SV 12
grönsaker. Innan du sätter maten i den förvärmda
ugnen, vänta på att lampan ska slockna första
gången. För bästa resultat, använd bara en nivå.
Ugnen ska förvärmas. Använd den andra eller fjärde
nivån, nerifrån räknat.
UPPTINING
I detta läge cirkulerar luften utan att några värmare
är igång.
Mat som lämpar sig för upptining är bland annat
bakverk med tjock kräm eller smörbaserad fyllning,
kakor och bakverk, bröd och rullar och djupfryst
frukt.
VÄRMNING AV TALLRIKAR
Använd denna funktion för att värma upp tallrikar,
koppar etc. innan du serverar maten i dem för att
hålla maten varm längre.
GENTLEBAKE
Denna funktion ger en skonsam, långsam och jämn
stekning som gör att maten behåller sin mjukhet och
saftighet. Den är lämplig för att rosta kött, tillaga fisk,
och baka på en nivå.
AQUA CLEAN
Endast den nedre värmaren utstrålar värme. Använd
denna funktion för att avlägsna fläckar och matrester
från ugnen. Programmet tar 30 minuter.
RENGÖRING & UNDERHÅLL
Koppla bort apparaten från elnätet och
vänta tills apparaten har svalnat.
Barn ska inte rengöra apparaten eller utföra
underhållsåtgärder utan översyn av en vuxen.
Rostfri stålplåt på apparatens framsida
(beroende på modell)
Rengör denna yta endast med ett milt
rengöringsmedel (såplödder) och en mjuk svamp
som inte repar beläggningen. Använd inte
rengöringsmedel med slipverkan eller
rengöringsmedel som innehåller lösningsmedel, då
de kan skada kåpans beläggning.
Lackerade ytor och plastdelar
(beroende på modell)
Rengör inte vreden och knapparna, luckhandtag,
dekaler och märk/-typskyltar med slipande
rengöringsmedel eller slipande rengöringsmaterial,
alkoholbaserade rengöringsmedel eller med alkohol.
Avlägsna omedelbart fläckar med en mjuk, icke-
slipande trasa och lite vatten för att undvika att ytan
skadas.
Du kan även använda rengöringsmedel och
rengöringsmaterial avsedda för sådana ytor enligt
tillverkarnas instruktioner.
Emaljytor (ugn, spishäll)
Använd en fuktig svamp med rengöringsmedel. Feta
fläckar kan tas bort med varmt vatten och ett särskilt
rengöringsmedel för emalj. Rengör aldrig emaljytor
med slipande rengöringsmedel, eftersom det kan
orsaka oåterkalleliga skador på apparatens yta.
Glasytor
Använd inte grova, slipande rengöringsmedel eller
vassa metallskrapor för att rengöra ugnens glasdörr,
annars kan de repa ytan och göra så att glaset
splittras. Rengör glasytorna med särskilda
rengöringsmedel för glas, speglar och fönster.
RENGÖRA SPISHÄLLARNA
Rengör området runt tillagningszonerna med varmt
vatten och lite diskmedel.
För envis smuts, använd stålull med
rengöringsmedel, skölj av hällen och torka av den.
Vätskor som innehåller salt, överkokta vätskor och
fukt har en skadlig effekt på tillagningszonerna.
Rengör alltid värmezonerna
använd vanliga rengöringsmedel och vanliga
skötselmedel för att sköta tillagningszonerna. Om
värmezonen är en aning varm, tränger
rengöringsmedlet snabbare in i porerna.
Ringarna på tillagningszonen är tillverkade av
rostfritt stål. På grund av hettan kan de bli lätt
gulfärgade efter en viss period av användning. Detta
är ett normalt fenomen. De gula fläckarna kan tas
bort med vanliga metallrengöringsmedel. Aggressiva
diskmaskinstillbehör passar inte för rengöring av
dessa, eftersom de kan orsakar repor.
RENGÖRA DEN GLASKERAMISKA YTAN
Efter varje användning, vänta tills den glaskeramiska
ytan har svalnat och rengör den. I annat fall kommer
orenheter att bränna fast i det heta ytan nästa gång
du använder hällen.
För regelbundet underhåll av den glaskeramiska
hällen, använd speciella skötselprodukter som
skapar en skyddsfilm på ytan för att förhindra att
smuts fastnar.