Använda ugnen
16 Svenska
Använda ugnen
Guide för automatisk hetluft
I tabellen som följer visas de 10 olika programmen, mängderna, väntetiderna och lämpliga
rekommendationer för Hot Blast Auto (Automatisk hetluft) . Programmen körs med en
kombination av mikrovågor, grill och varmluftsvärmare.
Kod Mat Portionsstorlek Instruktioner
H1 Fryst panpizza 300–350 g Ta bort förpackningen och placera pizzan
på det låga gallret.
Låt stå i 2–3 minuter efter tillagning.
H2 Hemgjord pizza 500–550 g • Ingredienser
Pizzadeg (200–250 g)
150 g vetemjöl special, 3 g torrjäst,
0,5 msk olivolja, 100 ml varmt vatten, 0,5
msk socker och salt.
Fyllning
100 g skivade grönsaker, 100 g tomatpuré,
80–100 g riven mozzarella.
• Metod
Blanda mjöl, jäst, olja, salt, socker och
varmt vatten i en skål till en fuktig deg.
Knåda i en maskin eller för hand i 5–10
minuter. Täck över degen och låt jäsa i 30
minuter.
Kavla ut på brynplattan. Bred tomatpurén
över degen och lägg sedan på grönsakerna.
Fördela osten jämnt ovanpå. Placera dem
på det höga gallret. Låt stå i 2–3 minuter
efter tillagning.
Kod Mat Portionsstorlek Instruktioner
H3 Lasagne 500–600 g
1000–1100 g
• Ingredienser (1000–1100 g)
2 msk olivolja, 300 g köttfärs, 200 g
tomatsås, 100 ml köttbuljong, 150 g
torkade lasagneplattor (8 plattor), 1 lök
(hackad), 1 msk vardera av torkad persilja,
oregano, basilika, 200 g riven mozzarella
– för 500–600 g ska halva mängden
användas.
• Metod
Sås: Värm oljan i en stekpanna och stek
sedan köttfärsen med den hackade löken
i ca 10 min tills den är gyllenbrun. Häll i
tomatsåsen och köttbuljongen och lägg i
de torkade örterna. Koka upp och låt sedan
sjuda i 30 minuter. Tillaga lasagneplattorna
enligt förpackningens anvisningar. Varva
med lasagneplattor, köttfärssås och ost.
Fördela sedan den mozzarellaost som nns
kvar över lasagnen och ställ in den i ugnen
på det låga gallret. Låt stå i 2–3 minuter
efter tillagning.
Untitled-15 16 2017-01-12 4:55:49