RÅD OCH TIPS
VARNING
Se kapitlet "Säkerhetsinforma-
tion".
UGNSLUCKANS INSIDA
På vissa modeller hittar du på insidan
av luckan:
• nummer på ugnsnivåerna (vissa model-
ler)
• information om tillagningsfunktioner,
rekommenderade ugnsnivåer och tem-
peraturer för typiska maträtter (vissa
modeller).
Temperaturerna och gräddnings-
tiderna i tabellerna är endast rik-
tvärden. De beror på recepten
samt på ingrediensernas kvalitet
och mängd.
ÅNGTILLAGNING
Ångtillagningskärl
• Använd endast värme- och korrosions-
beständiga kokkärl.
• Även ugnsformar av kromstål går bra
(medföljer vissa modeller).
Ugnsnivåer
• Rätt ugnsnivåer finns i tabellen nedan.
Räkna ugnsnivåerna nerifrån och upp.
Allmänna anmärkningar
• Tillsätt vatten vid behov när du lagar
mat i mer än 30 minuter eller när du till-
agar stora mängder mat.
• Placera livsmedlen i rätt kokkärl och sätt
dem på ugnsnivåerna. Håll avståndet
mellan gallren så att ångan kan komma
till alla kokkärl.
• Töm ut vattnet ur vattenlådan efter var-
je användningstillfälle genom att anslu-
ta slangar och ånggenerator. Se kapit-
let "Underhåll och rengöring".
Anmärkning om tabellerna för
ångtillagning
• Tabellerna innehåller uppgifter om van-
liga maträtter.
• Temperaturerna och tiderna är endast
riktvärden och beror på matens sam-
mansättning, storlek och mängd samt
på kokkärlet.
• Använd ett liknande recept om du inte
kan hitta inställningarna för ditt recept.
• Påbörja matlagningen med kall ugn om
inte uppgifterna i tabellerna rekom-
menderar något annat.
• När du lagar ris använder du förhållan-
det vatten - ris 1,5:1 - 2:1 på grund av ri-
sets förmåga att absorbera vatten.
TABELL ÅNGVATTEN
Vatten i vattenlådan i ml
Tid
1)
i min.
400 15 - 25
600 25 - 40
800 40 - 50
1)
Tiderna är endast riktvärden
ÅNGA/ECO ÅNGA
VARNING
Öppna inte produktens lucka när
funktionen är igång. Risk för
brännskador.
Funktionen är lämplig för alla typer av
mat, färsk såväl som fryst. Den kan använ-
das för att tillaga, värma, tina upp, poche-
ra eller förvälla grönsaker, kött, fisk, pasta,
ris, majs, gryn och ägg.
Tillagning av en hel meny: Du kan förbe-
reda en hel måltid på en och samma
gång. För att undvika att maträtterna till-
agas för mycket eller för lite, välj rätter
som behöver ungefär lika lång tillagnings-
tid. Använd den största mängden vatten
som anges för varje individuell kompo-
nent. Ställ rätterna på ugnsgallren i lämp-
2
www.aeg.com