Whirlpool AMW 848/IXL Recipe book

Typ
Recipe book

Denna manual är också lämplig för

Beroende på modellen på din mikrovågsugn hittar du en crisp-platta som är speciellt framtagen för
att ge bästa möjliga tillagningsresultat. För att korrekt följa recepten, kontrollera diametern på din
crisp-platta:
mellan/stor storlek crisp-platta ca 30 cm i diameter
liten storlek crisp-platta ca 25 cm i diameter
PIZZA
FÖR 4 PERSONER
FUNKTION: CRISP
TID: 2 TIM 30 MIN.
KOKTID: 14-15 MIN. FÖR MELLANSTOR TILL STOR CRISP-PLATTA
11-13 MIN. FÖR LITEN CRISP-PLATTA
Blanda jästen varmt vatten max (37°C). Placera mjölet i en 1.
skål och häll i uppblandad jäst, olja och salt. Blanda väl och
knåda sedan till en jämn och slät deg. Täck över degen och
låt den jäsa på varm plats i ungefär 2 timmar.
Olja crisp-plattan lätt.2.
Platta ut degen med händerna tills den fyller hela crisp-3.
plattan, och pricka degen med en gaffel.
Häll av och hacka burktomaterna och sprid ut dem jämnt 4.
över degen. Tillsätt mozzarella-ost, oregano, salt och lite
olja.
Baka pizzan i 14-15 minuter på Crisp (för en liten crisp-5.
platta, baka i 11-13 minuter på Crisp).
TIPS!
Prova med andra pizzafyllningar, som skinka, oliver,
kronärtskockor, grönsaker, skaldjur osv...
I
NGREDIENSER MELLAN/STOR LITEN
CRISP-PLATTA CRISP-PLATTA
Mjöl 230-250 g 150-160 g
Färsk jäst 15 g 10 g
Vatten 150 ml 100 ml
Olja 30 ml (2 msk) 15 ml (1 msk)
Salt
INGREDIENSER FÖR FYLLNING:
Burktomater 350 g 250 g
Mozzarella-ost 175 g 125 g
Salt, oregano, lite olja
Lite olja på crisp-plattan
3
Crisp
Recept
SVENSKA
CSC_00309_cluster NORDICS.indd 3CSC_00309_cluster NORDICS.indd 3 30-11-2009 12:37:1230-11-2009 12:37:12
SPANSK
OMELETT
FÖR 4 PERSONER
FUNKTION: CRISP
TID: 10 MIN.
KOKTID: 15-18 MIN. FÖR MELLANSTOR TILL STOR CRISP-PLATTA
12-14 MIN. FÖR LITEN CRISP-PLATTA
Förvärm crisp-plattan med smör eller olja i 2½-3 minuter 1.
på Crisp.
Placera den tärnade potatisen på crisp-plattan och laga på 2.
Crisp i 6-8 minuter.
Blanda i lök och laga på Crisp i 4-5 minuter till. Rör om en 3.
gång under tillagningen.
Under tiden, vispa äggen tillsammans med mjölk i en skål 4.
och tillsätt salt och peppar.
Häll äggblandningen över potatisen på crisp-plattan och 5.
laga i 2-3 minuter på Crisp.
Servera varm eller kall, med sallad till.6.
TIPS!
Om du vill ha en riktigt gyllene omelett, skall du tillaga i 3-4 minuter längre på grill efteråt.
I
NGREDIENSER MELLAN/STOR LITEN
CRISP-PLATTA CRISP-PLATTA
Fryst, tärnad
potatis 250 g 150 g
Smör eller olja 15 ml (1 msk) 15 ml (1 msk)
Hackad lök 1 mellanstor 1 liten
Ägg 4 3
Mjölk 30 ml (2 msk) 30 ml (2 msk)
Salt, peppar
4
UGNSBAKAD
POTATIS
Skala och skär upp potatisen - inte för små bitar.1.
Täck crisp-plattan med bakplåtspapper och placera potatisen 2.
på plattan.
Strö salt, rosmarin, krossad eller hackad vitlök och häll lite 3.
olja över potatisen.
Tillaga på Crisp i 15-16 minuter. Om potatisen blir för brynt 4.
undertill, rör runt dem lite efter ungefär 10 minuter och
laga sedan färdigt dem.
FÖR 2-4 PERSONER
INGREDIENSER
400 g potatis
Rosmarin
Olja
Vitlök
Salt
FUNKTION: CRISP
TID: 10 MIN.
KOKTID: 15-16 MIN.
CSC_00309_cluster NORDICS.indd 4CSC_00309_cluster NORDICS.indd 4 30-11-2009 12:37:1530-11-2009 12:37:15
KYCKLING I
VINSÅS
FÖR 4 PERSONER
FUNKTION: MIKROVÅGOR
TID: 30 MIN.
KOKTID: 15-16 MIN.
1 kg kyckling (ca)
30 g (2 msk) smör eller margarin
1 msk paprikapulver eller sojasås
3-4 basilikablad
1 ½ dl (150 ml) torrt, vitt vin
TILL SÅSEN:
100 ml grädde
1 msk majsmjöl
en nypa kryddsalt
½ bittermandel
GARNERING:
200 g röda eller vita druvor
20 g rostade mandelfl agor
Tvätta och torka av kycklingen, skär den i bitar och avlägsna 1.
fett.
Placera smör eller margarin i en mikrovågssäker skål. Täck 2.
över och smält på 350 W i 1 minut, blanda i paprikapulver
eller soja och pensla kycklingen med blandningen. Placera
kycklingen i en mikrougnssäker skål och tillsätt basilika och
vin.
Täck över och laga i 12 minuter på 750 W.3.
Blanda grädden med majsmjölet och häll över kycklingen. 4.
Fortsätt tillagningen, med lock, i 2-3 minuter på 750 W. Salta
om så behövs, och tillsätt den halva, rivna bittermandeln.
Skär druvorna i halvor och ta ur kärnorna.5.
Placera kycklingen på ett serveringsfat och garnera med 6.
druvor och rostade mandelfl agor.
Om du vill rosta mandelfl agorna, sprid ut dem på crisp-7.
plattan och rosta i 2-3 minuter medan du rör om dem varje
minut.
5
ÄPPELSTRUDEL
FÖR 6-8 PERSONER
FUNKTION: CRISP
TID: 15 MIN.
KOKTID: 15-16 MIN
INGREDIENSER
2 smördegsplattor, c:a 220-240 g vardera
6 äpplen
1 apelsin
50 g valnötter
50 g pinjenötter
1 tsk (5 ml) mald kanel
50 g russin
50 ml rom
50 g socker
100 g brödsmulor
FÖR PENSLING:
1 ägg
50 ml mjölk
Lägg russinen i lite rom.1.
Skala och skiva äpplena och blanda dem med hackade 2.
valnötter, pinjenötter, socker, apelsinskal och kanel.
Lägg smördegsplattorna omlott och kavla ut dem med 3.
brödkavle till en lång deg.
Tillsätt russinen och brödsmulorna i äppelblandningen. 4.
Brödsmulorna kommer att suga upp den juice som kommer
från äpplena.
Häll upp äppelblandningen på smördegen och rulla ihop den 5.
på längden.
Forma rullen till en cirkel och placera den på en crispplatta 6.
med bakplåtspapper. Tryck till äppelstrudeln lite.
Gör ett par snitt tvärs över och pensla med en blandning 7.
av ägg och mjölk.
Tillaga på Crisp i 15-16 minuter.8.
CSC_00309_cluster NORDICS.indd 5CSC_00309_cluster NORDICS.indd 5 30-11-2009 12:37:2030-11-2009 12:37:20
RIS MED SVAMP
Lägg riset i bottnen av ångkokningssatsen, och tillsätt salt 1.
och vatten.
Täck över med lock, och koka på 62.
TH
SENSE Ångprogram
i 10 minuter (eller den koktid som rekommenderas på
rispaketet).
Låt riset vila några minuter och placera det sedan i en 3.
smord kakform. Vänd upp formen på ett serveringsfat och
garnera med den stekta svampen och basilika.
FÖR 4 PERS
INGREDIENSER
350 g ris
Salt
vattenmängd beror på typ av ris
250 g stekt svamp
Basilika
FUNKTION: 6
TH
SENSE ÅNGA
TID: 15 MINUTER
KOKTID: 10-18 MINUTER
6
Ångkoknings-
recept
Ånga används av fl er och fl er människor för att tillaga mat, eftersom
den anses vara en av de mest hälsosamma metoderna att laga mat.
Ångkokning passar för de fl esta sorters mat och för ett
förvånansvärt stort antal olika recept. att ångkoka mat innebär
allt från att koka grönsaker till olika sorters mat som fi sk, kött
och frukt!
Den ånga som produceras genom att värmen i vätskan byggs upp i
ångkokningssatsen, vilket gör att maten tillagas i en mycket fuktig
atomosfär, något som bevarar vitaminer och mineraler såväl som
smak, och gör det möjligt för dig att tillaga smakfulla rätter på ett
enkelt sätt!
CSC_00309_cluster NORDICS.indd 6CSC_00309_cluster NORDICS.indd 6 30-11-2009 12:37:2030-11-2009 12:37:20
7
ÅNGADE GRÖNSAKER
Gör i ordning grönsakerna. Skala potatisen och morötterna 1.
och skär i bitar. Skär även squashen i bitar och dela upp
blomkålshuvudet i buketter.
Häll vattnet i botten på ångkokningssatsen med en nypa 2.
salt. Placera ånggallret på plats i ångkokningssatsen och lägg
grönsakerna i grupper på ånggallret. Täck med lock.
Tillaga på 63.
TH
SENSE Ångprogram i 6 – 10 minuter. Anmärkning!
Ångningstiden beror på vilken årstid det är!
FÖR 4 PERS
INGREDIENSER
50 g squash
50 g sparris
50 g morötter
50 g haricots verts
50 g potatis
50 g blomkål
100 ml vatten
Salt
FUNKTION: 6
TH
SENSE ÅNGA
TID: 10 MINUTER
KOKTID: 6– 10 MINUTER
FYLLDA PAPRIKOR
FÖR 2-4 PERS
FUNKTION: MIKROVÅGOR, 6
TH
SENSE ÅNGA.
TID: 15 MINUTER.
KOKTID: 6 MINUTER.
VILA: 5 MINUTER
INGREDIENSER
2 – 3 paprikor, 400 – 450 g
400 g köttfärs
1 lök
1 – 2 vitlöksklyftor
15 ml olivolja
30 ml tomatpuré
1 ml muskotnöt
5 ml salt
1 ml svartpeppar
1 ägg
1 skiva vitt bröd, utan kant
30 ml riven parmesanost
100 ml vatten eller buljong
Hacka löken och vitlöken. Placera dem i en form, tillsätt 1.
oljan och tillaga med lock i 1,5-2 minuter på 750W. Låt
svalna.
Skär paprikorna i halvor och ta ur fröna. Placera paprikorna 2.
i insatsen.
Blanda köttfärs, lök, tomatpuré, salt, peppar och muskotnöt. 3.
Tillsätt ägg och brödsmulor. Fyll paprikorna med fyllningen.
Strö parmesanost över.
Häll vattnet eller buljongen i bottenbehållaren på 4.
ångkokningssatsen. Placera paprikorna över och täck med
lock.
Tillaga på 65.
TH
SENSE Ångprogram i 6 minuter.
Låt vila i 5 minuter innan du serverar.6.
CSC_00309_cluster NORDICS.indd 7CSC_00309_cluster NORDICS.indd 7 30-11-2009 12:37:2630-11-2009 12:37:26
LASAGNE
FÖR 4-6 PERS
FUNKTION: MIKROVÅGOR, VARMLUFT + MIKROVÅGOR
TID:1 TIMME
KOKTID: 23-25 MINUTER
INGREDIENSER
TILL KÖTTFÄRSSÅSEN:
500 g köttfärs
1 mellanstor lök, 100-125 g, fi nhackad
1 krossad vitlöksklyfta
15 g smör (1 msk)
2 msk olja
500 g burktomater
1,5 buljongtärningar + 100ml
(1 dl) vatten
salt, peppar, kryddor
TILL BÉCHAMELSÅSEN:
50 g smör
40 g mjöl (0,75 dl)
600 ml mjölk (6 dl)
salt
muskotnöt
300 g lasagne-plattor
40-50 g riven parmesanost
cirka . 30 g (2 msk) smör,
i klickar
100 g mozzarella, grovt hackad
Stek köttet med lök och vitlök i smör tills det är brynt.1.
Tillsätt tomater, och smulade buljongtärningar + vatten 2.
och kryddor. och låt småkoka i ungefär 1 timma, medan du
tillagar béchamelsåsen.
Lägg smöret till béchamelsåsen i en mikrovågssäker skål. 3.
Smält i 1-1,5 minut på 350W. Vispa in mjöl och mjölk.
Tillaga på 750 W i 6-7 minuter tills såsen tjocknar, rör om 4.
varannan minut så att såsen inte fastnar i botten av skålen.
Krydda med salt och muskotnöt.
Om du använder lasangeplattor som behöver förkokas, koka 5.
3 eller 4 stycken lasage-plattor i taget i kokande saltat
vatten. Ta upp, lägg på torr handduk och torka lätt. Om du
använder lasagne-plattor som inte behöver förkokas, kan du
hoppa över detta.
Smörj en fyrkantig ugnsfast och mikrosäker form (30 x 20 6.
cm), lägg ett lager köttfärssås i botten, täck med ett lager
lasagne, ett lager med béchamelsås och lite mozzarella.
Repetera detta tills alla lasagne-plattor är slut, och avsluta 7.
med ett lager parmesan och några smörklickar.
Placera formen på det nedersta metallgallret och tillaga 8.
på Varmluft i 200-210 °C + mikrovågor 160 W i 23-25
minuter.
8
Kombinations-
recept
CSC_00309_cluster NORDICS.indd 8CSC_00309_cluster NORDICS.indd 8 30-11-2009 12:37:3230-11-2009 12:37:32
9
UGNSBAKADE
LAXSKIVOR
Skölj och torka laxen noggrant. Salta och peppra.1.
Lägg smöret i en mikrovågssäker skål och smält under lock 2.
i en halv till en minut på mikrovågor 350W.
Placera dem i en smord ugnsfast och mikrosäker form med 3.
låga kanter, och krydda med salt och peppar. Pensla skivorna
med smör.
Förvärm ugnen på Snabbvärme till 200 °C.4.
Placera formen på det nedersta metallgallret och tillaga på 5.
Varmluft i 200-210 °C + mikrovågor 160 W i 12-16 minuter
(tillagningstiden beror på hur tjocka skivorna är).
Under tiden kan du göra i ordning såsen. Blanda alla 6.
ingredienser i en kastrull.
Koka upp och låt småkoka i några minuter tills såsen 7.
tjocknat. es until thickened.
Servera fi sken och såsen tillsammans med kokt potatis 8.
och grönsaker som sparris eller broccoli. Garnera med
citron.
Både fi sken och såsen kan även serveras kalla
FÖR 4-6 PERS
INGREDIENSER
4-6 benfria laxskivor
(ungefär 150 g styck)
Salt, peppar
30-40 g smör (2-2,5 msk)
SÅS:
200 ml (2 dl) vispgrädde eller crème fraiche
200 ml (2 dl) vatten
1 grönsaks- eller kryddbuljongtärning
Peppar
Dragon
10 ml (2 tsk) senap, Dijon-typ
FUNKTION: SNABBVÄRME, VARMLUFT + MIKROVÅGOR
TID: 5 MINUTER
KOKTID: 12-16 MINUTER
SMÅKAKOR
FÖR 22-24 ST (2 PLÅTAR)
FUNKTION: MIKROVÅGOR, SNABBVÄRME, VARMLUFT
TID: 15 MINUTER
KOKTID: 24-30 MINUTER
INGREDIENSER
125 g smör
1 ägg
125 g vitt socker (1,25 dl)
250 g mjöl (ungefär 4,5 dl)
En nypa salt
1 ägg för pensling
Glacerade körsbär som dekoration
Lägg smöret i en mikrovågssäker skål och smält under lock 1.
i 1,5-2 minuter på mikrovågor 350W.
Vispa ägg och socker till en krämig blandning. Tillsätt mjöl 2.
och det smälta smöret och knåda till en mjuk deg.
Rulla ut degen till 1cm, och använd ett glas (5 cm i 3.
diameter) för att stämpla ut små cirklar. Placera kakorna på
en smord bakplåt (eller på bakplåtspapper).
Pensla kakorna med ägget och dekorera med ett halvt 4.
glacerat körsbär.
Förvärm ugnen på Snabbvärme till 200 °C och grädda i 12-5.
15 minuter.
CSC_00309_cluster NORDICS.indd 9CSC_00309_cluster NORDICS.indd 9 30-11-2009 12:37:3530-11-2009 12:37:35
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Whirlpool AMW 848/IXL Recipe book

Typ
Recipe book
Denna manual är också lämplig för