N C
M Y
VARNINGAR FÖR ANVANDNING AV ELEKTRISKA APPARATER
När man använder elektriska anordningar ska
man alltid följa endel viktiga regler:
x
Rör aldrig vid apparaten med våta eller fuktiga
händer eller fötter
x
Använd aldrig apparaten med våta fötter.
x
Håll barnen långt borta från när den används
x
Koppla ifrån spishällens ström före rengörings- eller
underhållsåtgärder.
SAKERHETSÅTGARDER OCH ALLMANNA RÅD
x
Risk för brand!
Lämna inga lätt antändliga material på spishällen.
x
Försäkra dig om att elektriska ledningar av andra
anordningar som har installerats nära inte kommer i
kontakt med spisen.
x
Håll barnen borta från anordningen särskilt när den
används.
x
Under användningen och genast efter det är endel
av spishällens delar ytterst heta.
Rör dem inte.
x
Koka aldrig maten direkt på de spishällen av
glaskeramik utan i speciella kastruller eller kärl.
EC-konformitetsintyg
x
Denna spishäll är tillverkad för att komma i kontakt
med livsmedelsprodukter och överensstämmer med
Det Europeiska Direktivet 89/109/EEC.
x
Denna spishäll har planerats för att användas endast
som kokanordning. Annan sorts användning (t.ex.
uppvärmning av rum) kan inte anses korrekt och är
därför farligt.
x
Denna spishäll har planerats, tillverkats och getts ut
på marknaden enligt:
- Säkerhetskraven för “Låg spänning”-direktivet
73/23/EEC och senare ändringar;
- Skyddskraven för “EMC”-direktivet 89/336/EEC
och senare ändringar;
- Kraven för direktivet 93/68/EEC.
- Elektrisk isolering Klass I.
- Skydd mot överhettning av nära liggande ytor
Typ Y.
SPISHALL I GLASKERAMIK
Spishällens glaskeramiska yta tillåter snabb vertikal
värmeöverföring från uppvärmningselementen under
glashällen till kokkärlen som finns på den.
Värmen sprids inte horisontellt och spishällen hålls
därför “kall” några centimeter från kokzonen.
De två kokzonerna är utmärkta med två cirklar som har
ritats på den glaskeramiska ytan.
Innan du kopplar på spishällen ska du försäkra dig att
den är ren.
OBS!
Efter och under användning av de elektriska
kokplattorna blir spishällen het. Håll barnen
långt borta från den.
TABELL FÖR ANVANDNING
Knapp
AV KOKZONERNA 1-6
1-2
För smältning (smör, choklad)
2
För att hålla maten varm och för att värma
små vätskemängder
3
För att värma stora mängder, vispgrädde
och såser
3-4
Långsam kokning, t.ex. kokta grönsaker,
spagetti, soppor, långsam ångkokning av
biffar, stuvningar
4
För alla typer av stekt mat, kotletter, biffar,
kokning utan lock, t.ex. risotto
4-5
Bryning av kött, stekta potatisar, stekt fisk
och för att koka stora vattenmängder
6
Snabb stekning, biffar i stekpanna, etc.
61
61