Whirlpool AVM 966 IX Recipe book

Typ
Recipe book

Denna manual är också lämplig för

PIZZA
FÖR 4 PERSONERFÖR 4 PERSONER
FUNKTION: CRISP
TID: 2 TIM 30 MIN.
KOKTID: 14-15 MIN. FÖR MELLANSTOR TILL STOR CRISP-PLATTA
11-13 MIN. FÖR LITEN CRISP-PLATTA
Blanda jästen varmt vatten max (37°C). Placera mjölet i 1.
en skål och häll i uppblandad jäst, olja och salt. Blanda
väl och knåda sedan till en jämn och slät deg. Täck
över degen och låt den jäsa på varm plats i ungefär 2
timmar.
Olja crisp-plattan lätt.2.
Platta ut degen med händerna tills den fyller hela crisp-3.
plattan, och pricka degen med en gaffel.
Häll av och hacka burktomaterna och sprid ut dem 4.
jämnt över degen. Tillsätt mozzarella-ost, oregano, salt
och lite olja.
Baka pizzan i 14-15 minuter på Crisp (för en liten crisp-5.
platta, baka i 11-13 minuter på Crisp).
TIPS!
Prova med andra pizzafyllningar, som skinka, oliver,
kronärtskockor, grönsaker, skaldjur osv...
3
CRISP ÄR EN EXKLUSIV WHIRLPOOLFUNKTION SOM GÖR ATT DU KAN TILLAGA KNAPRIGA, PERFEKT BAKADE MATRÄTTER BARA
NÅGRA MINUTER MED HJÄLP AV DENNA PATENTERADE METOD. FUNKTIONEN GÖR DET MÖJLIGT ATT ANVÄNDA KOMBINATIONSTILLAGNING
MED TRE OLIKA FUNKTIONER, OCH GER RESULTAT SOM DU ALDRIG TROTT VAR MÖJLIGA MED EN MIKROVÅGSUGN.
MED CRISP-FUNKTIONEN FÅNGAS MIKROVÅGORNA IN OCH HÅLLS KVAR AV CRISP-PLATTAN, OCH VÄRMER DÄRIGENOM UPP HELA DESS
YTA.
SAMTIDIGT TILLAGAR MIKROVÅGORNA OCH GRILLELEMENTET SNABBT DIN MAT, OCH LÄMNAR EN BRYNT YTA MEDAN BOTTENLAGRET BLIR
KNAPRIGT.
INNAN DU BÖRJAR TILLAGNINGEN ÄR DET BÄST ATT DU VÄRMER UPP CRISP-PLATTAN IELLER 3 MINUTER FÖR MAT SOM
TRADITIONELLT TILLAGAS MED BRYNING ELLER STEKNING (T EX ÄGG), OCH FÖR SMÅ MÄNGDER MAT SOM ENDAST SKALL TILLAGAS EN
KORT STUND. FÖRVÄRMNING BEHÖVS INTE FÖR MATRÄTTER SOM BEHÖVER LÄNGRE TILLAGNING (T EX PIZZA, TÅRTOR). ANVÄND ALLTID
DEN ROTERANDE SKIVTALLRIKEN.
CRISP-PLATTAN ÄR PERFEKT FÖR ATT LAGA PIZZA OCH SMAKLIGA PAJER.
DU KAN OCKSÅ ANVÄNDA DENNA FUNKTION FÖR ATT ÅTERUPPVÄRMA PIZZA OCH ANNAN DEGBASERAD MAT, FÖR ATT STEKA KORV OCH
BACON, FÖR ATT STEKA KÖTT, KYCKLING, HAMBURGARE ELLER ÄGG, OCH ÄVEN FRUSEN MAT (POMMES FRITES, FISKPINNAR, ETC).
INGREDIENSER MELLAN/STOR LITEN
CRISP-PLATTA CRISP-PLATTA
Mjöl 230-250 g 150-160 g
Färsk jäst 15 g 10 g
Vatten 150 ml 100 ml
Olja 30 ml (2 msk) 15 ml (1 msk)
Salt
INGREDIENSER FÖR FYLLNING:
Burktomater 350 g 250 g
Mozzarella-ost 175 g 125 g
Salt, oregano, lite olja
Lite olja på crisp-plattan
ANMÄRKNING: BEROENDE DIN MODELL AV MIKROVÅGSUGN HITTAR DU EN SPECIFIK CRISP-PLATTA SOM ÄR SPECIELLT FRAMTAGEN FÖR ATT GE
BÄSTA MÖJLIGT TILLAGNINGSRESULTAT. FÖR ATT KORREKT FÖRLJA RECEPTEN, KONTROLLERA DIAMETERN DIN CRISP-PLATTA:
MELLAN/STOR STORLEK CRISP-PLATTA CA 30 CM I DIAMETER
LITEN STORLEK CRISP-PLATTA CA 25 CM I DIAMETER
LAX- OCH
GRÖNSAKSQUICHE
Ta två bitar bakplåtspapper. På den ena lägger du upp 1.
laxbitarna och de skivade tomaterna och krydda med
kryddorna.
På det andra pappret lägger du upp den skivade endiven 2.
och strö över salt och kryddor. Vik ihop papprena med
fyllning till två paket och lägg paketen på crisp-plattan.
Baka dem på Crisp i 8 minuter. Ta sedan av dem från 3.
crisp-plattan och låt dem svalna.
Vispa ihop ägg, mjölk, hackad persilja, olja och salt.4.
Rulla ut smördegen och klä crisp-plattan och stick den 5.
med en gaffel.
Placera den ångade laxen, tomaterna och endiverna på 6.
smördegen tillsammans med tärnad ost.
Häll över äggblandningen och tillaga på Crisp enligt 7.
rekommenderad koktid.
FÖR 4-6 PERSONERFÖR 4-6 PERSONER
INGREDIENSER MELLAN/STOR LITEN
CRISP-PLATTA CRISP-PLATTA
Färsk pajdeg:
(220-240 g) 1 rulle 1 rulle
Ångad lax 400 g 300 g
Tomater 4 2
Belgisk endivsallat 400 g 250 g
Färsk mjukost 100 g 75 g
Ägg 4 3
Mjölk 100 ml 75 ml
Persilja 1 msk 1 msk
Olja 2 tsk 2 tsk
Salt
FUNKTION: CRISP
TID: 15 MIN.
KOKTID: 12-14 MIN. FÖR MELLANSTOR TILL STOR CRISP-PLATTA
11-12 MIN. FÖR LITEN CRISP-PLATTA
SVENSKA
crisp_00323_NORDICS_WH.indd 3crisp_00323_NORDICS_WH.indd 3 1-12-2009 15:33:441-12-2009 15:33:44
4
ANKA I APELSINSÅS
FÖR 4-6 PERSONERFÖR 4-6 PERSONER
FUNKTION: CRISP + MIKROVÅGOR
TID: 10 MIN.
KOKTID: 14-15 MIN.
INGREDIENSER
1 kg anka (ca)
smör eller olja
5 apelsiner
1 glas vitt vin
salt
Lägg lite smör och salt inuti ankan. Smörj crisp-plattan
1.
med lite smör eller olja. Förvärm crisp-plattan i 3
minuter.
Placera ankan på crisp-plattan med bröstet uppåt och 2.
tillaga i 12-14 minuter på Crisp, vänd ankan halvvägs
igenom tillagningen.
Häll det vita vinet i crisp-plattan mot slutet av tillagningen 3.
och låt det koka in ett par minuter.
Kontrollera att köttet är klart genom att sticka in ett spett 4.
i den tjockaste delen av köttet. Skala en apelsin och skär
skalet i tunna strimlor som skall kokas i extremt varmt
vatten i 1-2 minuter på 750 W.
Pressa två apelsiner. Skumma fettet från ankans köttsaft 5.
och tillsätt den pressade apelsinen och apelsinskalet.
Värm såsen med mikrovågor på 750 W i 1-2 minuter och
6.
servera ankan med såsen.
Garnera med tunna skivor apelsin.7.
SPANSK
OMELETT
FÖR 4 PERSONERFÖR 4 PERSONER
FUNKTION: CRISP
TID: 10 MIN.
KOKTID: 15-18 MIN. FÖR MELLANSTOR TILL STOR CRISP-PLATTA
12-14 MIN. FÖR LITEN CRISP-PLATTA
Förvärm crisp-plattan med smör eller olja i 2½-3 minuter 1.
på Crisp.
Placera den tärnade potatisen på crisp-plattan och laga 2.
på Crisp i 6-8 minuter.
Blanda i lök och laga på Crisp i 4-5 minuter till. Rör om 3.
en gång under tillagningen.
Under tiden, vispa äggen tillsammans med mjölk i en 4.
skål och tillsätt salt och peppar.
Häll äggblandningen över potatisen på crisp-plattan och 5.
laga i 2-3 minuter på Crisp.
Servera varm eller kall, med sallad till.6.
INGREDIENSER MELLAN/STOR LITEN
CRISP-PLATTA CRISP-PLATTA
Fryst, tärnad
potatis 250 g 150 g
Smör eller olja 15 ml (1 msk) 15 ml (1 msk)
Hackad lök 1 mellanstor 1 liten
Ägg 4 3
Mjölk 30 ml (2 msk) 30 ml (2 msk)
Salt, peppar
TIPS!
Om du vill ha en riktigt gyllene omelett,
skall du tillaga i 3-4 minuter längre på grill efteråt.
crisp_00323_NORDICS_WH.indd 4crisp_00323_NORDICS_WH.indd 4 1-12-2009 15:33:461-12-2009 15:33:46
5
UGNSBAKAD
POTATIS
Skala och skär upp potatisen - inte för små bitar.1.
Täck crisp-plattan med bakplåtspapper och placera 2.
potatisen på plattan.
Strö salt, rosmarin, krossad eller hackad vitlök och häll
3.
lite olja över potatisen.
Tillaga på Crisp i 15-16 minuter. Om potatisen blir för 4.
brynt undertill, rör runt dem lite efter ungefär 10 minuter
och laga sedan färdigt dem.
FÖR 2-4 PERSONERFÖR 2-4 PERSONER
INGREDIENSER
400 g potatis
Rosmarin
Olja
Vitlök
Salt
FUNKTION: CRISP
TID: 10 MIN.
KOKTID: 15-16 MIN.
ÄPPELSTRUDEL
FÖR 6-8 PERSONERFÖR 6-8 PERSONER
FUNKTION: CRISP
TID: 15 MIN.
KOKTID: 15-16 MIN
INGREDIENSER
2 smördegsplattor, c:a
220-240 g vardera
6 äpplen
1 apelsin
50 g valnötter
50 g pinjenötter
1 tsk (5 ml) mald kanel
50 g russin
50 ml rom
50 g socker
100 g brödsmulor
FÖR PENSLING:
1 ägg
50 ml mjölk
Lägg russinen i lite rom.
1.
Skala och skiva äpplena och blanda dem med hackade 2.
valnötter, pinjenötter, socker, apelsinskal och kanel.
Lägg smördegsplattorna omlott och kavla ut dem med 3.
brödkavle till en lång deg.
Tillsätt russinen och brödsmulorna i äppelblandningen. 4.
Brödsmulorna kommer att suga upp den juice som
kommer från äpplena.
Häll upp äppelblandningen på smördegen och rulla ihop 5.
den på längden.
Forma rullen till en cirkel och placera den på en crispplatta 6.
med bakplåtspapper. Tryck till äppelstrudeln lite.
Gör ett par snitt tvärs över och pensla med en blandning 7.
av ägg och mjölk.
Tillaga på Crisp i 15-16 minuter.8.
NÖTKAKA
12-16 SKIVOR12-16 SKIVOR
FUNKTION: CRISP + MIKROVÅGOR
TID: 15 MIN.
KOKTID: 10-12 MIN. FÖR MELLANSTOR TILL STOR CRISP-PLATTA
7-8 MIN. FÖR LITEN CRISP-PLATTA
Hacka nötterna1.
Bryt chokladen i bitar och lägg den tillsammans med 2.
smöret i en mikrovågssäker skål. Smält på 350 W i
3-4 min. Rör om två gånger under tiden, och låt sedan
svalna.
Separera äggulan från vitan och häll gulorna, en i taget, i 3.
bunken med smör-choklad, rör om hela tiden. Rör även i
socker, vaniljsocker, hackade nötter och mjöl.
Vispa äggvitorna hårt tillsammans med saltet och vänd 4.
sedan försiktigt ned dem i smeten.
Häll smeten på crisp-plattan som är täckt med ett 5.
bakplåtspapper. Tillaga stor och mellanstor crisp-platta i
10-12 minuter på Crisp, och den lilla crisp-plattan i 7-8
minuter på Crisp.
Låt kakan svalna på crisp-plattan, när den är kall, lyft upp 6.
den tillsammans med bakplåtspappret. Servera i tunna
skivor med vispad grädde.
I
NGREDIENSER MELLAN/STOR LITEN
CRISP-PLATTA CRISP-PLATTA
Choklad 250 g 125 g
Smör 240 g 120 g
Valnötter 45 g 25 g
Hasselnötter 45 g 20 g
Mandlar 45 g 25 g
Socker 170 g 85 g
Mjöl 15 ml (1 msk) 7,5 ml (½ msk)
Ägg 4 2
Vanilj-
socker 15 ml (1 msk) 10 ml (2 tsk)
Salt en nypa en nypa
crisp_00323_NORDICS_WH.indd 5crisp_00323_NORDICS_WH.indd 5 1-12-2009 15:33:501-12-2009 15:33:50
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Whirlpool AVM 966 IX Recipe book

Typ
Recipe book
Denna manual är också lämplig för