Tillsätt grovhackad, rostad eller choklad-
överdragen mandel (0,75 kopp) under de
sista 5 minuterna av frysningen.
Chocolate Fudge Brownie: Tillsätt hackad, •
1 dag gammal nötkaka (0,75 kopp) under
de sista 5 minuterna av frysningen.
Chocolate Marshmallow Swirl: Efter att •
glassen hällts i en behållare för frysning,
skikta glassen med klickar av chokladsås och
slevar av marshmallow-kräm (efter tycke
och smak).
Jordgubbsglass
Ingredienser Mängd
Standardmjölk (kyld) 1 kopp
Socker 0,5 kopp
Jordgubbar (färska, skivade) 250 g
Citronjuice (färsk) 1,5 msk.
Vispad grädde (kyld) 1 kopp
Vaniljextrakt (ren) 1 tsk.
Antal portioner (0,5 kopp): 8.•
Använd en visp till att blanda jordgubbar, •
citronjuice och 1/3 av sockret.
Låt jordgubbarna ligga och blötas upp •
i 2 timmar.
Använd en stavmixer (låg hastighet) eller •
en visp för att blanda mjölk och socker tills
sockret lösts upp. Ungefärlig tid: 1-2 minuter.
Rör ner den vispade grädden, vaniljen och •
juicen från de blötlagda jordgubbarna
i blandningen.
Lägg ned blandningen i den löstagbara •
skålen.
Sätta samman apparaten. Se avsnittet •
"Montering".
Slå på apparaten. Se avsnittet "Tips för •
användning". Apparaten börjar blanda.
Ungefärlig tid: 15-20 minuter.
Om så erfordras, häll mer av blandningen •
genom påfyllningsöppningen i skålens lock.
Tillsätt jordgubbarna under de sista •
5 minuterna av frysningen.
Citronsorbet
Ingredienser Mängd
Socker 1,5 koppar
Vatten 1,5 koppar
Citronjuice (färsk) 1 kopp
Citronskal 1 msk.
Antal portioner (0,5 kopp): 8.•
Häll vatten och socker i en kastrull.•
Värm blandningen (medelhög värme) så •
att den nästan börjar koka.
Låt blandningen sjuda (låg värme) tills •
sockret är upplöst. (Rör inte om blandningen.)
Ungefärlig tid: 3-5 minuter.
Låt blandningen svalna helt.•
Rör ner citronjuice och citronskal •
i blandningen.
Lägg ned blandningen i den löstagbara •
skålen.
Sätta samman apparaten. Se avsnittet •
"Montering".
Slå på apparaten. Se avsnittet "Tips för •
användning". Apparaten börjar blanda.
Ungefärlig tid: 15-20 minuter.
Om så erfordras, häll mer av blandningen •
genom påfyllningsöppningen i skålens lock.
Frusen chokladyoghurt
Ingredienser Mängd
Standardmjölk (kyld) 1 kopp
Vaniljyoghurt, lättvariant 2 koppar
Socker 1/4 kopp
Mörk/halvmörk choklad (bitar) 180 g
Antal portioner (0,5 kopp): 8.•
Använd en mixer eller en matberedare •
(pulsläget) för att blanda mjölk och
choklad tills blandningen bildar en jämn
massa. Ungefärlig tid: 20-30 sekunder.
Rör ner vaniljyoghurten och sockret •
i blandningen tills sockret lösts upp.
Ungefärlig tid: 15 sekunder.
Lägg ned blandningen i den löstagbara •
skålen.
Sätta samman apparaten. Se avsnittet •
"Montering".
Slå på apparaten. Se avsnittet "Tips för •
användning". Apparaten börjar blanda.
Ungefärlig tid: 15-20 minuter.
Om så erfordras, häll mer av blandningen •
genom påfyllningsöppningen i skålens lock.
Förvara efterrätter
Innan du börjar, ber vi dig att mycket noga
beakta följande detaljer:
- Förvara inte efterrätter i frysen längre tid
än 2 veckor.