• Placera livsmedlen i rätt kokkärl och sätt
dem på ugnsnivåerna. Se till att det är
lite mellanrum mellan ugnsnivåerna så
att ånga kan cirkulera runt varje kokkärl.
• Töm ut vattnet ur vattenlådan efter varje
användningstillfälle genom att ansluta
slangar och ånggenerator. Se kapitlet
"Underhåll och rengöring".
• Tabellerna innehåller uppgifter om
vanliga maträtter.
• Påbörja matlagningen med kall produkt
om inte uppgifterna i tabellerna är
annorlunda.
• Använd ett recept som är nästan
likadant om du inte kan hitta
inställningarna för ditt recept.
• När du lagar ris, använd förhållandet
1,5 : 1 – 2 : 1 vatten till ris eftersom ris
absorberar vatten.
Tabell för ångvatten
Tid (min) Vatten i vattenlådan i (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
Ånga / ECO Ånga
VARNING! Öppna inte
produktens lucka när funktionen
är igång. Det finns risk för att du
bränna dig.
Funktionen är lämplig för alla typer av mat,
färsk såväl som fryst. Den kan användas för
att tillaga, värma, upptina, pochera eller
förvälla grönsaker, kött, fisk, pasta, ris, majs,
gryn och ägg.
Du kan tillaga en hel meny på en enda
gång. För att tillaga varje rätt korrekt
använder du dem med tillagningstider som
är ungefär samma. Tillsätt den största
mängden vatten som behövs för någon av
rätterna i menyn. Lägg rätterna i rätt
kokkärl och sedan på ugnsgallren. Justera
avståndet mellan kokkärlen så att ångan
kan cirkulera.
Sterilisering med funktionen: Ånga
• Med denna funktion kan du sterilisera
behållare (t.ex. nappflaskor).
• Placera de rena behållarna i mitten av
gallret på den första nivån. Se till att
öppningen är vänd lite snett nedåt.
• Fyll på maximal mängd vatten i lådan
och ställ in tiden på 40 minuter.
Grönsaker
Livsmedel Temperatur (°C) Tid (min) Falsnivå Vatten i vattenlå-
dan i (ml)
Kronärtskockor 96 50 - 60 1 800
Aubergine 96 15 - 25 1 450
Blomkål, hel 96 35 - 45 1 600
SVENSKA 4