Anova Precision® Cooker WI-FI Användarmanual

Typ
Användarmanual
ANOVA PRECISION
KOKARE WI-FI
ANVÄNDARHANDBOK
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 1
Sous Vide Precision™ Kokar –
Hemligheten bakom perfekt tillagade måltider
_____
Matlagningstekniken sous vide är en välbevarad hemlighet bland professionella kockar och
är en teknik som bevarar vätska och näringsämnen och skapar utsökta måltider fulla av
smak.
Din Precision™ kokare WI-FI låter dig få dessa möra, saftiga resultat som man inte kan
uppnå med någon annan matlagningsteknik. Tillaga de bästa revbensspjällen någonsin.
Laga till den saftigaste biffen man kan tänka sig. Servera perfekt kyckling - på ett enkelt
sätt.
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 2
Att förbereda din Precision™ kokare WI-FI för användning
_____
För att förbereda din PrecisionTM kokare WI-FI för användning behöver du några få
hjälpmedel:
Din PrecisionTM kokare WI-FI och klämma.
En gryta eller behållare, minst 4,25 tum (11 cm) djup.
Ett grytunderlägg eller kökshandduk att lägga under grytan.
Ett närliggande eluttag (vi rekommenderar att undvika uttag som används till andra stora
vitvaror som till exempel kylskåp eller ugn.)
För att komma igång med precisionsmatlagning gör du så här:
1. Placera din gryta på grytunderlägget och se till att du har ett eluttag i närheten.
2. Fäst klämman på grytans kant genom att vrida de nedre vreden tills klämman sitter stabilt på
grytan.
3. För in Precision™ kokare WI-FI genom klämman och dra åt det översta vredet tills
Precision™ kokare är stabilt fastsatt i klämman (Observera! Det är okej om plastlocket på
änden rör botten av grytan.
4. Koppla in din Precision™ kokare WI-FI till eluttaget för att se skärmen tändas.
5. För att byta mellan Fahrenheit och Celsius, tryck och håll in "Start/Stopp"-knappen under 3
sekunder.
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 3
Att ställa in WI-FI®
_____
Med en Precision™ kokare WI-FI® kan du boka in matlagningen från din telefon och komma hem till den bästa
måltiden någonsin. Att vara uppkopplad innebär att hålla sig uppdaterad om din måltid under varje steg på
vägen, oavsett var du befinner dig. Börja laga mat oavsett var du befinner dig och var beredd på att få
beundrande kommentarer från familjen när de kommer hem och in genom dörren!
Din Precision™ kokare WI-FI® är tillräckligt smart för att komma ihåg ditt WI-FI®-nätverk varje gång du lagar mat.
Så här gör du en initial engångsinställning:
1. Ladda ner Anova Culinary WI-FI® appen.
2. Se till att WI-FI® och Bluetooth® är påslagna.
3. Se till att din telefon är uppkopplad mot det WI-FI®-nätverk du föredrar.
4. Ha lösenordet till ditt WI-FI®-nätverk redo.
5. Öppna Anova Culinary WI-FI® appen på din telefon.
6. Gå igenom inställningsstegen på din telefon.
7. En bekräftelseskärm visas i appen.
8. Ditt matlagningsredskap är nu uppkopplat mot WI-FI®!
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 4
Att laga mat med Sous Vide-teknik för första gången: Vad du
kommer att behöva
_____
MATLAGNING MED PRECISION PÅ ETT ÖGONBLICK
Att laga mat med perfektion med sous vide-teknik är en enkel process i tre steg. Här är grunderna
för hur du använder din Precision™ kokare WI-FI för att börja laga mat direkt. Förbered helt enkelt
din mat, välj dina matlagningsinställningar och den yta på livsmedlet som du önskar. Dags att laga
ditt första mästerverk!
För att laga mat med precision behöver du:
Din PrecisionTM kokare, förberedd för användning enligt föregående sida.
Oavsett vad du ska laga till…nötkött, kyckling, lax, majs (Det finns ju så mycket att välja
på!).
En förseglingsbar påse för din mat (med ”ziplock”/plastdragkedja eller
vakuumförseglad).
Vattenkälla för att fylla grytan (observera att själva maten aldrig vidrör vattnet).
Valfritt: En klämma (påsklämma eller pappersklämma) för att fästa din påse vid
grytan.
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 5
Att laga mat med Sous Vide-teknik för första gången: Inställning
_____
STEG 1: FÖRBERED FÖR DIN MATLAGNING
1. Fyll grytan/behållaren med vatten. Se till att vattennivån är fylld till eller är över minimilinjen
och under maxlinjen på redskapets stålhölje. Mer vatten fungerar bra för längre
tillagningstider på grund av avdunstning.
2. Se till att Precision™ kokare är inkopplat till eluttaget för att få ström.
3. Öppna din Anova WI-FI-app för att ställa in temperaturen och tiden för din matlagning.*
4. Starta Precision™ kokare genom att trycka på "Start" via appen för att förvärma ditt vatten
och börja laga maten.*
*Alternativt kan du ställa in temperaturen manuellt (rotera snurrhjulet) och tryck på apparatens
startknapp.
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 6
Att laga mat med Sous Vide-teknik för första gången: Förberedelse
_____
STEG 2: FÖRBERED DIN MAT - KRYDDA, FÖRSEGLA OCH SÄNK NED
1. Krydda och förbered maten. Placera den i en förseglad ”ziplock-påse”/påse med
plastdragkedja (se avsnittet tips och tricks för vattenförflyttningsmetoden för att ta bort
överflödig luft) eller använd en vakuumförseglare för att försegla maten i en lufttät påse.
2. När vattnet har förvärmts klart och uppnått önskad matlagningstemperatur, placera den
förseglade maten i vattnet. Se till att all mat i påsen är nedsänkt (använd en tång om
vattnet är varmt).
3. Valfritt: kläm fast påsen på kanten av grytan/behållaren för att lätt komma åt den.
4. Klart att lämna köket (gå till jobbet, göra ärenden, ta en tupplur…).
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 7
Att laga mat med Sous Vide-teknik för första gången: Avsluta
_____
STEG 3: LÄGG DEN SISTA HANDEN VID MATEN
När din mat tillagats under önskad tid, stäng av enheten genom att manuellt trycka på
”Start/stopp” eller via appen.
1. Avlägsna den förseglade påsen från grytan/behållaren (vattnet kan vara varmt, så använd en
tång om du har en!)
2. Ta ut maten ur den förseglade påsen och förbered eventuella slutliga åtgärder (se avsnittet
tips och tricks för förslag).
3. Servera och njut!
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 8
Planera matlagningen med WI-FI®
_____
Med WI-FI®, kan du nu laga mat från din telefon från var som helst, när som helst. Din
telefon behöver inte vara uppkopplad till samma WI-FI®-nätverk som redskapet eller ens
till något WI-FI®-nätverk över huvud taget. Du kan till och med laga mat från ditt mobila
nätverk. För den mest aktuella informationen om WI-FI®och en lista på kompatibla
enheter, gå in på support.anovaculinary.com.
Din Precision™ kokare WI-FI® låter dig gå till jobbet, gymmet, hämta barnen och komma
hem till den bästa måltiden du någonsin ätit. Den låter dig laga mat som ett proffs från
vilken plats som helst dit livet tar dig. Din säkerhet är högsta prioritet och därför har vi
byggt in säkerhetsåtgärder som kommer laga din mat så att den är säker att äta och
perfekt tillagad oavsett när du bestämmer dig för att komma hem.
För de senaste nyheterna om hur man planerar sin matlagning och lagar mat på distans
från din telefon med Precision™ kokare WI-FI®, besök support.anovaculinary.com.
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 9
Tips och tricks: Steka och göra de slutliga stegen i matlagningen
_____
Här är några tips som underlättar för att få ut det mesta av din Precision™ kokare. Njut!
STEKA OCH GÖRA DE SLUTLIGA STEGEN I MATLAGNINGEN
När det handlar om protein som fisk, kyckling och kött så kommer du att vilja vidta några
sista steg för att maten ska se mer aptitlig ut och få en utsökt karamelliserad smak. Det
är bara att steka på - och avnjuta resultatet!
Det är enkelt. Ta bara ut maten ur den förseglade påsen, klapptorka och stek den under
ugnsgrillen eller på utomhusgrillen, med en kulinarisk blåslampa eller i en stekpanna
med lite smör eller olivolja (extra tips: gör en snabb sås genom att hälla köttsaft från
påsen i pannan efter att köttet brynts).
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 10
Tips och tricks: Grytor och behållare
_____
ATT VÄLJA BEHÅLLARE
När du väljer din gryta eller behållare, välj den minsta storleken beroende på vad du
tillagar. Detta gör att vattnet hettas upp snabbare och sparar energi.
Om du använder en behållare som inte är avsedd för att laga mat men som är säker att
ha mat i (istället för en gryta) kan du skära ett hål i locket och föra in Precision™ kokare.
Detta minskar avdunstning och hjälper till att bevara värmestabilitet.
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 11
Tips och tricks: Vattennivå
_____
VATTENNIVÅ OCH AVDUNSTNING
Med mat som exempelvis kyckling och fisk, som kräver en kort tillagningstid, brukar
avdunstning inte vara ett problem. Med livsmedel som behöver tillagas längre - till
exempel revbensspjäll som kan behöva tillagas under så lång tid som 72 timmar - är det
däremot bäst att minska avdunstning genom att lägga över aluminiumfolie (den blanka
sidan uppåt), plastfolie eller en försluten behållare ovanpå under matlagningen (se tips
på grytor och behållare).
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 12
Tips och tricks: Mat som flyter upp
_____
ATT UNDVIKA ATT MAT FLYTER UPP
Se alltid till att maten är helt nedsänkt i vattnet för att laga maten på ett säkert sätt. En
del mat är svår att hålla kvar under ytan. Här är några tips som kan underlätta:
Använd pappersklämmor för att hålla fast påsen vid kanten på grytan.
Placera ett tungt föremål, till exempel en serveringssked, på påsen.
Placera vikter av rostfritt stål som är säkra att använda med livsmedel inuti
påsen.
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 13
Tips och tricks: Förseglingsbara påsar
_____
VATTENFÖRFLYTTNINGSMETODEN VID FÖRSEGLING AV ZIPLOCK-PÅSAR/PÅSAR
MED PLASTDRAGKEDJA
Vid precisionsmatlagning får man bäst resultat när all luft tagits ur påsen. Du behöver
inte använda vakuumförsegling. När du använder ziplock-påsar/påsar med
plastdragkedja för din mat, placera maten i påsen och försök få ut så mycket luft som
möjligt. Försegla påsen nästan helt och hållet, men lämna en liten springa öppen. Sänk
sedan ned den förseglade påsen långsamt i en gryta med vatten för att trycka ut resten
av luften. Luft försvinner ut när påsen sänks ner. Innan påsen är helt nedsänkt, försegla
den öppna springan för att försluta påsen helt.
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 14
Tips och tricks: Förseglingsbara påsar
_____
TEMPERATUR: HEMLIGHETEN MED SOUS VIDE
Istället för att utsätta din mat för en värmeexplosion, omger sous vide-tekniken din mat
med den perfekta matlagningstemperaturen och ger därmed ett utsökt, smakrikt resultat.
Kom ihåg dessa temperaturer:
För livsmedel som kräver högre matlagningstemperaturer, förvärm vatten på
spisen och fäst sedan Precision™ kokare.
Hetta inte upp vattnet till temperaturer högre än vad receptet kräver.
Förvara livsmedel i ett enda lager i påsen för att säkerställa jämn tillagning.
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 15
Tips och tricks: Tider
_____
TANKAR KRING TIDER
Med sous vide handlar det mer om temperatur än om tid. Matlagning med din
PrecisionTM kokare WI-FI anpassar sig till ditt schema. Att lämna maten minuter eller
ibland timmar längre än den önskade tiden leder i många fall till att maten
fortfarande smakar fantastiskt och till otroliga resultat. Tider är helt enkelt inte det
viktigaste i de flesta recept.
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 17
Tips och tricks: Kryddning
_____
ATT KRYDDA SIN MAT
Att lägga till kryddor i den förseglade påsen hjälper till att låsa in smaker. Kom ihåg:
Att använda torkade, pulvriserade kryddor fungerar bäst.
Det är okej att ta lite extra salt, peppar och vitlökspulver eftersom de fungerar
bra med långa tillagningstider.
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 18
Tips och tricks: Resurser
_____
MER RESURSER
För ännu mer idéer, titta på vår gemenskapssida på community.anovaculinary.com
För receptidéer, besök recipes.anovaculinary.com.
För att läsa vanliga frågor, för felsökning eller för att kontakta support, gå in på
support.anovaculinary.com.
Tala om för oss om du har några frågor. Vi hjälper gärna till.
Smaklig måltid!
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 18
VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION
Läs denna säkerhetsinformation innan du använder din Anova Precision™ kokare. Du hittar
fler säkerhetstips i den fullständiga användarhandboken som du hittar på
support.anovaculinary.com
Precision™ kokare är varm när den används. Var försiktig för att undvika
brännskador och låt alltid systemet svalna innan du tömmer ur vatten från den
kokande behållaren/grytan.
För att undvika brandrisk eller elektrisk chock ska du aldrig sänka ner din
Precision™ kokare längre än det instansade, övre MAX-märket på dess hölje i
rostfritt stål.
När du använder din Precision™ kokare ska du ställa din gryta på ett
grytunderlägg eller på en spis för att skydda din köksbänk.
Använd aldrig förlängningssladdar eller en trasig sladd eller kontakt med din
Precision™ kokare. Använd korrekt jordade eluttag och dra ur sladden när du inte
använder Precision kokare.
Placera aldrig din kokande behållare/gryta på en köksbänk av marmor eller
Corian® bänkskiva eftersom värmen som genereras från din Precision™ kokare
kan skada dessa ytor.
Placera aldrig den behållare/gryta som din Precision™ kokare är nedsänkt i på en
spis eller i en uppvärmd ugn på ett sätt så att elsladden kan skadas.
Montera aldrig ned din Precision™ kokare för att rengöra den på annat sätt än
utefter de steg som beskrivs i den fullständiga användarhandboken som du hittar
support.anovaculinary.com
Använd aldrig avjoniserat vatten med din Precision™ kokare eftersom detta kan
skada redskapets ytor.
Ha alltid uppsyn över barn när de befinner sig på en plats där din Precision™
kokare används.
Förvara alltid mat i en förseglad påse/burk innan du sänker ned den i vattnet i den
gryta där din Precision™ kokare är nedsänkt.
Att äta rått eller otillräckligt tillagat kött, kyckling, skaldjur eller ägg kan öka risken
för födoburen sjukdom.
ANOVAS BEGRÄNSADE GARANTI
Följande begränsade garanti och begränsning av gottgörande och skador gäller för alla
Anova-produkter. När man köper och använder Anova Precision™ kokare ("produkt”)
accepterar man denna begränsade garanti och begränsning av gottgörande ersättning och
skador. Den gottgörande ersättning som gäller under denna begränsade garanti är exklusiv
och gäller istället för all annan gottgörelse. Läs noggrant - villkoren för hur denna
begränsade garanti påverkar dina juridiska rättigheter.
BEGRÄNSAD GARANTI
Anova garanterar köparen att produkten är fri från defekter avseende material och
tillverkning under en period på ett (1) år från det datum då produkten köptes.
RETURER För anspråk om returer, var god gå in på anovaculinary.com/pages/returns/ och
följ instruktionerna.
FRAKT Anova skickar en förfrankerad fraktetikett som täcker frakt och hanteringsavgifter för
att produkten ska kunna skickas tillbaka till Anova eller av dem godkänd representant. Efter
reparation eller utbyte kommer Anova att vara ansvariga för frakt och hantering för
återförsändelse till köparen.
SISTA DATUM FÖR ANSPRÅK Köparen måste återlämna produkten och inköpsbevis/kvitto
till Anova eller en av Anovas godkända representanter inom 10 kontorsdagar efter att denna
begränsade garanti har gått ut för att kunna göra anspråk under denna begränsade garanti.
UNDANTAG Denna begränsade garanti täcker inte skada på produkten som orsakats av
olyckshändelse, felanvändning, inkorrekt installation eller användning, underlåtenhet att
underhålla enheten ordentligt, orimlig användning eller vanvård av produkten eller
underlåtenhet att följa installations- eller driftsanvisningar. Vattenskada i allmänhet och
skada på grund av användning av avjoniserat vatten täcks inte. Användning av produkten i
en kommersiell miljö gör denna begränsade garanti ogiltig. Service, reparation eller ändring
av produkten av köpare eller annan person eller enhet som inte är godkända av Anova gör
denna begränsade garanti ogiltig.
ANOVA PRECISION KOKARE WI-FI ANVÄNDARHANDBOK 2015 | SIDA 19
BEGRÄNSNING AV GOTTGÖRELSE OCH SKADOR
ANOVAS BEGRÄNSADE GARANTI ÄR KÖPARENS EXKLUSIVA GOTTGÖRELSE MED
AVSEENDE PÅ DENNA PRODUKT. VARKEN DENNA BEGRÄNSADE GARANTI ELLER
NÅGOT ANNAT INNEHÅLL ELLER PÅSTÅENDE PÅ ANOVACULINARY.COM ELLER
NÅGOT ANNAT PÅSTÅENDE AV ELLER ÅT ANOVA SKA TOLKAS SOM EN
UTTRYCKLIG ELLER ANTYDD GARANTI FÖR NÅGON ANOVA-PRODUKT.
ANOVAPRODUKTER LYDER UNDER SPECIFIK, BEGRÄNSAD GARANTI SOM
MEDFÖLJER VARDERA PRODUKT, VILKET INKLUDERAS ISTÄLLET FÖR ALLA ANDRA
GARANTIER, UTTRYCKLIGA ELLER ANTYDDA, INKLUSIVE NÅGON GARANTI AV
HANDELSBARHET ELLER LÄMPLIGHET FÖR SÄRSKILT SYFTE.
ANOVA SKA INTE HÅLLAS SKYLDIG GENTEMOT KÖPARE, ELLER NÅGON ANNAN
SOM GÖR ANSPRÅK ÅT KÖPAREN, FÖR NÅGRA PLIKTER ELLER ANSVAR,
INKLUSIVE, MEN INTE BEGRÄNSAT TILL, PLIKTER ELLER ANSVAR SOM UPPSTÅR
FRÅN KONTRAKTSBROTT, GARANTIBROTT, LAGSTADGADE ANSPRÅK,
FÖRSUMMELSE ELLER ANNAN ÅTALBAR HANDLING ELLER NÅGON TEORI OM
STRIKT ANSVARSSKYLDIGHET, MED AVSEENDE PÅ ANOVA-PRODUKTEN ELLER
ANOVAS HANDLINGAR ELLER UTEBLIVNA HANDLINGAR ELLER PÅ ANNAT SÄTT.
KÖPAREN GÅR MED PÅ ATT ANOVA INTE PÅ NÅGOT SÄTT KAN HÅLLAS
ANSVARSSKYLDIGA FÖR OAVSIKTLIGA, KOMPENSERANDE, STRAFFANDE,
PÅFÖLJANDE, INDIREKTA, SPECIELLA ELLER ANDRA SKADOR.
Anova Applied Electronics, Inc.
San Francisco, CA USA
Telefon: 855.421.8282
Precision™ kokare är ett varumärke som tillhör Anova Applied Electronics, Inc.
2014 Anova Applied Electronics, Inc. San Francisco, CA USA.
Alla rättigheter förbehålls.
Denna Precision™ kokare WI-FI innehåller FCC ID: AZY-HF-LPB100.
Bluetooth® är ett registrerat varumärke som ägs av Bluetooth SIG, Inc.
Alla andra varumärken ägs av sina respektive ägare.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

Anova Precision® Cooker WI-FI Användarmanual

Typ
Användarmanual