16
LÄMPLIGA REDSKAP
Induktionssystemet fungerar bara vid användning av korrekt kokkärl avsedda för
matlagning med induktion Indikeras vanligtvis av en induktionssymbol på botten
av kastrullen eller stekpannan). Används ick avsedda redskap kan det resultera i
produktskada.
Kokkärlets botten ska vara magnetisk för att kunna skapa det nödvändiga
elektromagnetiska fält som krävs vid induktionsuppvärmning (kan testas, om en magnet
dras till kokkärlets botten).
Kokkärl tillverkade av följande material är inte lämpliga för matlagning med induktion:
• glas, trä, porslin, keramik, stengods
• rostfritt stål, aluminium och koppar utan magnetisk botten
Så här kontrollerar du om ditt kokkärl kan användas:
• Testa botten av ditt kokkärl med en magnet: om magneten dras till och kan sitta fast,
kan kokkärlet användas.
• Om du inte har en magnet till hands kan du hälla lite vatten i botten på kokkärlet och
placera det på passande tillagningszon. Sätt på tillagningszonen: Nu slår på plattan:
Om kokzonens display växelvis visar symbolen för vald värmenivå och symbolen “
”är kastrullen eller stekpannan inte anpasad för induktionshäll. Efter en minut stängs
kokzonen av automatiskt och “ ” - visas i displayen. Vrid vredet till “0”).
Viktigt: Använd inte gryt- eller kaffekanneadapter på hällen, då det kan orsaka
överhettning och skada på produkten.
Viktigt: tillagningszoner kan inte aktiveras om kokkärlets diameter är för liten eller
mängden av magnetiskt material i kokkärlet är för liten. För korrekt användning av
tillagningszonerna, följ anvisningar i schemat nedan.
Induktionstillagningszon
Rekommenderad minimumdiameter på kokkärl
(Mått på botten av kastrullen/ stekpannans botten)
Induktionstillagningszon Ø 145 mm 90 mm
Induktionstillagningszon Ø 210 mm 130 mm
Viktigt: Viktigt: Vissa typer induktionsprodukter på marknaden är av dålig kvalitet eller
har ett mycket mindre område med ferromagnetisk metall än kastrullens/ stekpannans
diameter antyder. Undvik dessa typer av produkter då induktionshällen kan skadas eller
inte fungera korrekt.
OBS: Kokkärlet ska alltid placeras mitt på tillagningszonen.
OBS: När du använder en grillpanna, får inte kokzonen skruvas upp på max alltför
länge, eftersom de höga temperaturerna kan förstöra formen på pannan. Använd alltid
tjockbottnade kastruller/ stekpannor. kastrull.
Man kan använda kokkärl med större diameter än tillagningszonen, dock måste
kokkärlets botten inte beröra någon av de andra tillagningszonerna.
Använd alltid endast kokkärl med en tjock och helt plan botten.
Använd aldrig kokkärl med en in- eller utsvälld botten då detta kan resultera i
överupphettning av tillagningszonen.
Notera:Vissa typer av kokkärl väsnas när de placeras på en induktionstillagningszon.
Detta betyder inte att det är något fel och har ingen betydelse för matlagningen.