Whirlpool AMW 825 IX Recipe book

Typ
Recipe book
3
Beroende på modellen på din mikrovågsugn hittar du en crisp-platta som är speciellt framtagen för att
ge bästa möjliga tillagningsresultat. För att korrekt följa recepten, kontrollera diametern på din crisp-
platta:
mellan/stor storlek crisp-platta ca 30 cm i diameter
liten storlek crisp-platta ca 25 cm i diameter
PIZZA
FÖR 4 PERSONER
FUNKTION: CRISP
TID: 2 TIM 30 MIN.
KOKTID: 14-15 MIN. FÖR MELLANSTOR TILL STOR CRISP-PLATTA
11-13 MIN. FÖR LITEN CRISP-PLATTA
Blanda jästen varmt vatten max (37°C). Placera mjölet i en 1.
skål och häll i uppblandad jäst, olja och salt. Blanda väl och
knåda sedan till en jämn och slät deg. Täck över degen och
låt den jäsa på varm plats i ungefär 2 timmar.
Olja crisp-plattan lätt.2.
Platta ut degen med händerna tills den fyller hela crisp-3.
plattan, och pricka degen med en gaffel.
Häll av och hacka burktomaterna och sprid ut dem jämnt 4.
över degen. Tillsätt mozzarella-ost, oregano, salt och lite
olja.
Baka pizzan i 14-15 minuter på Crisp (för en liten crisp-5.
platta, baka i 11-13 minuter på Crisp).
Tips!
Prova med andra pizzafyllningar, som skinka, oliver,
kronärtskockor, grönsaker, skaldjur osv...
I
NGREDIENSER MELLAN/STOR LITEN
CRISP-PLATTA CRISP-PLATTA
Mjöl 230-250 g 150-160 g
Färsk jäst 15 g 10 g
Vatten 150 ml 100 ml
Olja 30 ml (2 msk) 15 ml (1 msk)
Salt
INGREDIENSER FÖR FYLLNING:
Burktomater 350 g 250 g
Mozzarella-ost 175 g 125 g
Salt, oregano, lite olja
Lite olja på crisp-plattan
Crisp
Recept
SVENSKA
CC_00319_-NORDICS.indd 3CC_00319_-NORDICS.indd 3 30-11-2009 14:08:3930-11-2009 14:08:39
4
SPANSK
OMELETT
FÖR 4 PERSONER
FUNKTION: CRISP
TID: 10 MIN.
KOKTID: 15-18 MIN. FÖR MELLANSTOR TILL STOR CRISP-PLATTA
12-14 MIN. FÖR LITEN CRISP-PLATTA
Förvärm crisp-plattan med smör eller olja i 2½-3 minuter 1.
på Crisp.
Placera den tärnade potatisen på crisp-plattan och laga på 2.
Crisp i 6-8 minuter.
Blanda i lök och laga på Crisp i 4-5 minuter till. Rör om en 3.
gång under tillagningen.
Under tiden, vispa äggen tillsammans med mjölk i en skål 4.
och tillsätt salt och peppar.
Häll äggblandningen över potatisen på crisp-plattan och 5.
laga i 2-3 minuter på Crisp.
Servera varm eller kall, med sallad till.6.
Tips!
Om du vill ha en riktigt gyllene omelett, skall du
tillaga i 3-4 minuter längre på grill efteråt.
I
NGREDIENSER MELLAN/STOR LITEN
CRISP-PLATTA CRISP-PLATTA
Fryst, tärnad
potatis 250 g 150 g
Smör eller olja 15 ml (1 msk) 15 ml (1 msk)
Hackad lök 1 mellanstor 1 liten
Ägg 4 3
Mjölk 30 ml (2 msk) 30 ml (2 msk)
Salt, peppar
LAX- OCH
GRÖNSAKSQUICHE
Ta två bitar bakplåtspapper. På den ena lägger du upp 1.
laxbitarna och de skivade tomaterna och krydda med
kryddorna.
det andra pappret lägger du upp den skivade endiven och 2.
strö över salt och kryddor. Vik ihop papprena med fyllning
till två paket och lägg paketen på crisp-plattan.
Baka dem på Crisp i 8 minuter. Ta sedan av dem från crisp-3.
plattan och låt dem svalna.
Vispa ihop ägg, mjölk, hackad persilja, olja och salt.4.
Rulla ut smördegen och klä crisp-plattan och stick den med 5.
en gaffel.
Placera den ångade laxen, tomaterna och endiverna på 6.
smördegen tillsammans med tärnad ost.
Häll över äggblandningen och tillaga på Crisp enligt 7.
rekommenderad koktid.
FÖR 4-6 PERSONER
INGREDIENSER MELLAN/STOR LITEN
CRISP-PLATTA CRISP-PLATTA
Färsk pajdeg:
(220-240 g) 1 rulle 1 rulle
Ångad lax 400 g 300 g
Tomater 4 2
Belgisk endivsallat 400 g 250 g
Färsk mjukost 100 g 75 g
Ägg 4 3
Mjölk 100 ml 75 ml
Persilja 1 msk 1 msk
Olja 2 tsk 2 tsk
Salt
FUNKTION: CRISP
TID: 15 MIN.
KOKTID: 12-14 MIN. FÖR MELLANSTOR TILL STOR CRISP-PLATTA
11-12 MIN. FÖR LITEN CRISP-PLATTA
CC_00319_-NORDICS.indd 4CC_00319_-NORDICS.indd 4 30-11-2009 14:08:4330-11-2009 14:08:43
5
KYCKLING I
VINSÅS
FÖR 4 PERSONER
FUNKTION: MIKROVÅGOR
TID: 30 MIN.
KOKTID: 15-16 MIN.
1 kg kyckling (ca)
30 g (2 msk) smör eller margarin
1 msk paprikapulver eller sojasås
3-4 basilikablad
1 ½ dl (150 ml) torrt, vitt vin
TILL SÅSEN:
100 ml grädde
1 msk majsmjöl
en nypa kryddsalt
½ bittermandel
GARNERING:
200 g röda eller vita druvor
20 g rostade mandelfl agor
Tvätta och torka av kycklingen, skär den i bitar och avlägsna 1.
fett.
Placera smör eller margarin i en mikrovågssäker skål. Täck över 2.
och smält på 350 W i 1 minut, blanda i paprikapulver eller soja
och pensla kycklingen med blandningen. Placera kycklingen i
en mikrougnssäker skål och tillsätt basilika och vin.
Täck över och laga i 12 minuter på 750 W.3.
Blanda grädden med majsmjölet och häll över kycklingen. 4.
Fortsätt tillagningen, med lock, i 2-3 minuter på 750 W. Salta
om så behövs, och tillsätt den halva, rivna bittermandeln.
Skär druvorna i halvor och ta ur kärnorna.5.
Placera kycklingen på ett serveringsfat och garnera med 6.
druvor och rostade mandelfl agor.
Om du vill rosta mandelfl agorna, sprid ut dem på crisp-plattan 7.
och rosta i 2-3 minuter medan du rör om dem varje minut.
ÄPPELSTRUDEL
FÖR 6-8 PERSONER
FUNKTION: CRISP
TID: 15 MIN.
KOKTID: 15-16 MIN
INGREDIENSER
2 smördegsplattor, c:a 220-240 g vardera
6 äpplen
1 apelsin
50 g valnötter
50 g pinjenötter
1 tsk (5 ml) mald kanel
50 g russin
50 ml rom
50 g socker
100 g brödsmulor
FÖR PENSLING:
1 ägg
50 ml mjölk
Lägg russinen i lite rom.1.
Skala och skiva äpplena och blanda dem med hackade 2.
valnötter, pinjenötter, socker, apelsinskal och kanel.
Lägg smördegsplattorna omlott och kavla ut dem med 3.
brödkavle till en lång deg.
Tillsätt russinen och brödsmulorna i äppelblandningen. 4.
Brödsmulorna kommer att suga upp den juice som kommer
från äpplena.
Häll upp äppelblandningen på smördegen och rulla ihop den 5.
på längden.
Forma rullen till en cirkel och placera den på en crispplatta 6.
med bakplåtspapper. Tryck till äppelstrudeln lite.
Gör ett par snitt tvärs över och pensla med en blandning 7.
av ägg och mjölk.
Tillaga på Crisp i 15-16 minuter.8.
CC_00319_-NORDICS.indd 5CC_00319_-NORDICS.indd 5 30-11-2009 14:08:4630-11-2009 14:08:46
6
LASAGNE
FÖR 4-6 PERSONER
FUNKTION: MIKROVÅGOR, VARMLUFT + MIKROVÅGOR
TID:1 TIMME
KOKTID: 23-25 MINUTER
INGREDIENSER
TILL KÖTTFÄRSSÅSEN:
500 g köttfärs
1 mellanstor lök, 100-125 g, fi nhackad
1 krossad vitlöksklyfta
15 g smör (1 msk)
2 msk olja
500 g burktomater
1,5 buljongtärningar + 100ml
(1 dl) vatten
salt, peppar, kryddor
TILL BÉCHAMELSÅSEN:
50 g smör
40 g mjöl (0,75 dl)
600 ml mjölk (6 dl)
salt
muskotnöt
300 g lasagne-plattor
40-50 g riven parmesanost
cirka . 30 g (2 msk) smör,
i klickar
100 g mozzarella, grovt hackad
Stek köttet med lök och vitlök i smör tills det är brynt.1.
Tillsätt tomater, och smulade buljongtärningar + vatten 2.
och kryddor. och låt småkoka i ungefär 1 timma, medan du
tillagar béchamelsåsen.
Lägg smöret till béchamelsåsen i en mikrovågssäker skål. 3.
Smält i 1-1,5 minut på 350W. Vispa in mjöl och mjölk.
Tillaga på 750 W i 6-7 minuter tills såsen tjocknar, rör om 4.
varannan minut så att såsen inte fastnar i botten av skålen.
Krydda med salt och muskotnöt.
Om du använder lasangeplattor som behöver förkokas, koka 5.
3 eller 4 stycken lasage-plattor i taget i kokande saltat
vatten. Ta upp, lägg på torr handduk och torka lätt. Om du
använder lasagne-plattor som inte behöver förkokas, kan du
hoppa över detta.
Smörj en fyrkantig ugnsfast och mikrosäker form (30 x 20 6.
cm), lägg ett lager köttfärssås i botten, täck med ett lager
lasagne, ett lager med béchamelsås och lite mozzarella.
Repetera detta tills alla lasagne-plattor är slut, och avsluta 7.
med ett lager parmesan och några smörklickar.
Placera formen på det nedersta metallgallret och tillaga 8.
på Varmluft i 200-210 °C + mikrovågor 160 W i 23-25
minuter.
Kombinations
Recept
CC_00319_-NORDICS.indd 6CC_00319_-NORDICS.indd 6 30-11-2009 14:08:5030-11-2009 14:08:50
7
UGNSBAKAD KALV
FÖR 4-6 PERSONER
FUNKTION: SNABBVÄRME, VARMLUFT+ MIKROVÅGOR
TID: 10 MINUTER
KOKTID: 55-60 MINUTER
INGREDIENSER
cirka 1 kg benfri kalvrygg
Salt, peppar
250 g champinjoner
250 g hackad schalottenlök
2-3 msk smör
TILL SÅSEN:
200 ml (2 dl) vispgrädde
eller crème fraiche
4 msk vitt vin
hackad gräslök eller persilja
Salt, peppar
Förvärm ugnen på Snabbvärme till 175 °C.1.
Krydda köttet med peppar och salt och placera det i en 2.
smord ugnsfast och mikrosäker form. Placera grönsakerna
runt omkring köttet. Klicka ner smör.
Placera formen på det nedersta metallgallret.3.
Tillaga på varmluft i 175 °C + mikrovågor 160 W i 55-4.
60 minuter. Vänd på köttet efter halva tiden, och rör om
grönsakerna. Köttet är medelstekt då dess mittentemperatur
når 68-70 °C och genomstekt då temperaturen når 75 °C.
Täck över köttet med folie medan du tillreder såsen.5.
Blanda köttsaft, grädde och vitt vin i en kastrull. Koka upp 6.
och låt småkoka i några minuter tills såsen tjocknat. Tillsätt
gräslök eller persilja och krydda.
Skär upp köttet och servera tillsammans med grönsaker, 7.
potatis och andra grönsaker.
UGNSBAKAD
POTATIS
Skala och skär upp potatisen - inte för små bitar.1.
Täck crisp-plattan med bakplåtspapper och placera potatisen 2.
på plattan.
Strö salt, rosmarin, krossad eller hackad vitlök och häll lite 3.
olja över potatisen.
Tillaga på Crisp i 15-16 minuter. Om potatisen blir för brynt
4.
undertill, rör runt dem lite efter ungefär 10 minuter och
laga sedan färdigt dem.
FÖR 2-4 PERSONER
I
NGREDIENSER
400 g potatis
Rosmarin
Olja
Vitlök
Salt
FUNKTION: CRISP
TID: 10 MIN.
KOKTID: 15-16 MIN.
CC_00319_-NORDICS.indd 7CC_00319_-NORDICS.indd 7 30-11-2009 14:08:5430-11-2009 14:08:54
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Whirlpool AMW 825 IX Recipe book

Typ
Recipe book