3 Sätt droppbrickan på vattentanken i basdelen (Bild 3).
Använd aldrig apparaten utan droppbrickan.
4 Om du vill kan du lägga torkade eller färska örter eller kryddor på smakförstärkaren för att
få extra smak på maten som ska ångkokas (Bild 4).
Timjan, koriander, basilika, dill, curry och dragon är några av de spännande örter och kryddor som
du kan lägga på smakförstärkaren. Du kan kombinera dem med vitlök, kummin eller pepparrot för
att förstärka smaken utan att salta. Vi rekommenderar att du använder 1/2 till 3 tsk torkade örter
eller kryddor. Ta mer om du använder färska örter eller kryddor.
Förslag på örter eller kryddor för olika typer av mat nns i ångkokningstabellen i kapitlet Mattabell
och ångtips.
Tips: Om du använder malda örter eller kryddor sköljer du droppbrickan så att smakförstärkaren blir
blöt. Det förhindrar att malda örter eller kryddor åker genom öppningarna i smakförstärkaren (Bild 5).
5 Lägg maten som ska tillagas i en eller era ångskålar och/eller i den extra stora ångskålen (se
avsnittet Extra stor ångskål nedan).
Tips: Lägg ägg i ägghållarna för att ångkoka dem på ett praktiskt sätt (Bild 6).
6 Lägg stora matbitar och mat som kräver längre tillagningstid i den nedre ångskålen.
7 Lägg i maten med utrymme mellan bitarna för att tillse maximalt ångöde. Lägg inte för
mycket mat i ångskålarna.
8 Ställ en eller era ångskålar på droppbrickan. (Bild 7)
Obs! Se till att skålarna står stadigt.
- Du behöver inte använda alla tre ångskålarna.
- Ångskålarna är numrerade. Numren nns på handtagen. Den övre ångskålen har nr 3, ångskålen i
mitten har nr 2 och den nedre ångskålen har nr 1.
- Stapla ångskålarna endast i följande ordning: ångskål 1, ångskål 2, ångskål 3.
- Om du använder ångskålarna 2 och 3 med de löstagbara bottnarna ska du alltid se till att den
upphöjda kanten på bottnen är riktad uppåt och att bottnen sätts fast ordentligt (ett klickljud
hörs) (Bild 8).
- Om du endast har tagit bort bottnen på ångskål 2 kan du fortfarande sätta ångskål 3 ovanpå.
- Om du vill ångkoka stora saker (t.ex. majskolvar eller jams) kan du ta bort bottnarna från
ångskålarna 2 och/eller 3 för att maximera utrymmet (Bild 9).
9 Sätt locket på den övre ångskålen (Bild 10).
Obs! Om locket inte sätts på ångskålen ordentligt eller inte alls ångkokas inte maten ordentligt.
Extra stor ångskål
Den extra stora ångskålen är avsedd för soppa, gryta, gröt och ris och annan mat som inte passar att
tillaga i de andra skålarna.
1 Du kan använda den extra stora ångskålen i följande kombinationer:
- Skål 1 och 2 eller skål 2 och 3 (Bild 11).
- Skål 1, 2 och 3 (Bild 12).
Obs! Den extra stora ångskålen kan inte ställas ovanpå ångskål 1 eftersom det inte nns tillräckligt med
plats.
2 Innan du ställer den extra stora ångskålen ovanpå skål 2 eller 3, måste du ta bort bottnarna
från ångskål 2 eller 3.
Tips: När du använder den extra stora ångskålen kan du minska tillagningstiden genom att täcka den
extra stora ångskålen med aluminiumfolie (Bild 13).
SVENSKA98