KYCKLING I
VINSÅS
FÖR 4 PERSONER
FUNKTION: MIKROVÅGOR
TID: 30 MIN.
KOKTID: 15-16 MIN.
1 kg kyckling (ca)
30 g (2 msk) smör eller margarin
1 msk paprikapulver eller sojasås
3-4 basilikablad
1 ½ dl (150 ml) torrt, vitt vin
TILL SÅSEN:
100 ml grädde
1 msk majsmjöl
en nypa kryddsalt
½ bittermandel
GARNERING:
200 g röda eller vita druvor
20 g rostade mandelfl agor
Tvätta och torka av kycklingen, skär den i bitar och avlägsna 1.
fett.
Placera smör eller margarin i en mikrovågssäker skål. Täck 2.
över och smält på 350 W i 1 minut, blanda i paprikapulver
eller soja och pensla kycklingen med blandningen. Placera
kycklingen i en mikrougnssäker skål och tillsätt basilika och
vin.
Täck över och laga i 12 minuter på 750 W.3.
Blanda grädden med majsmjölet och häll över kycklingen. 4.
Fortsätt tillagningen, med lock, i 2-3 minuter på 750 W. Salta
om så behövs, och tillsätt den halva, rivna bittermandeln.
Skär druvorna i halvor och ta ur kärnorna.5.
Placera kycklingen på ett serveringsfat och garnera med 6.
druvor och rostade mandelfl agor.
Om du vill rosta mandelfl agorna, sprid ut dem på crisp-7.
plattan och rosta i 2-3 minuter medan du rör om dem varje
minut.
5
ÄPPELSTRUDEL
FÖR 6-8 PERSONER
FUNKTION: CRISP
TID: 15 MIN.
KOKTID: 15-16 MIN
INGREDIENSER
2 smördegsplattor, c:a 220-240 g vardera
6 äpplen
1 apelsin
50 g valnötter
50 g pinjenötter
1 tsk (5 ml) mald kanel
50 g russin
50 ml rom
50 g socker
100 g brödsmulor
FÖR PENSLING:
1 ägg
50 ml mjölk
Lägg russinen i lite rom.
1.
Skala och skiva äpplena och blanda dem med hackade 2.
valnötter, pinjenötter, socker, apelsinskal och kanel.
Lägg smördegsplattorna omlott och kavla ut dem med 3.
brödkavle till en lång deg.
Tillsätt russinen och brödsmulorna i äppelblandningen. 4.
Brödsmulorna kommer att suga upp den juice som kommer
från äpplena.
Häll upp äppelblandningen på smördegen och rulla ihop den 5.
på längden.
Forma rullen till en cirkel och placera den på en crispplatta 6.
med bakplåtspapper. Tryck till äppelstrudeln lite.
Gör ett par snitt tvärs över och pensla med en blandning 7.
av ägg och mjölk.
Tillaga på Crisp i 15-16 minuter.8.
6SC_000314_NORDICS.indd 56SC_000314_NORDICS.indd 5 30-11-2009 14:27:1530-11-2009 14:27:15