IKEA OBI M00 AN Program Chart

Typ
Program Chart
OBI M00
PRODUKTBLAD
SE
5019 610 56021/A
1.
Kontrollpanel
2.
Kylfläkt (dold).
3.
Övre ugnselement
4.
Grillelement (kan fällas ned)
5.
Bakre lampa
6.
Fläkt
7.
Nedre ugnselement (dolt)
8.
Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt som används för att välja funktioner
2. Analog klocka
3. Termostatratt
4. Termostatens röda kontrollampa
ANALOG KLOCKA
Den analoga klockan gör det möjligt att:
1) Se den aktuella tiden på dagen. För att ändra den aktuella tiden på dagen håll knapp
(B)
intryckt och vrid den moturs för att ställa in aktuell tid.
2) Programmera in starttid för tillagning tidigast 12 timmar i förväg (D.v.s. om du vill
att ugnen skall starta klockan 8 på kvällen kan du tidigast programmera ugnen klockan 8
på morgonen.).
3) Programmera koktidens längd. Ställ in koktiden när du vill att ugnen skall fungera
under en viss tid och sedan stängas av automatiskt (koktiden kan ställas in tillsammans
med alla funktioner). Kortaste programmerbara längd för koktiden är 5 minuter och
längsta 180 minuter.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Galler:
Droppbricka:
Bakplåt:
Katalytiska
sidopaneler:
AKTIVERING AV UGNEN
a) MANUELL TILLAGNING
1) Vrid vrede
(B)
motsols (utan att trycka), tills symbolen visas i fönstret.
2) Tryck in vrede
(A)
och vrid
motsols
tills triangeln
(D)
pekar på tiden som visas på klockan (timvisaren).
Det klickar till när vredet är i rätt
position.
3) Vrid vredet till önskad symbol.
Ugnslampan tänds.
4) Vrid termostatvredet medsols till önskad temperatur.
Termostatens röda kontrollampa tänds.
5) När tillagningen är klar,
vrid vredena till läge AV (0
-•
)
eftersom ugnen INTE stängs av automatiskt i manuellt tillagningsläge.
b) MANUELL TILLAGNING MED INSTÄLLD STARTTID
1) Vrid vrede
(B)
motsols (utan att trycka), tills symbolen visas i fönstret.
2) Tryck in vrede
(A)
och vrid
motsols
tills triangeln
(D)
pekar på den tid som tillagningen ska starta
(d.v.s i figuren: 11.30).
3) Vrid vredet till önskad symbol.
4) Vrid termostatvredet medsols till önskad temperatur.
5) När tillagningen är klar,
vrid vredena till läge AV (0
-•
)
eftersom ugnen INTE stängs av automatiskt i manuellt tillagningsläge.
c) PROGRAMMERAD TILLAGNING MED INSTÄLLD STARTTID OCH TILLAGNINGSTID
1) Vrid vrede
(B)
motsols
(utan att trycka) tills önskad tillagningstid visas i fönstret
(C)
(5 - 180 min.).
2) Tryck in vrede
(A)
och vrid
motsols
tills trianglen
(D)
pekar på den tid som tillagningen ska starta
(d.v.s i figuren: 11.30).
3) Vrid vredet till önskad symbol.
4) Vrid termostatvredet medsols till önskad temperatur.
5) När tillagningstiden är slut låter en ljudsignal och
ugnen stängs av automatiskt.
För att stänga av ljudsignalen, vrid vrede
(B)
motsols
(utan att
trycka) tills symbolen visas i fönstret.
6) När tillagningstiden är slut, kan tillagningstiden förlängas genom att följa instruktionerna ovan eller instruktionerna för manuell tillagning.
d) PROGRAMMERAD TILLAGNING MED INSTÄLLD TILLAGNINGSTID
1) Vrid vrede
(B)
motsols
(utan att trycka) tills önskad tillagningstid visas i fönstret
(C)
(5 - 180 min.).
2) Tryck in vrede
(A)
och vrid
motsols
tills triangeln
(D)
pekar på tiden som visas på klockan (timvisaren).
Det klickar till när vredet är i rätt
position.
3) Vrid vredet till önskad symbol.
Ugnslampan tänds.
4) Vrid termostatvredet medsols till önskad temperatur.
Termostatens röda kontrollampa tänds.
5) När tillagningstiden är slut låter en ljudsignal och
ugnen stängs av automatiskt.
För att stänga av ljudsignalen, vrid vrede
(B)
motsols
(utan att
trycka) tills symbolen visas i fönstret.
6) När tillagningstiden är slut, kan tillagningstiden förlängas genom att följa instruktionerna ovan eller instruktionerna för manuell tillagning.
Översikt över ugnens funktioner
Funktion Beskrivning av funktionen
- Ugnen avstängd
0
Lampa
Ugnslampan tänds.
STATISK
Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena ugnsfalsen används för matlagningen.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten så snart termostatens röda kontrollampa har slocknat.
Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje ugnsfalsen från botten.
FLÄKT
Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i ugnen under tillagningen.
Ugnen behöver inte värmas i förväg (förutom när man skall baka pizza och focacce).
GRILL
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett och korv, för att gratinera grönsaker och för att rosta bröd.
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den
nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på
den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
UPPTINING
Används för att tina mat till rumstemperatur.
Låt matvaran ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att den blir torr.
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR
GRILLFUNKTIONEN
OBS!
Koktider och temperaturer är ungefärliga.
LIVSMEDEL Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(min)
KÖTT
Lammkött, killing,
fårkött
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalvkött, oxkött,
svinkött
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kyckling,
kanin,
anka
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkon
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gås
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
FISK
(1 kg)
Braxen, abborre,
tonfisk, lax, torsk
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
FISK
(<1 kg - i skivor)
Svärdfisk, tonfisk
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor,
fyllda tomater,
ugnsbakad potatis
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
EFTERRÄTTER,
BAKVERK, OSV.
Sockerkakor
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Ostkakor
X 2
190 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Pajer
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Äppelstrudel,
pannkakor
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Småkakor, kringlor,
mördegskakor
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Gräddbakelser,
bullar
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Kött- och
grönsakspajer,
pajer fyllda med
frukt, t.ex. ananas,
persika
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne,
potatisgratäng,
cannelloni,
ugnsbakad pasta
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Bröd
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Suffléer
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
LIVSMEDEL Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(min)
Toast
(rostat bröd)
X 3-4 200-225 10 - 15
Revbensspjäll X 3-4 200-225 30 - 40
Kotletter X 3-4 200-225 30 - 40
Korv X 3 200-225 30 - 40
Fläskkotlett X 3 200-225 30 - 40
Fisk (i skivor) X 3 200-225 30 - 40
Kycklinglår X 3 200-225 40 - 50
Grillspett X 3 200-225 40 - 50
Revbensspjäll X 3 200-225 40 - 50
Kycklinghalva X 3 200-225 40 - 50
Kycklinghalva - 3 200-225 40 - 50
Hel kyckling - 2-3 200-225 60 - 70
Stek,
svinkött, oxkött
- 2-3 200-225 60 - 80
Anka - 1-2 200-225 60 - 80
Lammlägg - 1-2 200-225 80 - 100
Rostbiff - 2 200-225 60 - 70
Ugnsbakad
potatis
- 2-3 200-225 40 - 50
Fisk, t.ex. braxen,
forell
- 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OBI M00 AN Program Chart

Typ
Program Chart