AKP 230/01 PRODUKTBLAD
SV
5019 310 56344
GB
ROBGRUHUSKCZPLFIDKNOSV
Anmärkning:
Koktider och temperaturer är ungefärliga och gäller 4 portioner.
Översikt över ugnens funktioner
Funktion Beskrivning av funktionen
0 UGNEN
AVSTÄNGD
-
UGNSLAMPA
• Ugnslampan tänds.
STATISK
• Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena ugnsfalsen används för matlagningen.
• Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten så snart som termostatens röda
kontrollampa släcks.
• Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje ugnsfalsen från botten.
FLÄKT
• Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
• Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i ugnen under tillagningen.
• Det är inte nödvändigt att förvärma ugnen (förutom för pizzor och focacce).
GRILL
• Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett och korv, för att gratinera
grönsaker och för att rosta bröd.
• Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
• Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
• Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk.
Droppbrickan skall stå på den nedersta ugnsfalsen.
• Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL
• Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
• Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
• Häll lite vatten i långpannan när du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk.
Långpannan skall stå på den nedersta ugnsfalsen.
• Vänd på köttet under grillningen.
UPPTINING
• Används för att tina upp maträtter till rumstemperatur.
• Låt matvaran ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att den blir torr.
MATRÄTTER Funktion
Ugnsfals
från botten
Te m p e r a t u r
(°C)
Koktid
(min).
Lamm/kalvkött/oxkött/svinkött
2 190-210 90-110
Kyckling, kanin, anka
2 190-200 65-85
Kalkon/gås
2 190-200 140-180
Fisk
2 180-200 50-60
Fyllda paprikor och tomater/potatis stek
2 180-200 50-60
Sockerkakor
2 170-180 45-55
Fyllda tårtor
2 180-200 60-90
Småkakor
2 170-180 35-45
Lasagna
2 190-200 45-55
Pizza - Bröd
2 200-225 40-50/15-18
To a s t s
3/4 250 1,5-2,5
Kotletter/salsiccia/grillspett
3/4 250 35-45
Gratinerade grönsaker
3 250 5-8
Kycklinghalva
3 250 40-50
Hel kyckling 2/3 200-225 55-65
Rostbiff 2 200-250 35-45
Stekar 2/3 200-225 60-70
Fisk (hel) 3 190-200 40-50
TILLBEHÖR
Galler - Långpanna - Bakplåt i aluminium
1.
Kontrollpanel
1.1.
Ratt för val av funktion
1.2.
Programmerare för koktiden
1.3.
Termostatratt
1.4.
Termostatens kontrollampa - röd
2.
Kylfläkt (dold)
3.
Övre ugnselement
4.
Grillmotstånd sänkbart
5.
Bakre lampa
6.
Fläkt
7.
Nedre ugnselement (dolt)
8.
Sval ugnslucka
ANVÄNDNING AV UGN
Vrid funktionsratten till den önskade funktionen. Ugnslampan tänds.
Vrid termostatratten, medsols, till önskad temperatur. Termostatens röda kontrollampa slocknar och tänds
sedan när inställd temperatur har uppnåtts. Vrid tillbaka vreden till
“0”
när du är klar med matlagningen.
PROGRAMMERARE FÖR KOKTIDEN
Med hjälp av programmeraren går det att ställa in koktider mellan 1 och 120 minuter.
Välj först funktion. Ställ sedan in koktiden, dvs vrid vredet motsols så långt det går och vrid
sedan tillbaka det motsols till önskad koktid. När den inställda koktiden har gått ut stängs
ugnen av och programmeraren blir kvar i läge "0". När ugnen skall användas manuellt, dvs.
utan inställning av koktid, måste programmeraren stå på symbolen .
OBS!
Ugnen slås
inte på när programmeraren står på "0".
Ställ programmeraren på symbolen eller ställ in en koktid för att slå på ugnen.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen