IKEA OBI B00 S Program Chart

Typ
Program Chart

Denna manual är också lämplig för

OBI B00 SCHEDA PRODOTTO
SE
5019 610 56010
1.
Kontrollpanel
2.
Kylfläkt (dold).
3.
Övre ugnselement
4.
Grillelement (kan fällas ned)
5.
Ugnslampa
6.
Fläkt
7.
Nedre ugnselement (dolt)
8.
Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt för inställning av funktioner
2. Programmerareratt för koktiden
3. Ugnens termostatratt
4. Ugnstermostatens röda kontrollampa
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Bakplåt:
Galler:
Droppbricka:
ANVÄNDNING AV UGNEN
Vrid funktionsratten till önskad funktion.
Ugnslampan tänds.
Vrid termostatratten medsols till önskad temperatur. Termostatens röda kontrollampa tänds och slocknar
när inställd temperatur har uppnåtts.
Vid koktidens slut:
Vrid tillbaka rattarna till läge
0
.
PROGRAMMERARE FÖR KOKTIDEN
Den här programmeraren gör det möjligt att ställa in en koktid från 1 till 120 minuter.
För att ställa in tiden, när du valt kokfunktionen, vrid ratten helt medsols och vrid sedan
tillbaka den motsols till den önskade koktiden. När den inställda koktiden gått ut släcks
ugnen och programmeraren förblir i läge 0. För att använda ugnen manuellt, utan att
ställa in en koktid, förvissa dig om att programmerareratten står på symbolen .
OBS:
Ugnen tänds inte när programmeraren står på 0.
För att sätta på ugnen ställ programmeraren på symbolen eller ställ in koktiden.
Översikt över ugnens funktioner
Funktion Beskrivning av funktionen
- Ugnen avstängd
-
UGNSLAMPA
Ugnslampan tänds.
STATISK
Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena ugnsfalsen används för
matlagningen.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten så snart termostatens röda
kontrollampa har slocknat.
Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje ugnsfalsen från botten.
FLÄKT
Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i ugnen under tillagningen.
Ugnen behöver inte värmas i förväg (förutom när man skall baka pizza och focacce).
GRILL
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett och korv, för att gratinera
grönsaker och för att rosta bröd.
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk.
Droppbrickan skall stå på den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk.
Droppbrickan skall stå på den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
UPPTINING
Används för att tina mat till rumstemperatur.
Låt matvaran ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att den blir torr.
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
LIVSMEDEL Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(min)
KÖTT
Lammkött, killing, fårkött
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalvkött, oxkött, svinkött
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kyckling,
kanin,
anka
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkon
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gås
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
FISK
(1 kg)
Braxen, abborre, tonfisk, lax, torsk
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
FISK
(> 1 kg - i skivor)
Svärdfisk, tonfisk
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor, fyllda tomater,
ugnsbakad potatis
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
EFTERRÄTTER, BAKVERK, OSV.
Sockerkakor
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Ostkakor
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Pajer
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Äppelstrudel, pannkakor
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Småkakor, kringlor, mördegskakor
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Gräddbakelser, bullar
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Kött- och grönsakspajer, pajer fyllda
med frukt, t.ex. ananas, persika
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, potatisgratäng, cannelloni,
ugnsbakad pasta
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Bröd
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Suffléer
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR GRILLFUNKTIONEN
OBS! Koktider och temperaturer är ungefärliga.
LIVSMEDEL Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(min)
Toast (rostat bröd) X 3-4 200-225 10 - 15
Revbensspjäll X 3-4 200-225 30 - 40
Kotletter X 3-4 200-225 30 - 40
Korv X 3 200-225 30 - 40
Fläskkotlett X 3 200-225 30 - 40
Fisk (i skivor) X 3 200-225 30 - 40
Kycklinglår X 3 200-225 40 - 50
Grillspett X 3 200-225 40 - 50
Revbensspjäll X 3 200-225 40 - 50
Kycklinghalva X 3 200-225 40 - 50
Kycklinghalva - 3 200-225 40 - 50
Hel kyckling - 2-3 200-225 60 - 70
Stek,
svinkött, oxkött
- 2-3 200-225 60 - 80
Anka - 1-2 200-225 60 - 80
Lammlägg - 1-2 200-225 80 - 100
Rostbiff - 2 200-225 60 - 70
Ugnsbakad potatis - 2-3 200-225 40 - 50
Fisk, t.ex. braxen, forell - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OBI B00 S Program Chart

Typ
Program Chart
Denna manual är också lämplig för