4
SPANSK
OMELETT
FÖR 4 PERSONER
FUNKTION: CRISP
TID: 10 MIN.
KOKTID: 15-18 MIN. FÖR MELLANSTOR TILL STOR CRISP-PLATTA
12-14 MIN. FÖR LITEN CRISP-PLATTA
Förvärm crisp-plattan med smör eller olja i 2½-3 minuter 1.
på Crisp.
Placera den tärnade potatisen på crisp-plattan och laga på 2.
Crisp i 6-8 minuter.
Blanda i lök och laga på Crisp i 4-5 minuter till. Rör om en 3.
gång under tillagningen.
Under tiden, vispa äggen tillsammans med mjölk i en skål 4.
och tillsätt salt och peppar.
Häll äggblandningen över potatisen på crisp-plattan och 5.
laga i 2-3 minuter på Crisp.
Servera varm eller kall, med sallad till.6.
Tips!
Om du vill ha en riktigt gyllene omelett, skall du
tillaga i 3-4 minuter längre på grill efteråt.
I
NGREDIENSER MELLAN/STOR LITEN
CRISP-PLATTA CRISP-PLATTA
Fryst, tärnad
potatis 250 g 150 g
Smör eller olja 15 ml (1 msk) 15 ml (1 msk)
Hackad lök 1 mellanstor 1 liten
Ägg 4 3
Mjölk 30 ml (2 msk) 30 ml (2 msk)
Salt, peppar
LAX- OCH
GRÖNSAKSQUICHE
Ta två bitar bakplåtspapper. På den ena lägger du upp 1.
laxbitarna och de skivade tomaterna och krydda med
kryddorna.
På det andra pappret lägger du upp den skivade endiven och 2.
strö över salt och kryddor. Vik ihop papprena med fyllning
till två paket och lägg paketen på crisp-plattan.
Baka dem på Crisp i 8 minuter. Ta sedan av dem från crisp-3.
plattan och låt dem svalna.
Vispa ihop ägg, mjölk, hackad persilja, olja och salt.4.
Rulla ut smördegen och klä crisp-plattan och stick den med 5.
en gaffel.
Placera den ångade laxen, tomaterna och endiverna på 6.
smördegen tillsammans med tärnad ost.
Häll över äggblandningen och tillaga på Crisp enligt 7.
rekommenderad koktid.
FÖR 4-6 PERSONER
INGREDIENSER MELLAN/STOR LITEN
CRISP-PLATTA CRISP-PLATTA
Färsk pajdeg:
(220-240 g) 1 rulle 1 rulle
Ångad lax 400 g 300 g
Tomater 4 2
Belgisk endivsallat 400 g 250 g
Färsk mjukost 100 g 75 g
Ägg 4 3
Mjölk 100 ml 75 ml
Persilja 1 msk 1 msk
Olja 2 tsk 2 tsk
Salt
FUNKTION: CRISP
TID: 15 MIN.
KOKTID: 12-14 MIN. FÖR MELLANSTOR TILL STOR CRISP-PLATTA
11-12 MIN. FÖR LITEN CRISP-PLATTA
CC_00319_-NORDICS.indd 4CC_00319_-NORDICS.indd 4 30-11-2009 14:08:4330-11-2009 14:08:43