Bauknecht BLZH 4009 IN Program Chart

Typ
Program Chart

Denna manual är också lämplig för

Längst ner...Högst upp.
Falsarnas lägen
1. Kontrollpanel
2. Kylfläkt* (dold)
3. Övervärme, från övre värmeelement
(kan fällas ned)
4. Ugnslampa
5. Runt element (dolt)
6. Fläkt
7. Undervärme från nedre värmeelement (dolt)
8. Sidolampa
9. Gångjärn till luckan
10.Sval ugnslucka
*OBS!
Kylfläkten träder endast i funktion när
ugnen har uppnått en viss temperatur.
När ugnen stängs av kan fläkten fortsätta fungera
ett litet tag för att garantera tillräcklig kylning.
TILLBEHÖR
•Galler
Droppbricka
ÖVERSIKT ÖVER UGNENS FUNKTIONER
Funktion
Funktion
Inställd
temperatur/
ugnsfals
Beskrivning av funktionerna
(en detaljerad beskrivning finns i
användarmanualen)
Symbol Nr.
UGNEN AV - -
1 UGNSLAMPA - För att stänga av ugnen.
2
MLTF
(Varmhållning)
35C
För att hålla en konstant temperatur,
antingen 35 °C eller 60 °C.
3 STATISK 200C
När den ena falsen används för
matlagningen. Förvärmning.
4
BAKVERK
(Statisk + Fläkt)
175C
När båda falsarna används för
matlagningen vid samma temperatur.
5 FLÄKT 160C
När fler än en fals används för
matlagningen vid samma temperatur.
6 TURBOFLÄKT 160C
För att laga: stora fruktkakor, fyllda
grönsaker, timbaler, fågel.
7GRILL 3
För att grilla mindre köttbitar och för att
rosta bröd, o.s.v.
8
TURBOGRILL
(Grill + Fläkt)
3 För att grilla större köttbitar.
9 PROGRAM P1 För att baka pizza, bröd, focaccia.
10 SNABBVÄRMNING 200C För att värma upp ugnen snabbt.
Längst ner
Högst upp
OM DU VILL HA EN BESKRIVNING AV HUR UGNEN SKA ANVÄNDAS, LÄS
PROGRAMMERARENS PRODUKTBLAD.
ATT SÄTTA PÅ UGNEN
När ugnen ansluts till elnätet första gången och när den ansluts efter ett strömavbrott visas
“”
på displayen.
Att starta ugnen:
Vrid
ratten 1
så att visaren hamnar högst upp som på bild 1 i programbladet.
Tryck på
knapp 3
.
På displayen visas --:--.
5019 100 55921
PRODUKTBLAD
SE
BLZH 4009
1. Funktionsratt För att välja ugnsfunktioner.
2. Vred för inställning av: Aktuell tid, koktid, tid när matlagningen ska avslutas, temperatur
och effektnivåer (Funktion
P
).
3. Knapp för att välja och bekräfta olika funktioner (tryck endast en gång).
4. Knapp för att välja och specialfunktion: Gratinering och Varmhållning .
ANMÄRKNING:
Vid matlagning där fläktfunktionen eller den statiska
funktionen krävs rekommenderar vi att även gratineringsfunktionen
används (ugnsfals 1 till 3).
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från
botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lamm,
Killing,
Fårkött
3
X 2 200 60 - 80
5
X 2 190 70 - 90
4
X 2 190 60 - 80
Stek
(Kalv, Svin, Ox)
(kg. 1)
3
X 2 200 70 - 90
5
- 2 190 60 - 80
4
- 2 190 60 - 80
Kyckling,
Hare,
Anka
3
X 2 200 70 - 80
5
- 2 190 60 - 70
4
- 2 190 70 - 80
Kalkon (kg. 6) +
ugnsfals 3
gratinering
3
X 1 200 160 - 180
5
X 1 190 150 - 180
4
X 1 190 150 - 180
Gås (2 kg)
3
X 2 200 120 - 130
5
X 2 190 100 - 120
4
X 2 190 110 - 120
FISK (HEL)
(1-2 kg)
Braxen,
Abborre,
Tonfisk, Lax,
Forell
3
X 2 200 60 - 70
5
- 2 - 3 190 65 - 75
4
- 2 - 3 190 60 - 70
FISK
(KOTLETTER)
(1 kg.)
Svärdfisk,
Tonfisk, Lax,
Torsk
3
X 2 200 45 - 55
5
- 3 190 50 - 55
4
X 2 190 45 - 55
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från
botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor
6
X 2 200 50 - 60
3
X 2 190 35 - 45
5
- 2 180 55 - 60
4
- 2 190 50 - 60
Fyllda tomater
3
X 2 200 50 - 55
5
- 2 180 50 - 60
4
- 2 190 35 - 45
Bakad potatis
3
X 2 200 40 - 50
5
- 2 190 45 - 50
4
- 2 190 45 - 50
Rå, gratinerade
grönsaker (till
exempel
Fänkål, Kål,
Sparris, Selleri)
3
X 2 200 35 - 45
5
- 3 180 40 - 50
4
- 2 190 40 - 50
KOKTABELL FÖR GRILLFUNKTIONEN
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(5 minuter)
Ugnsfals
(från
botten)
Gratineringsnivå
Koktid
(minuter)
Oxstek
7
X 4 5 35 - 45
Kotletter
7
X 4 5 30 - 40
Korvar
7
X 4 5 30 - 40
Fläskkotlett
7
X 4 5 25 - 35
Fisk
7
X 4 5 30 - 40
Kycklinglår
7
X 4 5 35 - 40
Kebab
7
X 4 5 30 - 35
Revbensspjäll
7
X 4 5 20 - 35
Kycklinghalvor
7
X 3 5 45 - 50
Kycklinghalvor
8
- 3 5 45 - 55
Hel kyckling
8
- 3 5 60 - 70
Stek
(svin, ox, kalv)
8
- 3 5 75 - 90
Anka
8
- 2 5 80 - 90
Lammlägg
8
- 3 5 90 - 120
Rostbiff
8
- 3 5 90 - 120
Bakad potatis
8
- 3 5 40 - 50
Svärdfiskkotletter
8
- 3 5 35 - 45
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från
botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
EFTERRÄTTER,
BAKELSER,
O.S.V.
Sockerkakor
3
X 2 160 30 - 40
5
- 3 150 35 - 45
4
- 3 160 30 - 40
Fyllda pajer
(ostfyllda)
3
- 2 180 90 - 95
5
- 2 160 70 - 80
4
- 2 170 90 - 95
Fruktkakor
3
X 2 180 25 - 35
5
- 3 180 45 - 50
4
- 2 180 30 - 40
Äppelstrudel
3
X 2 200 40 - 45
5
X 3 200 45 - 50
4
- 2 180 45 - 50
Småkakor
3
X 2 180 20 - 30
5
- 1 - 3 160 30 - 40
4
- 2 - 4 180 25 - 35
Gräddbakelser
3
X 2 - 4 190 25 - 35
5
X 1 - 3 180 40 - 50
4
X 2 - 4 190 30 - 40
Kött- eller
grönsakspajer
3
X 2 200 50 - 55
5
X 3 180 55 - 60
4
X 2 200 40 - 50
Lasagne
3
X 2 200 45 - 55
5
- 2 190 45 - 55
6
- 2 190 45 - 55
Fyllda fruktpajer
till exempel.
Ananas, persika
3
X 2 200 35 - 45
5
- 2 180 45 - 50
4
- 2 180 40 - 50
Maränger
3
X 2 90 120 - 150
5
- 1 - 3 80 150 - 180
4
- 2 - 4 100 120 - 150
Vol-au-vents
3
X 2 200 15 - 25
5
X 1 - 3 190 25 - 30
4
X 2 - 4 200 20 - 30
Suffléer
3
X 2 190 30 - 40
5
- 2 180 55 - 65
4
X 2 190 40 - 50
MATLAGNINGSÖVERSIKT
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BLZH 4009 IN Program Chart

Typ
Program Chart
Denna manual är också lämplig för