen övergår ångkokaren automatiskt till värmehållningsläget och lampan för
värmehållning tänds.
Värmehållningsläget håller maten varm i 20 minuter.
- Om du vill hålla maten varm längre än 20 minuter vrider du timerjusteringsvredet åt vänster
eller höger för att justera varmhållningstiden.
- Om du vill avaktivera värmehållningsläget när det är aktivt trycker du på start/stopp-knappen.
Rengöring och underhåll
Använd aldrig skursvampar, slipande rengöringsmedel eller vätskor som bensin eller aceton till att
rengöra enheten.
1 Ta ut kontakten ur vägguttaget och låt apparaten svalna.
2 Rengör utsidan av basdelen med en fuktig trasa.
Sänk aldrig ned basdelen i vatten och spola inte av den under kranen.
Diska inte basdelen i diskmaskin.
3 Rengör vattentanken med en trasa fuktad med varmt vatten och lite rengöringsmedel. Torka
sedan vattentanken med en ren och fuktig trasa.
4 Rengör locket för hand i varmt vatten med lite diskmedel.
5 Ta ur de löstagbara bottnarna från ångskålarna. Rengör ångskålarna, de löstagbara bottnarna,
smakförstärkaren, droppbrickan och soppskålen (endast vissa modeller) för hand i varmt
vatten med lite diskmedel. Du kan även rengöra de här delarna i diskmaskinen – använd ett
kort program och låg temperatur.
Upprepad rengöring av ångskålarna i diskmaskin kan göra att dessa delar blir lite matta.
Avkalkning
Du måste avkalka apparaten när kalk framträder i vattentanken. Det är viktigt att du avkalkar
ångkokaren regelbundet för att bevara optimala prestanda.
1 Fyll vattentanken med vit ättika (8 % ättiksyra) upp till maxnivån.
Använd inte någon annan typ av avkalkningsmedel.
2 Placera droppbrickan och den lilla ångskålen (1) ordentligt på basdelen (Bild 20).
3 Sätt locket på den lilla ångskålen (Bild 21).
4 Sätt i stickkontakten i vägguttaget.
5 Tryck på start/stopp-knappen för att köra apparaten i 20 minuter (Bild 16).
Om ättikan börjar koka över basdelens kant kopplar du ur apparaten och minskar mängden
ättika.
6 När apparaten piper dra du ur nätsladden och låter ättikan svalna helt. Töm sedan
vattentanken.
7 Skölj vattentanken med kallt vatten era gånger.
Obs! Upprepa proceduren om det fortfarande nns kalkbeläggningar kvar i vattentanken.
Förvaring
1 Se till att alla delar är rena och torra innan du ställer undan apparaten (se kapitlet “Rengöring
och underhåll”).
SVENSKA88
2 Förvara nätsladden lindad runt rullen på undersidan (Bild 22).
3 Sätt droppbrickan på basdelen (Bild 5).
4 Se till att de löstagbara bottendelarna sitter på plats i ångskålarna.
5 Placera den stora ångskålen (3) på droppbrickan. Placera den medelstora ångskålen (2) i den
stora ångskålen (3). Placera den lilla ångskålen (1) i den medelstora ångskålen (2) (Bild 23).
6 Endast för vissa modeller: Placera soppskålen i den lilla ångskålen.
7 Sätt på locket på soppskålen (endast vissa modeller) eller på den lilla ångskålen (Bild 24).
Garanti och service
Om du behöver service eller information eller har problem med apparaten kan du besöka Philips
webbplats på www.philips.com/support eller kontakta Philips kundtjänst i ditt land. Du hittar
telefonnumret i garantibroschyren. Om det inte nns någon kundtjänst i ditt land vänder du dig till
din lokala Philips-återförsäljare.
Miljön
- Kasta inte apparaten i hushållssoporna när den är förbrukad. Lämna in den för återvinning vid en
ofciell återvinningsstation, så hjälper du till att skydda miljön (Bild 25).
Felsökning
I det här kapitlet sammanfattas de vanligaste problemen som kan uppstå med apparaten. Om du
inte kan lösa problemet med hjälp av informationen nedan kan du gå till www.philips.com/support
och läsa svaren på vanliga frågor. Du kan även kontakta kundtjänst i ditt land.
Problem Möjlig orsak Lösning
Ångkokaren fungerar
inte.
Ångkokaren är inte ansluten
till elnätet.
Sätt i stickkontakten i vägguttaget.
Det nns inget vatten i tanken. Fyll vattentanken.
Du har inte tryckt på start/
stopp-knappen ännu.
Tryck på start/stopp-knappen
All mat tillagas inte. Några matbitar i ångkokaren
är större och/eller tar längre
tid att tillaga än andra.
Ställ in en längre tillagningstid genom att
vrida timerjusteringsvredet åt höger.
Lägg större bitar av mat och mat som
kräver längre tillagningstid i den lilla
ångskålen (1) och börja tillagningen en
liten stund innan du lägger till de andra
skålarna.
Du har lagt för mycket mat i
ångskålarna.
Lägg inte för mycket mat i ångskålarna.
Skär maten i mindre delar och lägg de
minsta bitarna överst.
Lämna lite utrymme mellan bitarna och
fördela maten jämnt i skålens botten.
Apparaten värms
inte upp ordentligt.
Du har inte kalkat av
apparaten regelbundet.
Kalka av apparaten. Se kapitlet Rengöring
och underhåll.
SVENSKA 89
Problem Möjlig orsak Lösning
Vatten stänker ur
vattentanken under
ångkokningen.
Det nns för mycket vatten i
vattentanken.
Häll ur överödigt vatten från
vattentanken. Se till att vattnet inte
överstiger maxnivån.
Lampan för “Tom
vattentank” tänds
även om det nns
tillräckligt med vatten
i tanken.
Det nns för mycket
kalkavlagringar på
värmeelementet.
Kalka av vattentanken. Se avsnittet
“Avkalkning” i kapitlet “Rengöring och
underhåll”.
Smakförstärkaren
har begränsad eller
ingen effekt.
Du har inte lagt i tillräckligt
med örter i smakförstärkaren.
Lägg i mer örter i smakförstärkaren.
Du har inte lagt i rätt sorts
örter i smakförstärkaren.
Lägg i örter med kraftig arom i
smakförstärkaren. Se ångkokningstabellen
i kapitlet “Mattabell och ångkokningstips”.
Du väntade för länge innan du
åt maten.
Ät maten direkt efter att den har tillagats.
Det nns skum på
vattnet i
vattentanken eller i
droppbrickan.
Skum kan utvecklas när
proteiner kommer in i vattnet
i vattentanken eller när rester
av rengöringsmedel nns kvar i
vattentanken.
Rengör vattentanken. Se kapitlet
“Rengöring och underhåll”.
Mattabell och ångtips
- Recept hittar du i recepthäftet eller på vår webbplats www.philips.com/kitchen.
- Tillagningstiderna som anges i tabellen nedan är ungefärliga. De kan variera beroende på
matbitarnas storlek, utrymmet mellan maten i ångskålen, mängden mat i skålen, hur färsk maten
är och din personliga smak.
Ångkokningstabell
Mat som ska
ångkokas
Mängd Tillagningstid
(min)
Förslag på örter/kryddor till
smakförstärkaren
Sparris 500 g 15–20 Timjan, basilika, citron
Minimajs 200 g 5-8 Gräslök, chili, paprika
Gröna bönor 500 g 15–20 Persilja, citron, vitlök
Broccoli 400 g 20 Vitlök, krossad röd chili, dragon
Morot 500 g 20 Persilja, torkad senap, gräslök
Blomkålsbuketter 400 g 20 Rosmarin, basilika, dragon
Rotselleri (i kuber) 300 g 15–20 Spiskummin, vitpeppar, chili
Kycklinglår 1 st 25 Svartpeppar,citron, paprika
Majskolv 500 g 30–40 Persilja, vitlök, gräslök
Zucchini (skivad) 500 g 10 Dill, salvia, rosmarin
SVENSKA90
Mat som ska
ångkokas
Mängd Tillagningstid
(min)
Förslag på örter/kryddor till
smakförstärkaren
Couscous 150 g + 250 ml
vatten
10–15 Spiskummin, koriander,
kryddnejlikor
Ägg 6 st 12-15 -
Frukt 500 g/4 st 10–15 Kanel, citron, kryddnejlikor
Ärtor (frysta) 400 g 20–25 Rosmarin, spiskummin, persilja
Potatis 400 g 25–30 Persilja, gräslök, vitlök
Räkor 200 g 5 Currypulver, saffran, citron
Puddingar 4 skålar 20 Kanel, kryddnejlikor, vanilj
Ris 150 g + 300 ml
vatten
35 Pandan, persilja, spiskummin
250 g + 500 ml
vatten
35 Pandan, persilja, spiskummin
Lax 450 g 12-15 min Dill, persilja, basilika
Vit sk 450 g 10–15 Senapspulver, kryddpeppar,
mejram
Tips för ångkokning
Smakförstärkare
- Rosmarin, timjan, koriander, basilika, dill, curry och dragon är några av de spännande örter och
kryddor som du kan lägga i smakförstärkaren. Du kan kombinera dem med vitlök, kummin och
pepparrot för att förstärka smaken utan att salta. Vi rekommenderar att du använder 1/2 till 3
tsk torkade örter eller kryddor. Ta mer om du använder färska örter eller kryddor.
- Mer tips om örter, kryddor och vätskor som kan användas i smakförstärkaren nns i tabellen för
ångkokning av mat ovan.
- Med lite olja på maten förstärks effekten av smakförstärkaren och maten får en fylligare smak.
- Finhacka örterna och fyll på smakförstärkaren jämnt för bästa möjliga resultat.
- Vi rekommenderar att du äter maten omedelbart efter att den tillagats för bästa möjliga
smakupplevelse.
- Vätskor får inte hällas i smakförstärkaren.
Grönsaker och frukt
- Skär av tjocka stjälkar från blomkål, broccoli och vitkål.
- Ångkoka gröna bladgrönsaker så kort tid som möjligt eftersom de lätt förlorar färgen.
- Tina inte frysta grönsaker innan du ångkokar dem.
Kött, fågel, sk och skaldjur och ägg
- Små köttbitar med lite fett är mest lämpliga för ångkokning.
- Skölj köttet ordentligt och klappa det torrt så att så lite saft som möjligt rinner ut.
- Ställ alltid kött, fågel, sk och ägg under annan typ av mat, så att det inte droppar vätska.
- Stick hål på ägg innan du lägger dem i ångkokaren.
- Ångkoka aldrig fryst kött, fågel eller sk och skaldjur. Tina alltid dessa ingredienser helt innan du
lägger dem i ångkokaren.
Söta desserter
- Tillsätt lite kanel i desserter för att förstärka sötman istället för att tillsätta mer socker.
SVENSKA 91
Allmänna tips
- Endast för vissa modeller: Om du ska koka ris måste du tillsätta vatten till riset i soppskålen.
Mängderna nns i tabellen för ångkokning av mat ovan.
- När riset har kokat klart stänger du av apparaten, rör om i riset och låter det stå i skålen med
locket på i 5 minuter. På så sätt får du ett ännu bättre resultat.
- Du kan använda soppskålen (endast vissa modeller) för att göra soppor eller efterrätter, koka ris,
pochera sk, förbereda grönsaker för såser eller tillaga marinerad mat. Du kan även använda en
lättviktsskål som placeras i ångskålarna för förberedning av ingredienserna. När du gör det ska du
se till att det nns utrymme runt skålen så att ångan kan cirkulera inuti ångkokaren.
- Lämna lite utrymme mellan bitarna och fördela maten jämnt i skålens botten.
- Om ångskålen är väldigt full rör du om i maten när halva tillagningstiden har gått.
- Små mängder mat tar kortare tid att ångkoka än stora mängder.
- Om du endast använder en ångskål blir tillagningstiden kortare än om du använder två eller tre
ångskålar.
- Om du använder mer än en ångskål, låter du maten koka 5–10 minuter längre.
- Maten blir klar fortare i den lilla ångskålen (1) än i de övre skålarna.
- Se till att maten är ordentlig tillagad innan du äter. Detta är särskilt viktigt för kött som äsk,
nötkött och kyckling.
- Du kan lägga till mat eller skålar med mat under ångkokningen. Om någon av ingredienserna
behöver kortare tillagningstid lägger du i den senare.
- Maten fortsätter att tillagas lite till när ångkokaren växlar till varmhållningsläge. Om maten redan
är genomkokt, tar du bort den från ångkokaren när tillagningsprocessen är klar och apparaten
växlar till varmhållningsläge.
- Om maten inte är klar ställer du in en längre tillagningstid. Du kanske behöver hälla i mer vatten
i vattentanken.
- Ångkokaren kan användas för uppvärmning av färdig soppa i soppskålen (endast vissa modeller)
eller i en lättviktsskål som placeras inuti ångskålarna. Det tar ungefär 10 minuter att värma upp
250 ml soppa.
SVENSKA92
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96

Philips HD9150/91 Användarmanual

Kategori
Ångkokare
Typ
Användarmanual
Denna manual är också lämplig för