10
ALLMÄNT
DET FINNS många olika tillbehör tillgängliga att köpa.
Kontrollera att de är lämpliga för tillagning med ånga
i kombination med varmluft innan du gör några
inköp.
PLACERA ETT KÄRL på gallret. Det klarar en större tyngd
än vad bakplåten eller ångbrickan gör.
FÖRSÄKRA DIG OM ATT DET FINNS ett frirum på minst 30 mm
mellan kärlets övre kant och ugnstaket för att tillåta
att ångan kan nå in i behållaren.
VÄLJA TILLAGNINGSKÄRL
OM MÖJLIGT, ANVÄND tillagningskärl med hål för att t.ex.
koka grönsaker. Då kan ångan komma till från alla håll
och rätten tillagas jämnt.
ÅNGAN NÅR LÄTT FRAM till utrymmen mellan stora bitar
mat såsom stora potatisar. Detta gör att tillagningen
blir jämn och effektiv. Det gör det även möjligt att
tillaga en stor mängd mat på samma tid som en
mindre mängd mat. Sprid ut maten så att ångan lätt
kommer åt de olika livsmedlen så att de kan tillagas
på samma tid som för en mindre mängd mat.
MER KOMPAKTA RÄTTER såsom grytor eller bakverk, eller
livsmedel som ärtor och sparris som har mycket litet
eller inget utrymme mellan varandra, tar längre tid att
koka eftersom ångan har mindre yta att arbeta på.
TVÄTTSVAMP
DEN MEDFÖLJANDE TVÄTTSVAMPEN används för att torka av
kondens som kan finnas kvar i den avsvalnade ugnen
efter tillagningen. Det är viktigt att du låter ugnen
svalna för att undvika brännskada.
GALLER
GALLRET tillåter att varmluften cirkulerar runt maten.
Placera maten direkt på
gallret eller använd det som
underlag för grytor,
bakformar och andra
tillagningskärl.
När du placerar mat direkt på gallret ska bak- och
droppbrickan placeras under det.
BAK OCH DROPPBRICKA
ANVÄND BAK- OCH DROPPBRICKAN under gallret och
ångbrickan. Den kan också användas som
tillagningsform eller bakplåt.
BAK- OCH DROPPBRICKAN
används för att samla
upp droppande vätskor
och matpartiklar som
annars skulle fläcka och
smutsa ned ugnens
insida. Undvik att ställa kokkärl direkt på ugnens
botten.
Ångbricka
ANVÄND ÅNGBRICKAN till mat som t.ex. fisk, grönsaker
och potatis.
ANVÄND UGNEN UTAN
ÅNGBRICKAN för mat som
t.ex. ris och gryn.
VATTENBEHÅLLARE
VATTENBEHÅLLAREN ÄR PLACERAD bakom luckan och är
åtkomlig så snart som luckan öppnas.
ALLA TILLAGNINGSFUNKTIONER, förutom
"varmluft", kräver att vattenbehållaren
är full.
FYLL VATTENBEHÅLLAREN med kranvatten
till “MAX”-markeringen.
ANVÄND BARA färskt kranvatten eller
icke-kolsyrat mineralvatten. Använd aldrig destillerat
eller filtrerat vatten eller annan typ av vätska i
behållaren.
VATTENBEHÅLLAREN MÅSTE TÖMMAS EFTER VARJE
ANVÄNDNING. Detta av hygieniska skäl. Dessutom
förhindrar det kondensbildning inuti apparaten.
TA FÖRSIKTIGT UT (d.v.s. långsamt, för att inte spilla)
vattenbehållaren från dess utrymme. Håll den vågrätt
så att kvarvarande vatten rinner ut från ventilsätet.
TERMOMETER
Använd endast den
stektermometer som
rekommenderas för den här
ugnen.
TERMOMETERN ÄR UTFORMAD för att
mäta den invändiga
temperaturen i maten från
30 °C till 100 °C. Så snart som
den inställda temperaturen har
uppnåtts stängs apparaten av
och texten "Temperatur
uppnådd" visas på displayen.
DOPPA INTE NED termometern i vatten när den rengörs.
Torka helt enkelt av den med en fuktig trasa eller med
hushållspapper efter användning.
Tillbehör