IKEA OBU 257 S Program Chart

Typ
Program Chart
Längst ner... Högst upp. Falsarnas lägen
1. Kontrollpanel
2. Fläkt* (dold)
3. Övre värmeelement (kan fällas ned)
4. Ugnslampa
5. Runt element (dolt)
6. Fläkt
7. Nedre värmeelement (dolt)
8. Gångjärn till luckan
9. Sval ugnslucka
*OBS.:
Kylfläkten träder endast i funktion när ugnen
eller spishällen har uppnått en viss temperatur.
Fläkten kan fungera på två hastigheter:
1) Högsta hastighet
2) Reducerad hastighet
Fläktens hastighet är beroende av enheternas
temperatur. När ugnen och/eller spishällen har
stängts av kan kylfläkten dock fortsätta fungera i en
viss tid för att säkerställa en korrekt kylning.
BARNSPÄRR
Ugnsluckan är försedd med en spärranordning som
träder i funktion när luckan stängs.
Gör så här för att öppna luckan: skjut spaken som finns i
handtaget åt höger och dra samtidigt i luckan.
TILLBEHÖR Galler Bakplåt
Droppbricka Katalytiska paneler
ÖVERSIKT ÖVER UGNENS FUNKTIONER
Funktions-
symbol
Funktion
Inställd
temperatur/
ugnsfals
Beskrivning av funktionerna
(en detaljerad beskrivning finns i
användarmanualen)
0UGNEN AV --
UGNSLAMPA - För att stänga av ugnen.
MLTF
(Varmhållning)
35C
För att hålla en konstant temperatur,
antingen 35 °C eller 60 °C.
STATISK 200C
När den ena falsen används för
matlagningen. Förvärmning.
BAKVERK
(Statisk + Fläkt)
175C
När båda falsarna används för
matlagningen vid samma temperatur.
FLÄKT 160C
När fler än en fals används för
matlagningen vid samma temperatur.
TURBOFLÄKT 160C
För att laga: stora fruktkakor, fyllda
grönsaker, timbaler, fågel.
GRILL 3
För att grilla mindre köttbitar och för att
rosta bröd, o.s.v.
TURBOGRILL
(Grill + Fläkt)
3 För att grilla större köttbitar.
PROGRAM P1 För att baka pizza, bröd, focaccia.
SNABBVÄRMNING 200C För att värma upp ugnen snabbt.
Längst ner
Högst upp
PRODUKTBLAD
OM DU VILL HA EN BESKRIVNING AV HUR UGNEN SKA ANVÄNDAS, LÄS
PROGRAMMERARENS PRODUKTBLAD.
ÖVERSIKT ÖVER SPISHÄLLENS FUNKTIONER
Funktions-
symbol
Funktion
Beskrivning av funktionerna
(en detaljerad beskrivning finns i användarmanualen)
VARMHÅLLNING Konstant temperatur, 60°C.
DUBBELZON
Gör att även den andra delen av ovala eller rektangulära
kokzoner värms upp.
ICP För att påskynda uppvärmningen på den valda kokzonen.
SNABBVÄRME För att snabbt koka upp vatten.
SKONVÄRME Konstant temperatur, 35°C.
1-10 EFFEKTNIVÅER -
ATT SÄTTA PÅ UGNEN
När ugnen ansluts till elnätet första gången och när den ansluts efter ett strömavbrott
visas
” i teckenfönstret.
Att starta ugnen:
•Vrid
vred 1
till
“0”
.
Tryck
på knapp 2
.
I teckenfönstret visas “--:--”
.
5019 100 56332
1. Kontrollvred: För att välja ugnsfunktioner.
2. Knapp för att välja och bekräfta olika funktioner (tryck endast en gång).
3. Vred för inställning av: Aktuell tid, koktid, tid när matlagningen ska avslutas, temperatur och
effektnivå (Funktion
P
).
4. Kontrollvred för främre, vänster kokzon* 0 1 ... 10
5. Kontrollvred för bakre, vänster kokzon* 0 1 ... 10
6. Kontrollvred för bakre, höger kokzon* 0 1 ... 10
7. Kontrollvred för främre, höger kokzon* 0 1 ... 10
*) Spishällens kontrollvred är inte utbytbara. Efter rengöring och underhåll måste varje kontrollvred sättas
tillbaka på sin ursprungliga plats.
SE
OBU 257
321 4 5 6 7
ANMÄRKNING:
Vid matlagning där fläktfunktionen eller den statiska
funktionen krävs rekommenderar vi att även gratineringsfunktionen
används (ugnsfals 1 till 3).
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från
botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lamm,
Killing,
Fårkött
X 2 200 60 - 80
X 2 190 70 - 90
X 2 190 60 - 80
Stek
(Kalv, Svin, Ox)
(1 kg)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
- 2 190 60 - 80
Kyckling,
Hare,
Anka
X 2 200 70 - 80
- 2 190 60 - 70
- 2 190 70 - 80
Kalkon (6 kg) +
ugnsfals 3
gratinering
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
X 1 190 150 - 180
Gås (2 kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
X 2 190 110 - 120
FISK (HEL)
(1-2 kg)
Braxen,
Abborre,
Tonfisk, Lax,
Forell
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 65 - 75
- 2 - 3 190 60 - 70
FISK
(KOTLETTER)
(1 kg)
Svärdfisk,
Tonfisk, Lax,
Torsk
X 2 200 45 - 55
- 3 190 50 - 55
X 2 190 45 - 55
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från
botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor
X 2 200 50 - 60
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
- 2 190 50 - 60
Fyllda tomater
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
- 2 190 35 - 45
Bakad potatis
X 2 200 40 - 50
- 2 190 45 - 50
- 2 190 45 - 50
Rå, gratinerade
grönsaker (till
exempel
Fänkål, Kål,
Sparris, Selleri)
X 2 200 35 - 45
- 3 180 40 - 50
- 2 190 40 - 50
KOKTABELL FÖR GRILLFUNKTIONEN
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(5 minuter)
Ugnsfals
(från
botten)
Gratine-
ringsnivå
Koktid
(minuter)
Oxstek X 4 5 35 - 45
Kotletter X 4 5 30 - 40
Korvar X 4 5 30 - 40
Fläskkotlett X 4 5 25 - 35
Fisk X 4 5 30 - 40
Kycklinglår X 4 5 35 - 40
Kebab X 4 5 30 - 35
Revbensspjäll X 4 5 20 - 35
Kycklinghalvor X 3 5 45 - 50
Kycklinghalvor - 3 5 45 - 55
Hel kyckling - 3 5 60 - 70
Stek
(svin, ox)
- 3 5 75 - 90
Anka - 2 5 80 - 90
Lammlägg - 3 5 90 - 120
Rostbiff - 3 5 90 - 120
Bakad potatis - 3 5 40 - 50
Svärdfiskkotletter - 3 5 35 - 45
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från
botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
EFTERRÄTTER,
BAKELSER,
O.S.V.
Sockerkakor
X 2 160 30 - 40
- 3 150 35 - 45
- 3 160 30 - 40
Fyllda pajer
(ostfyllda)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
- 2 170 90 - 95
Fruktkakor
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
- 2 180 30 - 40
Äppelstrudel
X 2 200 40 - 45
X 3 200 45 - 50
- 2 180 45 - 50
Småkakor
X 2 180 20 - 30
- 1 - 3 160 30 - 40
- 2 - 4 180 25 - 35
Gräddbakelser
X 2 - 4 190 25 - 35
X 1 - 3 180 40 - 50
X 2 - 4 190 30 - 40
Kött- eller
grönsakspajer
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
X 2 200 40 - 50
Lasagne
X 2 200 45 - 55
- 2 190 45 - 55
- 2 190 45 - 55
Fyllda fruktpajer
till exempel.
Ananas, Persika
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
- 2 180 40 - 50
Maränger
X 2 90 120 - 150
- 1 - 3 80 150 - 180
- 2 - 4 100 120 - 150
Vol-au-vents
X 2 200 15 - 25
X 1 - 3 190 25 - 30
X 2 - 4 200 20 - 30
Suffléer
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
X 2 190 40 - 50
MATLAGNINGSÖVERSIKT
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OBU 257 S Program Chart

Typ
Program Chart