Kenwood MG700 Användarmanual

Kategori
Köttfärs
Typ
Användarmanual

Denna manual är också lämplig för

UNFOLD
English 4 - 8
Nederlands 9 - 13
Français 14 - 18
Deutsch 19 - 23
Italiano 24 - 28
Português 29 - 33
Español 34 - 38
Dansk 39 - 43
Svenska 44 - 48
Norsk 49 - 52
Suomi 53 - 57
Türkçe 58 - 62
Ïesky 63 - 67
Magyar 68 - 72
Polski 73 - 78
Русский 79 - 84
Ekkgmij 85 - 90
Slovenčina 91 - 95
Українська 96 - 101
´¸∂w
201 - 501
Använd köttkvarnen när du ska
bearbeta kött, fågel, fisk grönsaker
och frukt. Använd de medföljande
tillbehören när du ska göra korv och
kebbe.
innan du använder din
Kenwood-apparat
Läs bruksanvisningen noggrant och
spara den för framtida bruk.
Avlägsna allt emballage och alla
etiketter.
säkerheten
Se alltid till att ben och svål etc. har
avlägsnats innan du mal köttet.
När du mal nötter ska du släppa ner
ett par nötter åt gången och inte
släppa i fler förrän matarskruven har
fångat upp dem.
Dra alltid ut kontakten:
innan du monterar eller monterar
bort delar,
efter användning och
före rengöring.
Använd alltid den medföljande
stöten. Stick aldrig ner fingrarna eller
något verktyg i matarröret.
Varning - skärbladen är vassa.
Hantera dem med försiktighet både
under användning och vid diskning.
Se till att tillsatsen sitter på ordentligt
innan du kopplar på.
Låt aldrig kraftdelen, sladden eller
kontakten bli våta. kan du
elektrisk stöt.
Använd aldrig en skadad
kaffebryggare. Få den kontrollerad
eller reparerad, se "service".
Använd aldrig ej godkända tillbehör.
Låt aldrig sladden hänga ner så ett
barn kan gripa tag i det.
Den här apparaten är inte avsedd för
användning av personer (inklusive
barn) med begränsad fysisk eller
mental förmåga eller begränsad
känsel. Den är inte heller avsedd för
användning av personer med
bristande erfarenhet eller kunskap,
om de inte övervakas eller får
instruktioner om hur apparaten ska
användas av en person som
ansvarar för deras säkerhet.
Barn får inte lov att leka med
apparaten. Lämna dem inte
ensamma med den.
Använd apparaten endast för avsett
ändamål i hemmet. Kenwood tar inte
på sig något ansvar om apparaten
används på felaktigt sätt eller om
dessa instruktioner inte följs.
innan du sätter i sladden
Kontrollera att din eltyp är samma
som anges maskinens undersida.
Den här apparaten följer EU-direktiv
2004/108/EG om elektromagnetisk
kompatibilitet och EU:s förordning nr
1935/2004 från 2004-10-27 om
material som är avsedda för kontakt
med livsmedel.
Innan du använder maskinen
första gången
1 Diska delarna, se "skötsel och
rengöring".
2 För in överflödig sladd i
förvaringsutrymmet på drivenhetens
baksida.
44
Svenska
Vik ut främre omslaget innan du börjar läsa, så att du kan följa med
bilderna.
kvarn
kraftdel
låsskruv
låsspak
på/av hastighetsreglage
skruvnyckel
ringmutter
hackskivor: fin, medelgrov, grov
skärkors
matarskruv
kvarnkropp
matarrör
bricka
stöt
behållare/lock
förvaringsenhet för kebbe- och
korvtillbehör
montering
1 Sätt i matarskruven i kvarnkroppen.
2 Montera skärkorset med skärsidan
utåt . Se till att det sitter
ordentligt, annars kan
kvarntillsatsen skadas.
3 Sätt på en hackskiva . Sätt jacket
över stiftet.
Använd den fina skivan för rått kött,
fisk, små nötter eller kokt kött för
köttpaj eller köttfärslimpa.
Använd den medelgrova eller grova
skivan för rått kött, fisk, nötter,
grönsaker, hård ost eller för
citrusfruktskal och torkad frukt till
puddingar och marmelad.
4 Skruva på ringmuttern löst.
användning av
kvarntillsatsen
1 När kvarnen befinner sig i det läge
som bilden visar , ska du placera
den i uttaget. Rotera kvarnen att
matarröret är riktat rakt uppåt.
2 Dra åt muttern hårt för hand.
Om resultatet blir dåligt när du mal
kött ska du stänga av apparaten och
dra ut stickkontakten. Demontera
och rengör tillbehöret. Montera
sedan tillbehöret och installera det
på drivenheten igen. Dra åt muttern
med den medföljande skruvnyckeln
.
3 Montera brickan. Placera
kärlet/locket under kvarnen för att
samla upp maten.
4 Tina djupfryst mat grundligt
innan du mal den. Skär köttet i
2,5 cm breda strimlor.
5 Växla till hastighet 2. För ned en bit
åt gången genom matarröret genom
att trycka lätt med mataren. Tryck
inte hårt kan du skada kvarnen.
Obs!
Använd hastighet 1 när du ska göra
korv eller kebbe samt när du
använder tillbehören.
Om maskinen stoppar eller
överhettas under användningen
upphör malningen och ett lågt
brummande ljud hörs. Om den
stannar ska du stänga av den och
vrida kontrollen till R (backläge) i
några sekunder för att frigöra maten
som fastnat. Stäng av apparaten dra
ut stickkontakten och avlägsna
material som fastnat. Om maskinen
överhettas ska du stänga av den
och låta den svalna i 1 timme innan
du fortsätter med malningen.
När du väljer backläge ska du alltid
vänta tills maskinen stannat innan du
vrider hastighetsreglaget till backläge
(R).
6 Stäng av apparaten och dra ut
stickkontakten efter användningen.
7 Lossa muttern. Använd vid behov
den medföljande skruvnyckeln.
8 För låsspaken mot enhetens
baksida, rotera matarröret mot
enhetens framsida och dra loss.
45
46
korvtillsats
basplatta
stort korvhorn (för tjocka korvar)
litet korvhorn (för smala korvar)
Använd gristarmar det stora
munstycket och får-/lammtarmar på
det lilla munstrycket. Eller rulla i
brödsmulor eller kryddat mjöl före
tillagning. (Istället för att använda
tarmar.)
användning av
korvtillsatsen
Om du använder tarmar ska de först
blötläggas i 30 minuter i kallt vatten.
Öppna dem sedan med en
vattenstråle och placera önskat
munstycket under en rinnande kran
och dra tarmen på munstycket.
2 Montera rullen i kvarnen.
3 Montera basplattan placera
jacket över stiftet.
4 Fatta tag i munstycket på kvarnen
och skruva muttern löst.
5 När kvarnen befinner sig i det läge
som bilden visar , ska du placera
den i uttaget. Rotera kvarnen att
matarröret är riktat rakt uppåt.
6 Skruva åt muttern hårt för hand.
7 Montera brickan.
8 Slå på apparaten hastighet 1. För
ner maten i röret genom att trycka
lätt med mataren. Tryck inte hårt
då kan du skada kvarnen.
Dra försiktigt av skinnet från
munstycket när det fylls. Överfyll inte.
9 Vrid skinnet att korvar bildas.
recept för korvar av
griskött
100 g torra brödsmulor
600 g griskött, magert och fett,
skuret i strimlor
1 ägg (vispat)
5 ml (1 tsk) blandade örtkryddor
salt och peppar
1 Blötlägg brödet i vatten, krama
sedan ur vattnet och slå bort det.
2 Hacka grisköttet i kvarnen och ner i
en skål.
3 Tillsätt resten av ingredienserna och
blanda väl.
4 Tillverka korvar (se ”så här använder
du korvhornet”.
5 Stek, grilla eller grädda dem tills de
är guldbruna.
kebbetillsats
formare
kon
Kebbe, som är en traditionell rätt
från Mellanöstern, är frityrstekta
paket av lamm och bulgur fyllda med
lammfärs.
användning av
kebbetillsatsen
1 Montera rullen i kvarnen.
2 Montera formaren placera
jacket över stiftet.
3 Montera konan.
4 Skruva på muttern löst.
5 När kvarnen befinner sig i det läge
som bilden visar , ska du placera
den i uttaget. Rotera kvarnen att
matarröret är riktat rakt uppåt.
6 Skruva åt muttern hårt för hand.
7 Montera brickan.
8 Slå på apparaten hastighet 1. För
ner blandningen i röret genom att
trycka lätt med mataren. Skär i
längder.
recept för fylld kebbe
ytterhöljet
500 g lammkött eller fettfritt fårkött
skuret i bitar
500 g bulgur, tvättat och avrunnet
1 liten lök
Viktigt
Använd alltid bulgur direkt efter att
du låtit den rinna av. Om den får
torka kan belastningen kvarnen
stiga och orsaka skador.
1 Använd den fina silen och mal
omväxlande kött och bulgur. Tillsätt
löken före den sista satsen.
2 Blanda. Hacka det sedan ytterligare
två gånger i kvarntillsatsen.
3 Mata igenom med kebbe-tillbehöret.
fyllning
400 g lammkött skuret i strimlor
15 ml (1 msk) olja
2 medelstora lökar, finhackade
5-10 ml (1-2 tsk) malen kryddpeppar
15 ml vetemjöl
salt och peppar
1 Hacka lammköttet i kvarnen med
den fina hackskivan.
2 Stek löken tills den är guldbrun.
Blanda i lammköttet.
3 Tillsätt resten av ingredienserna och
stek i 1-2 minuter.
4 Häll bort fettet och låt blandningen
svalna.
ifyllning och fritering
1 Montera kebbetillsatsen och kör
genom blandningen för ytterhöljet.
2 Skär strängen till 8 cm långa bitar.
3 Knip ihop ena änden av röret till en
botten. Stoppa i litet fyllning – inte
för mycket i andra änden och knip
ihop den också.
4 Fritera i varm olja (190°) i ca 6
minuter eller tills de är guldbruna.
skötsel och rengöring
Före rengöring ska apparaten alltid
stängas av och stickkontakten ska
dras ut.
kraftdel
Torka med fuktig trasa och torka
torrt.
Använd aldrig nötande medel och
doppa aldrig i vatten.
kvartillsats
1 Lossa ringmuttern manuellt eller med
skruvnyckeln och plocka isär
maskinen. Diska alla delarna i varmt
vatten med diskmedel och torka
dem. Maskindiska inte några
delar. Använd aldrig sodalösning.
2 Montera ihop kvarntillsatsen igen.
3 Torka av hackskivorna med
vegetabilisk olja och svep in dem i
smörpapper så att de inte
missfärgas eller rostar.
4 Om du förvarar kvarntillsatsen
köksmaskinen bör du ha
behållaren/locket på som skydd mot
damm.
5 Korv- och kebbetillbehören kan
förvaras i den medföljande
förvaringsenheten .
service och kundtjänst
Om sladden är skadad måste den av
säkerhetsskäl bytas ut av
KENWOOD eller av en auktoriserad
KENWOOD-reparatör.
Om du behöver hjälp med:
att använda apparaten eller
service eller reparationer
Kontakta återförsäljaren där du
köpte apparaten.
Konstruerad och utvecklad av
Kenwood i Storbritannien.
Tillverkad i Kina.
47
VIKTIG INFORMATION FÖR
KORREKT BORTSKAFFNING AV
PRODUKTEN I
ÖVERENSSTÄMMELSE MED EU-
DIREKTIV 2002/96/EG.
När produktens livslängd är över får
den inte slängas i hushållssoporna. Den
kan överlämnas till lokala myndigheters
avfallssorteringscentraler eller till en
återförsäljare som ger denna service.
När du avfallshanterar en
hushållsmaskin på rätt sätt undviker du
de negativa konsekvenser för miljön
och hälsan som kan uppkomma vid
felaktig avfallshantering. Du möjliggör
även återvinning av materialen vilket
innebär en betydande besparing av
energi och tillgångar.
48
1 / 1

Kenwood MG700 Användarmanual

Kategori
Köttfärs
Typ
Användarmanual
Denna manual är också lämplig för