PIZZA
FÖR 4 PERSONERFÖR 4 PERSONER
FUNKTION: CRISP
TID: 2 TIM 30 MIN.
KOKTID: 14-15 MIN. FÖR MELLANSTOR TILL STOR CRISP-PLATTA
11-13 MIN. FÖR LITEN CRISP-PLATTA
Blanda jästen varmt vatten max (37°C). Placera mjölet i 1.
en skål och häll i uppblandad jäst, olja och salt. Blanda
väl och knåda sedan till en jämn och slät deg. Täck
över degen och låt den jäsa på varm plats i ungefär 2
timmar.
Olja crisp-plattan lätt.2.
Platta ut degen med händerna tills den fyller hela crisp-3.
plattan, och pricka degen med en gaffel.
Häll av och hacka burktomaterna och sprid ut dem 4.
jämnt över degen. Tillsätt mozzarella-ost, oregano, salt
och lite olja.
Baka pizzan i 14-15 minuter på Crisp (för en liten crisp-5.
platta, baka i 11-13 minuter på Crisp).
TIPS!
Prova med andra pizzafyllningar, som skinka, oliver,
kronärtskockor, grönsaker, skaldjur osv...
3
CRISP ÄR EN EXKLUSIV WHIRLPOOLFUNKTION SOM GÖR ATT DU KAN TILLAGA KNAPRIGA, PERFEKT BAKADE MATRÄTTER PÅ BARA
NÅGRA MINUTER MED HJÄLP AV DENNA PATENTERADE METOD. FUNKTIONEN GÖR DET MÖJLIGT ATT ANVÄNDA KOMBINATIONSTILLAGNING
MED TRE OLIKA FUNKTIONER, OCH GER RESULTAT SOM DU ALDRIG TROTT VAR MÖJLIGA MED EN MIKROVÅGSUGN.
MED CRISP-FUNKTIONEN FÅNGAS MIKROVÅGORNA IN OCH HÅLLS KVAR AV CRISP-PLATTAN, OCH VÄRMER DÄRIGENOM UPP HELA DESS
YTA.
SAMTIDIGT TILLAGAR MIKROVÅGORNA OCH GRILLELEMENTET SNABBT DIN MAT, OCH LÄMNAR EN BRYNT YTA MEDAN BOTTENLAGRET BLIR
KNAPRIGT.
INNAN DU BÖRJAR TILLAGNINGEN ÄR DET BÄST ATT DU VÄRMER UPP CRISP-PLATTAN I 2½ ELLER 3 MINUTER FÖR MAT SOM
TRADITIONELLT TILLAGAS MED BRYNING ELLER STEKNING (T EX ÄGG), OCH FÖR SMÅ MÄNGDER MAT SOM ENDAST SKALL TILLAGAS EN
KORT STUND. FÖRVÄRMNING BEHÖVS INTE FÖR MATRÄTTER SOM BEHÖVER LÄNGRE TILLAGNING (T EX PIZZA, TÅRTOR). ANVÄND ALLTID
DEN ROTERANDE SKIVTALLRIKEN.
CRISP-PLATTAN ÄR PERFEKT FÖR ATT LAGA PIZZA OCH SMAKLIGA PAJER.
DU KAN OCKSÅ ANVÄNDA DENNA FUNKTION FÖR ATT ÅTERUPPVÄRMA PIZZA OCH ANNAN DEGBASERAD MAT, FÖR ATT STEKA KORV OCH
BACON, FÖR ATT STEKA KÖTT, KYCKLING, HAMBURGARE ELLER ÄGG, OCH ÄVEN FRUSEN MAT (POMMES FRITES, FISKPINNAR, ETC).
INGREDIENSER MELLAN/STOR LITEN
CRISP-PLATTA CRISP-PLATTA
Mjöl 230-250 g 150-160 g
Färsk jäst 15 g 10 g
Vatten 150 ml 100 ml
Olja 30 ml (2 msk) 15 ml (1 msk)
Salt
INGREDIENSER FÖR FYLLNING:
Burktomater 350 g 250 g
Mozzarella-ost 175 g 125 g
Salt, oregano, lite olja
Lite olja på crisp-plattan
ANMÄRKNING: BEROENDE PÅ DIN MODELL AV MIKROVÅGSUGN HITTAR DU EN SPECIFIK CRISP-PLATTA SOM ÄR SPECIELLT FRAMTAGEN FÖR ATT GE
BÄSTA MÖJLIGT TILLAGNINGSRESULTAT. FÖR ATT KORREKT FÖRLJA RECEPTEN, KONTROLLERA DIAMETERN PÅ DIN CRISP-PLATTA:
MELLAN/STOR STORLEK CRISP-PLATTA CA 30 CM I DIAMETER
LITEN STORLEK CRISP-PLATTA CA 25 CM I DIAMETER
LAX- OCH
GRÖNSAKSQUICHE
Ta två bitar bakplåtspapper. På den ena lägger du upp 1.
laxbitarna och de skivade tomaterna och krydda med
kryddorna.
På det andra pappret lägger du upp den skivade endiven 2.
och strö över salt och kryddor. Vik ihop papprena med
fyllning till två paket och lägg paketen på crisp-plattan.
Baka dem på Crisp i 8 minuter. Ta sedan av dem från 3.
crisp-plattan och låt dem svalna.
Vispa ihop ägg, mjölk, hackad persilja, olja och salt.4.
Rulla ut smördegen och klä crisp-plattan och stick den 5.
med en gaffel.
Placera den ångade laxen, tomaterna och endiverna på 6.
smördegen tillsammans med tärnad ost.
Häll över äggblandningen och tillaga på Crisp enligt 7.
rekommenderad koktid.
FÖR 4-6 PERSONERFÖR 4-6 PERSONER
INGREDIENSER MELLAN/STOR LITEN
CRISP-PLATTA CRISP-PLATTA
Färsk pajdeg:
(220-240 g) 1 rulle 1 rulle
Ångad lax 400 g 300 g
Tomater 4 2
Belgisk endivsallat 400 g 250 g
Färsk mjukost 100 g 75 g
Ägg 4 3
Mjölk 100 ml 75 ml
Persilja 1 msk 1 msk
Olja 2 tsk 2 tsk
Salt
FUNKTION: CRISP
TID: 15 MIN.
KOKTID: 12-14 MIN. FÖR MELLANSTOR TILL STOR CRISP-PLATTA
11-12 MIN. FÖR LITEN CRISP-PLATTA
SVENSKA
crisp_00323_NORDICS_WH.indd 3crisp_00323_NORDICS_WH.indd 3 1-12-2009 15:33:441-12-2009 15:33:44