17
RESTVÄRMEINDIKATOR
Om en tillagningszon fortfarande är varm, varnas du om detta genom att den berörda zonens
restvärmeindikator lyser i displayen.
Undvik att röra vid spisplattan i tillagningszonområdet. Ha alltid barn under uppsikt i
närheten av spisen. Även om symbolen lyser i displayen är det alltid möjligt att återuppta
matlagningen bara genom att ställa det berörda kontrollreglaget på önskat värmesteg.
Notera:
Så länge restvärmeindikatorn lyser kan du använda restvärmen från den/de varma zonen/
zonerna som sjudzoner. På det sättet kan maten hållas varm och energiförbrukningen nere.
LÄMPLIGT KOKKÄRL
Induktionssystemet fungerar bara vid användning av korrekt kokkärl avsedda för matlagning
med induktion. Kokkärlets botten ska vara magnetisk för att kunna skapa det nödvändiga
elektromagnetiska fält som krävs vid induktionsuppvärmning (kan testas, om en magnet dras
till kokkärlets botten).
Kokkärl tillverkade av följande material är inte lämpliga för matlagning med induktion:
• glas, trä, porslin, keramik, stengods
• rostfritt stål, aluminium och koppar utan magnetisk botten
Så här kontrollerar du om ditt kokkärl kan användas:
• Testa botten av ditt kokkärl med en magnet: om magneten dras till och kan sitta fast, kan
kokkärlet användas.
• Om du inte har en magnet till hands kan du hälla lite vatten i botten på kokkärlet och
placera det på passande tillagningszon. Sätt på tillagningszonen, om symbolen för
registrering av kokkärl lyser i tillagningszon-displayen (i stället för värmestegs-
indikatorn), kan kokkärlet inte användas.
Viktigt: tillagningszoner kan inte aktiveras om kokkärlets diameter är för liten (symbolen
för registrering av kokkärl kommer att lysa i kokzonsdisplayen) eller mängden av magnetiskt
material i kokkärlet är för liten. För korrekt användning av tillagningszonerna, följ anvisningar i
schemat nedan.
Induktionstillagningszon Rekommenderad minimumdiameter på kokkärl
Främre till höger Ø 160 mm 110 mm
Bakre till höger Ø 200 mm 145 mm
Bakre till vänster Ø 160 mm 110 mm
Främre till vänster Ø 200 mm 145 mm
Notera: Kokkärlet ska alltid placeras mitt på tillagningszonen. Man kan använda kokkärl
med större diameter än tillagningszonen, dock måste kokkärlets botten inte beröra någon
av de andra tillagningszonerna.
Använd alltid endast kokkärl med en tjock och helt plan botten.
Använd aldrig kokkärl med en in- eller utsvälld botten då detta kan resultera i
överupphettning av tillagningszonen.
Notera:Vissa typer av kokkärl väsnas när de placeras på en induktionstillagningszon.
Detta betyder inte att det är något fel och har ingen betydelse för matlagningen.