SV12
EFFEKTTABELL
Effektnivå Typ av tillagning Använd nivå
(indikationen skall förstås integreras med din erfarenhet och dina tillagningsvanor)
Maxeffekt
Boost Värma upp snabbt
Perfekt för att snabbt få maträtten till kokpunkten, speciellt för vatten eller för att snabbvärma
kokvätskor
8-9 Fritera - koka
Perfekt för att bryna, starta en tillagning, fritera djupfrysta livsmedel, snabbkoka
Hög effekt
7-8 Bryna - fräsa - koka - griljera
Perfekt för att fräsa, hålla rätter kokande, tillaga och griljera (kortvarigt, 5-10 minuter)
6-7
Bryna - koka - ånga - fräsa -
griljera
Perfekt för att fräsa, hålla rätter småkokande, tillaga och griljera (i medellång tid, 10-20 minuter),
förvärma tillbehör
Medeleffekt
4-5 Koka - ånga - bryna - griljera
Perfekt för att ånga, hålla rätter småkokande, tillaga (för längre period). Fräsa ihop pasta med såsen
3-4
Koka - småkoka - koka ihop -
fräsa ihop pasta med såsen
Perfekt för längre kokning, (ris, såser, grytor, fisk) med vätska (t ex vatten, vin, buljong, mjölk), för att
fräsa ihop pasta med såsen
2-3
Perfekt för längre kokning, (volymer under en liter: ris, såser, grytor, fisk) med vätska (t.ex. vatten, vin,
buljong, mjölk)
Låg effekt
1-2
Smälta - tina - varmhålla -
fräsa ihop
Perfekt för att mjukgöra smör, smälta choklad försiktigt, tina små mängder livsmedel eller bara hålla
varmrätter varma (t.ex. såser, soppa, minestrone)
1
Perfekt för att varmhålla nytillagade maträtter, värma risotto, och för att hålla temperaturen på
uppläggningsfat (med tillbehöret för induktion)
AV
Nolleffek
t
Avställningsyta
Spishällen är i stand-by eller avstängd (det kan finnas värme kvar i plattorna, detta markeras med ett
"H")
Funktion Beskrivning av funktion
Sjudning
Ställer in korrekt effektnivå för att låta en maträtt småkoka under längre perioder. Perfekt för att koka köttfärssås, tomatsås, soppa,
monestrone-soppa, och håller en kontrollerad konstant temperatur (även bra för vattenbad). Gör att du undviker att det kokar över
och bränner fast i botten på kastrullen, typiska problem med denna typ av tillagning. Använd denna funktion efter det att maträtten
kokat upp.
Smältning
Ställer in korrekt effektnivå för att låta en skör produkt sakta smälta utan att dess arom går förlorad (choklad, smör etc).
6th Sense
6th Sense
uppkokning av
vatten
Känner automatiskt av då vattnet kokar och reducerar effektnivån för att hålla vattnet kokande fram till dess du tillsätter livsmedel.
När vattnet kokar upp avges en ljudsignal för att ange att ingredienser kan tillsättas (t.ex. kryddor, pasta, ris, grönsaker, kött och fisk
som ska kokas), men också hemlagade konserver eller tillbehör som ska steriliseras.
Flexicook
En funktion som kombinerar två kokzoner och som gör det möjligt att använda rektangulära och ovala behållare och pannor över
hela området. För att grilla stora bitar matvaror eller stora mångder varor (fisk, grillspett, grönsaker, biffar, varmkorv).
För tillagning i kastrull/fiskkastrull/stekjärn, för recept på rullader, hel fisk oftast med sås eller skysås