Elektromagnetiska fält (EMF)
Den här apparaten från Philips uppfyller alla standarder för elektromagnetiska fält (EMF). Om
apparaten hanteras på rätt sätt och enligt instruktionerna i den här användarhandboken är den säker
att använda enligt de vetenskapliga belägg som nns i dagsläget.
Före första användningen
1 Rengör noggrant de delar som kommer i kontakt med mat innan du använder apparaten för
första gången (se kapitlet “Rengöring och underhåll”).
2 Torka vattentankens insida med en fuktig trasa.
Förberedelser inför användning
1 Placera apparaten på en stabil, plan och jämn yta.
2 Rulla ut nätsladden helt innan du ansluter apparaten.
3 Fyll vattentanken med vatten upp till maxnivån (Bild 4).
, När vattentanken är fylld till maxnivån kan ångkokaren köras i cirka 60 minuter.
Fyll inte vattentanken över MAX-markeringen.
Häll endast vatten i vattentanken. Häll aldrig kryddor, olja eller andra ämnen i vattentanken.
4 Sätt droppbrickan på vattentanken i basdelen (Bild 5).
Obs! Använd aldrig apparaten utan droppbrickan och häll inte vatten, kryddor, olja eller andra ämnen i
droppbrickan.
5 Placera smakförstärkaren på droppbrickan om du vill ge maten som ska ångas extra
smak. (Bild 6)
- Fyll smakförstärkaren med färska eller torkade örter.
- Förslag på örter eller kryddor för olika typer av mat nns i ångkokningstabellen i kapitlet
Mattabell och ångtips.
6 Lägg maten som ska ångkokas i en eller era ångskålar. Endast vissa modeller: Du kan även
använda soppskålen. (Bild 7)
- Placera alltid de löstagbara bottnarna i ångskålarna uppifrån. Placera bottnarna ordentligt genom
att först sänka ner den ena sidan i skålen och sedan den andra tills botten knäpper på plats (ett
klickljud hörs). Se till att bottens utbuktning är vänd uppåt (Bild 2).
- Lägg inte för mycket mat i ångskålarna utan lämna lite utrymme mellan bitarna och fördela
maten jämnt i botten av skålen.
- Lägg stora matbitar och mat som kräver längre tillagningstid i ångskålen längst ned (1).
- Lägg ägg i ägghållarna för att ångkoka dem på ett praktiskt sätt (Bild 8).
- Du kan använda soppskålen (endast vissa modeller) för att göra soppor eller efterrätter, koka
ris, pochera sk, förbereda grönsaker för såser eller tillaga marinerad mat. Du kan även använda
en lättviktsskål som placeras i ångskålarna för förberedning av ingredienserna. När du gör det ska
du se till att det nns utrymme runt skålen så att ångan kan cirkulera inuti ångkokaren.
- Endast för vissa modeller: Soppskålen är avsedd för tillagning av soppor, annan ytande mat och
sk. När du vill använda soppskålen placerar du den inuti den stora ångskålen (3) (Bild 9).
- Endast för vissa modeller: När du tar bort den löstagbara botten från den stora ångskålen (3)
så att den tillsammans med den medelstora ångskålen (2) blir en större skål, kan du placera
soppskålen ovanpå för att tillaga sk, ris eller soppa (Bild 10).
- Om du vill ångkoka mat i stora bitar (t.ex. en hel kyckling eller majskolvar), kan du ta bort de
löstagbara bottnarna från den mellanstora ångskålen (2) och den stora ångskålen (3) så att det
blir en stor skål.
Obs! Ångskålarnas maxkapacitet är 1 kg.
SVENSKA86